Arhitectura inovatoare integrează calculele, lucrul în rețea și virtualizarea într-o singură platformă; Servicii și parteneriate noi axate pe centrele de date de generația următoare.


Cisco a anunțat pe 16 martie 2009 o arhitectură de centru de date evoluată, servicii inovatoare și un ecosistem deschis, care cuprinde cei mai buni parteneri din domeniu, pentru a ajuta clienții să dezvolte centre de date de generația următoare, care să valorifice întregul potențial al virtualizării. Cu anunțul de astăzi, Cisco pune în practică virtualizarea prin Unified Computing - o arhitectură care integrează silozurile din centrul de date întro singură arhitectură unificată care utilizează tehnologii standard. Factorul cheie al abordării Cisco îl reprezintă Cisco Unified Computing System care unifică resursele de calcul, rețea, acces la stocare și virtualizare într-un sistem unic, eficient din punct de vedere energetic care să poată reduce costurile și complexitatea infrastructurii IT, să ajute la extinderea activelor fixe și să îmbunătățească flexibilitatea companiilor în viitor.

Prezentul comunicat anunță extinderea portofoliului pentru centre de date al Cisco și reprezintă o etapă marcantă a strategiei Data Center 3.0 a companiei. Pentru a ajuta clienții în accelerarea tranziției la arhitectura de calcul unificat, Cisco le pune acestora la dispoziție o întreagă suită de noi servicii Unified Computing. Suplimentar, Cisco a anunțat astăzi colaborarea cu lideri în domeniu pentru dezvoltarea arhitecturii și sistemului de calcul unificat.

 • Cisco Unified Computing System: Fiind bazat pe standarde de piață, Unified Computing System reprezintă un model de calcul nou care utilizează administrare integrată și combină o structură unificată „wire once" cu o platformă de calcul standard pentru a optimiza virtualizarea, pentru a reduce costurile totale ale centrelor de date și pentru a furniza un mod dinamic de pregătire a resurselor în scopul îmbunătățirii flexibilității companiilor.
  • Reduce costurile totale: o reducere cu până la 20 de procente a cheltuielilor de investiție (CAPEX) și cu până 30% a cheltuielilor de exploatare (OPEX).
  • Îmbunătățește productivitatea IT și flexibilitatea companiei: durata pentru oferirea aplicațiilor se reduce la câteva minute. Mută sfera preocupărilor de la întreținere IT la inovație IT.
  • Sporește scalabilitatea fără a adăuga complexitate: se administrează un singur sistem, indiferent dacă acesta presupune unul sau 320 de servere cu mii de mașini virtuale.
  • Îmbunătățește eficiența energetică: reduce semnificativ costurile de energie și de răcire.
  • Furnizează interoperabilitate și protecție a investițiilor prin intermediul infrastructurii standard.
 • Design inovator pentru centrele de date de generația următoare
  Adoptând o abordare complet nouă pentru arhitectura infrastructurii centrelor de date, Cisco a prezentat astăzi Unified Computing System, o soluție care integrează operațiile de calcul, rețeaua, accesul la stocare și virtualizarea într-o arhitectură modulară scalabilă administrată ca sistem unic. Unified Computing System reprezintă prima ofertă dintr-o familie nouă de produse care completează portofoliul pentru centre de date al Cisco. Elementele cheie ale Unified Computing System includ:
  • Calcul - Cisco a conceput o clasă complet nouă de sisteme de calcul care încorporează noile bladeuri Cisco UCS B bazate pe revoluționarele serii de procesoare Intel® Nehalem (procesoare Intel® Xeon® de generația următoare). Blade-urile Cisco furnizează o tehnologie de memorie extinsă brevetată care oferă suport aplicațiilor cu seturi mari de date și permite utilizarea unui număr semnificativ mai mare de mașini virtuale per server.
  • Rețea - Cisco Unified Computing System furnizează suport pentru o structură unificată prin intermediul unei baze Ethernet de 10 gigabiți pe secundă, cu latență joasă și fără pierderi. Această bază de rețea unifică trei tipuri de rețea, utilizate în prezent în mod separat: rețele locale (LAN), rețele de stocare (SAN) și rețele de calcul extrem de performante. Acest lucru determină micșorarea costurilor prin reducerea numărului de adaptoare de rețea, switch-uri, cabluri și diminuarea cerințelor de energie/răcire.
  • Virtualizare - Cisco Unified Computing System descătușează întreg potențialul virtualizării, îmbunătățind scalabilitatea, performanțele și controlul operațional ale mediilor virtuale. Caracteristicile Cisco de securitate, de aplicare a politicilor și de diagnosticare sunt acum extinse la mediile virtualizate dinamic pentru a asigura un suport mai bun pentru cerințele de afaceri și IT dinamice.
  • Acces la stocare - Cisco Unified Computing System oferă acces atât la rețele de stocare (SAN), cât și la dispozitive de stocare în rețea (NAS). Suportul pentru structură unificată presupune faptul că Unified Computing System poate accesa dispozitivele de stocare prin Ethernet, Fiber Channel, Fiber Channel prin Ethernet sau iSCSI, oferind astfel clienților mai multe opțiuni și protecție a investițiilor. Suplimentar, personalul IT poate preatribui resurselor de stocare politici de acces la stocare pentru conectivitatea sistemului, simplificând conectivitatea și administrarea stocării și ajutând la îmbunătățirea productivității IT.
  • Administrare- Funcția de administrare este integrată individual în toate componentele sistemului, permițând administrarea întregii soluții ca o entitate unică prin intermediul Cisco UCS Manager. Cisco UCS Manager oferă o interfață grafică pentru utilizator (GUI) intuitivă, o interfață de linie de comandă (CLI) și o interfață de programare a aplicațiilor (API) robustă pentru administrarea tuturor configurațiilor și operațiilor sistemului. Cisco UCS Manager ajută la sporirea productivității personalului IT, permițând administratorilor de stocare, de rețea, de calcul și de aplicații să colaboreze la definirea profilurilor de servicii pentru aplicații. Profilurile de servicii ajută la automatizarea pregătirii și la îmbunătățirea flexibilității companiilor, permițând administratorilor centrelor de date să pregătească aplicațiile numai în câteva minute.
 • Eficiența energetică - Administratorii IT pot diminua consumul de energie al centrelor de date cu ajutorul Cisco Unified Computing System - acesta utilizează numai o jumătate din componentele instalațiilor de servere tradiționale și necesită mai puține cabluri și energie/răcire decât acestea.
 • Serviciile Cisco Unified Computing
  • Având la bază o experiență de peste zece ani în centrele de date, Cisco a lansat astăzi o suită de noi servicii de calcul unificat pentru a ajuta clienții să adopte toate avantajele tehnice și economice ale arhitecturii Cisco Unified Computing.
  • Consolidând portofoliul pentru centre de date oferit deja de Cisco și partenerii noștri, noile servicii acoperă un spectru larg de cerințe, de la proiectarea, planificarea și migrarea arhitecturii la operații și administrare la distanță. Aceste servicii abordează toate aspectele resurselor centrelor de date?persoane, procese și tehnologii.
  • Modelul unic Cisco de servicii de colaborare combină proprietatea intelectuală caracteristică Cisco Services cu servicii de cea mai bună calitate furnizate de partenerei pentru a oferi soluții integrate clienților noștri.
 • Ecosistem de parteneri deschis - Cisco colaborează cu un ecosistem deschis de lideri în domeniu pentru a ajuta la stimularea inovațiilor tehnologice, mărirea capacității de furnizare a serviciilor și accelerarea adoptării de către piață a soluției Unified Computing. Mai multe detalii despre acești parteneri sunt disponibile aici.
 • Cisco Unified Computing System și serviciile asociate cu acesta vor fi disponibile pe scară largă clienților începând din trimestrul 2 al anului 2009.

