Achiziția Starent Networks extinde ofertele Cisco de Internet mobil pentru furnizorii de servicii


14 octombrie 2009 - Cisco ® (NASDAQ: CSCO) și Starent Networks (NASDAQ: STAR) au anunțat un acord definitiv de achiziție a Starent Networks de către Cisco. Starent Networks este un lider în furnizarea de soluții pentru infrastructura de telefonie mobilă bazate pe IP, adresate operatorilor de telefonie mobilă și celor de servicii convergente. Internetul mobil se află într-un punct de inflexiune, pe măsură ce echipamentele Smartphone bazate pe IP și alte dispozitive mobile conectate se răspândesc din ce în ce mai mult. Furnizorii de servicii investesc activ în această piață, căci se estimează că traficul mobil de date la nivel mondial va crește cu mai mult de 100% anual până în 2013, în conformitate cu Cisco Visual Networking Index.

În conformitate cu termenii acordului, Cisco va plăti 35 de dolari per acțiune în numerar, în schimbul fiecărei acțiuni Starent Networks, și își va asuma emisiunile de capital în curs, astfel încât prețul total de achiziție este de aproximativ 2.9 miliarde dolari. Achiziția a fost aprobată de către consiliile de administrație ale ambelor companii. Achiziția este de așteptat să fie finalizată în prima jumătate a anului 2010; cu toate acestea, data de finalizare este supusă unor condiții și reglementări în domeniu.

"Suntem foarte încântați că Starent Networks se va alătura echipei Cisco și credem că produsele lor și abilitățile lor tehnice vor oferi mari beneficii clienților noștri furnizori de servicii în construirea ofertelor lor de Internet mobil," a declarat John Chambers, Președinte și Chief Executive Officer Cisco.

"Combinația dintre forța Cisco în comunicații video și IP cu soluțiile de top ale Starent Networks pentru infrastructura de telefonie mobilă creează un portofoliu convingător de produse, care oferă o arhitectură integrată pentru a oferi experiențe multimedia de calitate pentru abonații de telefonie mobilă la rețele 3G și 4G ", a declarat președintele și Chief Executive Officer al Starent Networks Ashraf Dahod.

Soluțiile pentru infrastructura de telefonie mobilă ale Starent Networks joacă un rol important în capacitarea furnizorilor de servicii de a scala infrastructura lor de telefonie mobilă și de a-și valorifica investițiile prin intermediul unor experiențe diferențiate. Compania oferă inteligență multimedia, funcții și servicii pentru rețeaua de bază pentru a gestiona accesul din orice rețea 2,5 G, 3G, 4G sau radio către rețeaua centrală a operatorilor de telefonie mobilă. Tehnologia Starent Networks independentă de tipul de acces este implementată în rețele CDMA2000 (1X, EV-DO), UMTS / HSPA și WiMAX.

Înainte de finalizarea achiziției, Cisco și Starent Networks vor continua să funcționeze ca societăți separate. După finalizarea tranzacției, Starent Networks va deveni noul Mobile Internet Technology Group condus de președintele și CEO al Starent Networks Ashraf Dahod, în cadrul Cisco Service Provider Business,  condus de Pankaj Patel, Senior Vice President / General Manager.

Starent Networks a fost fondată în 2000 și listată public în 2007. Compania are sediul în Tewksbury, Massachussetts și are aproximativ 1.000 de angajați în întreaga lume. Pentru anul încheiat la 31 decembrie 2008, Starent Networks a raportat venituri de 254.1 milioane dolari, în creștere cu 74 la sută față de anul anterior.

Despre Starent Networks

Starent Networks, Corp. este un lider în furnizarea de soluții de infrastructură care permit operatorilor de telecomunicații mobile să ofere servicii multimedia pentru abonații lor. Starent Networks a creat soluții care oferă acestor operatori funcțiile și serviciile necesare pentru acces, managementul mobilității și controlul apelurilor în rețelele lor de comunicații. Prin intermediul inteligenței integrate și a capabilităților de înaltă performanță, soluțiile Starent Networks îmbunătățesc capacitatea de management al abonaților, facturarea și aplicarea regulilor pentru sesiunile de comunicații. Produsele companiei pot susține o gamă largă de rețele mobile, cum sunt CDMA2000, UMTS/HSPA, LTE, WiFi, și WiMAX. Produsele Starent Networks au fost implementate de peste 100 operatori din 45 de țări. Informații suplimentare despre Starent Networks sunt disponibile la www.starentnetworks.com.

Cisco, sigla Cisco, Cisco Systems și Cisco WebEx sunt mărci comerciale înregistrate sau mărci comerciale Cisco Systems, Inc. și/sau ale societăților afiliate din SUA și din alte câteva țări. Toate celelalte mărci menționate în acest document sunt proprietatea firmelor respective. Utilizarea termenului de partener nu implică o relație de parteneriat între Cisco și oricare altă companie.

Acest document face parte din Informațiile Publice Cisco.