Recesiunea economică are un efect minim asupra dezvoltării traficului IP în rețea
Dezvoltare impulsionată de comunicațiile video în bandă largă de mare viteză, de mobilitate și de hiperconectivitate


Prezentare generală:

 • Cisco® a anunțat rezultatele Metodologiei și indexului de comunicații vizuale în rețea (VNI) pentru perioada 2008-2013, rezultate care preconizează o creștere de cinci ori a traficului IP global până în 2013. Previziunea VNI de la Cisco a fost realizată pentru a estima dezvoltarea globală a traficului prin protocol Internet. Preconizările se bazează pe analiza și modelarea efectuată de Cisco a unor previziuni ale analiștilor independenți.
 • Pentru a ajuta utilizatorii de toate genurile să înțeleagă mai bine dezvoltarea traficului IP, Cisco a creat mai multe aplicații unice:
  • Un widget de previziune VNI care permite vizualizări particularizate ale dezvoltării la nivel global a diferitor tipuri de trafic de rețea.
  • O aplicație „VNI PC Pulse" pentru computere desktop și laptopuri pentru a permite consumatorilor să afle mai multe despre amprenta lor IP în rețeaua globală și despre nivelul până la care aceștia utilizează rețeaua comparativ cu alți utilizatori de pe glob.
  • Aplicațiile Cisco de testare a vitezei pe Internet la nivel global (GIST) pentru telefoanele inteligente iPhone și BlackBerry Storm pentru a testa combinația dintre conexiune și viteza de rețea din diferite locații și pentru a compara cu rezultatele testelor altor utilizatori din lume.

Caracteristici principale de cercetare:

Trafic IP total la nivel global

 • Recesiunea economică are un efect minim asupra dezvoltării traficului: Se preconizează o creștere de cinci ori a traficul IP la nivel global, între 2008 și 2013, ajungând la 56 de exaocteți pe lună în 2013, de la aproximativ 9 exaocteți pe lună în 2008.
 • Până în 2013, traficul IP anula la nivel global va ajunge la două treimi dintr-un zettaoctet (sau 667 exaocteți). (Un zettaoctet înseamnă un trilion de gigaocteți.)
 • Traficul IP în America de Nord va ajunge la 13 exaocteți pe lună până în 2013, cu puțin înaintea Europei Occidentale, care va ajunge la 12,5 exaocteți pe lună, și în urma zonei din Pacific a Asiei (AsiaPac), unde traficul IP va ajunge la 21 exaocteți pe lună
 • Orientul Mijlociu și Africa se vor dezvolta rapid, cu o rată a creșterii anuale totale de 51 la sută, ajungând la 1 exaoctet pe lună în 2013.

Impulsul major al creșterii: Comunicații video

 • Până în 2013, suma tuturor formelor de comunicații video (TV, VoD, video pe Internet video și P2P) va depăși 90 la sută din consumul mondial de trafic IP
 • Traficul comunicațiilor video (comunicații video prin mesagerie instant, apeluri video) va crește de 10 ori între 2008 și 2013

Bandă largă mobilă

 • Traficul de date în rețeaua mobilă se va dubla aproximativ în fiecare an între 2008 și 2013, crescând de 66 de ori între 2008 și 2013.
 • Aproape 64 la sută din traficul de date în rețeaua mobilă din lume se va efectua prin comunicații video în 2013. (Comunicațiile video mobile reprezintă categoria de aplicații cu cea mai rapidă creștere evaluată în cadrul Cisco VNI.)

Impactul „hiperconectivității" asupra rețelelor:

 • Hiperconectivitatea consumatorilor, (care cuprinde rețeaua multifuncțională digitală și rețeaua pasivă), crește „ziua digitală", deoarece rețelele IP acceptă simultan tot mai multe activități și funcții de la o gazdă a dispozitivelor din rețea (cum ar fi un televizor, un PC, un dispozitiv mobil etc.)
 • Până în 2013, multifuncționalitatea digitală activă, cum ar fi ascultarea muzicii online în timpul ce se lucrează online sau utilizarea mesageriei instant sau navigarea pe web în timpul conversațiilor telefonice, vor adăuga zilnic șase „ore de rețea"
 • Până în 2013, rețeaua pasivă, cum ar fi înregistrarea DVR în timpul vizionării altor programe de rețea, stocarea copiilor de rezervă online efectuată pe fundal de către utilizator sau mediul video de la dispozitive de genul camerelor de supraveghere pentru securitate sau pentru copii, vor adăuga zilnic alte șase „ore de rețea"
 • În acest moment există 36 de ore într-o „zi de rețea." Până în 2013, vor fi aproximativ 48 de ore într-o zi de rețea.

