București, 26 noiembrie 2009 -ABB Romania,   lider pe piața de energie și automatizări din România și membră a ABB Grup, a introdus o soluție Cisco de comunicații unificate pentru a îmbunătăți procesele de lucru și a reduce costurile de comunicații. Proiectul a implicat de asemenea modernizarea rețelei IT și interconectarea a două locații ale companiei.  Soluția a fost proiectată și implementată de CRESCENDO, partener Silver al Cisco în România.

Elemente principale:

 • Sistemul adoptat de ABB este o soluție integrată de comunicații de voce bazată pe IP, care a implicat reconfigurarea rețelei informatice, designul și implementarea unui sistem de telefonie IP, o soluție de mesagerie vocală și o componentă adăugată de wireless.
 • Proiectul răspunde la două cerințe cheie ale ABB: de a oferi o soluție de comunicații unificate cu servicii de voce bazate pe IP pentru angajații aflați în locații diferite, ale căror nevoi de comunicare sunt foarte mari și care au nevoie de un număr extern personal, precum și de a oferi acces wireless în locațiile ABB, incluzâd o zonă pentru angajați și una pentru vizitatori, cu acces diferențiat la resursele rețelei (acces complet pentru angajați și limitat pentru vizitatori). De asemenea, compania a căutat un sistem de ultimă generație, care să permită protecția investiției pentru cel puțin cinci ani, să fie flexibil și scalabil, precum și ușor adaptabil nevoilor viitoare.
 • În plus, soluția permite ABB România să își reducă cheltuielile de comunicații, economiile estimate datorită utilizării noului sistem fiind de până la 40%.
 • Proiectul a presupus designul și implementarea unui sistem Cisco de comunicații unificate cu voicemail individual și un sistem IVR (Interactive Voice Response). Facilitatea IVR a fost configurată astfel încât clienții să poată fi deserviți în orice moment, chiar în afara orelor de program, fără intervenție umană, chiar înainte ca apelul să ajungă la operatorul de la recepție. Pot fi adăugate mesaje pre-înregistrate, personalizate in functie de momentul zilei sau al anului.
 • Soluția, funcțională din aprilie 2009, a fost proiectată și implementată de CRESCENDO, partener Cisco Silver Certified Partner în Romania în mai puțin de o lună, evitând astfel orice pierderi de productivitate.  Sistemul conceput de CRESCENDO pentru ABB Romania permite integrarea ulterioară cu operațiunile regionale ale companiei cum este cea din Bulgaria, care folosea deja soluțiile Cisco de comunicații unificate.
 • Din perspectivă tehnică, una  dintre cerințele specifice a fost de a configura Survivable Remote Site Telephony (SRST) pentru un grup specific de angajați ai ABB. Această facilitate, configurată pe un gateway de voce, permite utilizarea telefoanelor IP chiar în cazul în care sistemul pierde conexiunea IP de la furnizorul de servicii internet, și oferă disponibilitatea sistemului de mesagerie vocală Cisco Unity Express.
 • Pentru simplificarea accesulu la mesageria vocală, telefoanele IP au fost configurate astfel încât utilizatorii pot accesa o pagină de autentificare cu o singură apăsare pe buton, direct din ecranul telefonului IP. După autentificare, utilizatorul își poate administra căsuța vocală, care dispune de numeroase facilități.
 • Telefoanele Cisco Unified IP au fost configurate cu o funcție de economisire a energiei: dacă sunt utilizate, ele rămân în modul standby până în momentul în care utilizatorul inițiază o interacțiune. Astfel consumul de energie poate fi redus cu 50-60% pentru un telefon.

Citate

 • "Soluțiile de colaborare Cisco permit o nouă modalitate de lucru, bazată pe mobilitate, flexibilitate și colaborare între angajați. Implementarea de la ABB Romania dovedește din nou valoarea soluțiilor noastre integrate de comunicații unificate, a spus Cristian Popescu, Director General interimar, Cisco Romania".
 • „ Pe măsură ce nevoile de comunicații ale ABB România au crescut semnificativ, investiția într-o soluție care să asigure un flux de informații continuu între sediul central și celelalte locații a devenit obligatorie", a spus Calin Ardelean, IS Manager ABB Romania. „Soluția aleasă ne-a oferit beneficii imporante: productivitate sporită, costuri mai mici, protecția investiției și o perioadă de implementare de maximum 30 de zile."
 • "Echipa noastră a oferit design-ul tehnic și a implementat soluția Cisco. Competențele și experiența acumulate de specialiștii noștri în implementarea de soluții de comunicații, precum și produsele de înaltă calitate ale Cisco ne-au ajutat să răspundem nevoilor clientuluiîn intervalul de timp cerut. Acum, soluțiile Cisco de comunicații unificate permit ABB să sporească productivitatea și să își mențină avantajele concurențiale" - a spus Costel Cristea, Communications Business Unit Manager CRESCENDO.

Despre ABB Romania

ABB România (www.abb.com/ro) reprezintã astãzi o forta pe piata româneascã de tehnologii energetice si de automatizãri. Datoritã structurii sale orientate spre client, compania se aflã in contact permanent cu nevoile clientilor sãi, permiþând acces rapid si usor la gama completã de produse, solutii si servicii oferitã de ABB, de la produse la proiecte la cheie în domeniile: Tehnologii pentru Energeticã(cu aplicatii în utilitãti – energie electricã, gaze, apã) si Tehnologii pentru Automatizãri(cu aplicatii in industrie).

Din anul 2008, ABB România a înfiintat un department de Service care vizeazã activitãþile de service pe piaþa româneascã pentru toate cele cinci divizii ale ABB: Produse energetice, Sisteme energetice, Produse de Automatizare, Automatizare de Proces si Robotica.

Despre Casa de soluții  CRESCENDO

CRESCENDO, Casa de soluții IT&C, furnizează aplicații, soluții de infrastructură și servicii de integrare personalizate prin care organizațiile obțin maximum de câștig din informațiile de afaceri.

Clienții Casei de soluții CRESCENDO economisesc efort și resurse, pentru că găsesc sub același acoperiș punctul unic de contact pentru implementarea de noi soluții IT&C și pentru integrarea lor cu cele existente. Cifra de afaceri CRESCENDO a atins, la jumatatea anului  2009, o valoare de 9 milioane de euro, in crestere cu 15% fata de perioada similara a anului trecut. Ponderea serviciiilor în totalul veniturilor a fost de peste 50%, cu o creștere semnificativă pe zona serviciilor de integrare.