Citate relevante:

 • „Mașina virtuală a devenit noua celulă structurală a centrelor de date, creând noi provocări și oportunități cu potențialul de a transforma mediul de calcul și de a furniza avantaje semnificative" a declarat Mario Mazzola, Senior Vice President, Server Access and Virtualization Business Unit, Cisco. „Profitând de această nouă abordare arhitecturală a centrelor de date, am dezvoltat un model de calcul complet nou care transformă centrul de date într-un mediu IT dinamic care are forța de a mări productivitatea, de a îmbunătăți flexibilitatea companiilor și de a aduce avantajele virtualizării la un nivel complet nou."
 • „Compania Savvis este încântată de oportunitatea de a se număra printre primii furnizori de servicii care testează Cisco Unified Computing System și considerăm că sporirea valorii pentru clienți poate fi atribuită direct acestui model arhitectural nou, a precizat Bryan Doerr", Chief Technology Officer la Savvis. Pentru noi, operarea fiabilă, rentabilă și la scară mare a mediilor virtualizate și Cloud reprezintă un aspect extrem de important în vederea oferirii unei valori incredibile clienților noștri din întreaga lume."
 • „Cisco Unified Computing System oferă o abordare complet nouă pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă centrele de date oferind o soluție unică cu administrare integrată și cu suportul critic necesar pentru scalarea virtualizării", a precizat Vernon Turner, Senior Vice President of Enterprise Infrastructure, Consumer and Telecom Research la IDC. „Prin sporirea performanței și scalarea mediilor virtualizate în condițiile îmbunătățirii posibilității de control și administrare ale încărcării mașinilor virtuale, această soluție are potențialul de a oferi toate avantajele virtualizării pentru toate componentele centrului de date în vederea sporirii productivității și flexibilității și a reducerii costurilor IT."

Resurse suplimentare:

 • Vizionați materialul video despre Cisco Unified Computing System prezentat de John Chambers
 • Vizionați materialul video despre inovațiile aduse de Unified Computing System
 • Citiți articolul de prezentare: Cisco începe o nouă eră în domeniul centrelor de date
 • Comunicat de presă: Cisco dezvoltă un ecosistem global de parteneri pentru a dinamiza tranziția industriei la Unified Computing
 • Aflați mai multe despre Cisco Unified Computing System
 • Aflați mai multe despre Cisco Data Center Services
 • Vedeți fotografii aici
 • Citiți blog-ul "Cisco Data Center"
 • Contribuiți la Cisco Data Center team pe Twitter.

Etichete Technorati: Cisco, centru date, virtualizare, structură unificată, calcul unificat, server blade, server, rețea centru date, switchNews, also available as PDF:
pdf file icon Cisco descătușează forța virtualizării cu primul sistem de calcul unificat din domeniu (PDF - 185KB)