Impactul global al rețelei video asupra dimensiunii ecranului:

 • Ecranele digitale de toate tipurile proliferează împreună cu alte dispozitive pentru consumator. Numărul dispozitivelor de rețea nu numai că se multiplică, dar numărul de dispozitive cu ecrane încurajează și mai mult consumul de comunicații video. De asemenea, ecranele de dimensiuni mai mari accelerează cererea pentru rezoluții video mai ridicate, prin urmare crește traficul IP necesar pentru fiecare flux.
 • Până în 2013, suprafața ecranelor digitale la nivel mondial va fi de aproape 1 miliard de metri pătrați sau echivalentul a 2 miliarde de televizoare cu ecran mare. În total, această valoare va depăși suprafața unei zone ca Manhattan. Dacă se întind de la un capăt la altul, aceste ecrane ar înconjura globul de peste 48 de ori.

Widget de previziune VNI Cisco:

Media/Analiști/Bloggeri: Descărcați widgetul interactiv pentru previziunea VNI Cisco pentru a crea grafice de previziune personalizate și vizualizări în funcție de regiunea, aplicația și segmentul utilizatorului final.
Obțineți widget-ul pentru previziunea VNI Cisco http://downloads.ciscopulse.com/vni

Graficul de previziune VNI prezintă numărul de teraocteți (TB) estimat lunar, generat de diferite aplicații vizuale de rețea între 2008 - 2013

Aplicații îmbunătățite destinate consumatorului:

Aplicația Cisco VNI PC Pulse:

Aplicația PC Pulse pentru indexul de comunicații vizuale în rețea (VNI) de la Cisco vă permite să vizualizați modul în care comportamentul dvs. online afectează rețelele pe care le utilizați. Această aplicație măsoară valoare și tipul lățimii de bandă utilizate de PC pe Web și în alte rețele, furnizând „o amprentă IP" personală privind utilizarea dvs. Aveți posibilitatea să comparați datele personale cu statisticile de la alți utilizatori de Cisco VNI PC Pulse din lume pentru a vedea unde vă clasați.

Obțineți Cisco PC Pulse

Testul Cisco de viteză pe Internet la nivel global (GIST):

Această aplicație pentru iPhone/iPod Touch și BlackBerry Storm măsoară viteza totală a rețelei mobile din locația de rețea curentă (celulară sau Wi-Fi). Utilizatorii pot trimite locația de testare, permițând comunității globale de utilizatori să afle locurile cu cea mai mare viteză și să compare vitezele celulare și Wi-Fi cu utilizatorii de iPhone și Blackberry Storm din toată lumea.

Obțineți Cisco GIST

Etichete/cuvinte cheie:

Cisco, trafic IP, comunicare vizuală în rețea, VNI, hiperconectivitate, bandă largă mobilă, video, video IP, rețea video, furnizor de servicii

Linkuri/Adrese URL:

 • Site-ul Wb al previziunii indexului comunicațiilor vizuale în rețea
 • Studiul tehnic al „hiperconectivității" Cisco VNI
 • Studiul tehnic al metodologia și previziunii Cisco VNI, 2008 - 2013
 • Întrebări frecvente despre previziunea Cisco VNI
 • Site-ul aplicațiilor gratuite Cisco pentru indexul comunicațiilor vizuale în rețea

Citat de susținere:

 • „În calitate de lider mondial în tehnologia de rețea pentru Internet, Cisco are posibilitatea unică de a aduna și interpreta datele de rețea IP," a declarat Tony Bates, vice-președinte principal și director general, Grupul furnizorilor de servicii Cisco. „Previziunea anuală VNI demonstrează modul în care rețeaua comunicațiilor vizuale schimbă fundamental felul în care comunicăm, colaborăm, vizualizăm și partajăm toate tipurile de conținut. De asemenea, prezintă un alt exemplu al extinderii parteneriatului cu clienții noștri pentru a-i ajuta să pregătească și să beneficieze din plin de peisajul dinamic al rețelei în anii ce vor urma."

Flux RSS Cisco: http://newsroom.cisco.com/dlls/rss.htmlNews, also available as PDF:
pdf file icon Noul index Cisco de comunicații vizuale în rețea preconizează o creștere de cinci ori a traficului global IP până în 2013 (PDF - 426KB)