19 februarie 2009 - Cisco anunță o nouă extindere a portofoliului de oferte de soluții de colaborare mobilă pentru principalele telefoane inteligente 3G. Utilizatorii acestor terminale vor putea participa la conferințele Web și audio Cisco WebEx Meeting Center prin telefoanele inteligente -BlackBerry Bold, BlackBerry Curve 8900 și BlackBerry Storm de la RIM, Nokia E71, Nokia E75, Nokia N97 și alte telefoane Nokia Eseries și Nseries și Samsung Blackjack II. De asemenea, utilizatorii vor avea posibilitatea să participe la conferințele Web și audio prin 3G sau Wi-Fi, să asiste la întruniri programate și să vizualizeze prezentări, aplicații și desktopuri cu explicații live. În plus, Cisco anunță posibilitatea gazdelor aplicațiilor pentru întruniri Cisco WebEx, inclusiv Meeting Center, Training Center și Event Center de a invita participanții care dețin telefoane cu capabilități SMS, să participe la întruniri răspunzând la o invitație prin SMS.

Soluții implementate/caracteristici principale:

Cu Cisco WebEx pe telefoanele lor inteligente, utilizatorii nu mai pierd contactul cu evenimentele importante atunci când călătoresc. Acum, întâlnirile productive cu clienții, colegii și partenerii sunt la fel de simple ca un apel telefonic obișnuit. Răspunzând cerințelor clienților, Cisco extinde oferta de instrumente Cisco WebEx Meeting Center pentru includerea pe telefoane inteligente BlackBerry Bold, BlackBerry Curve 8900 și BlackBerry Storm de la Research In Motion (RIM), Nokia E71, Nokia E75, Nokia N97 și alte telefoane Nokia Eseries și Nseries, precum și Samsung Blackjack II. Suportul pentru aceste telefoane inteligente va fi disponibil în luna aprilie a anului 2009.

Utilizatorii vor putea lansa Cisco WebEx Meeting Center prin intermediul browserului de pe telefonul inteligent pentru a beneficia de integrare audio și conferințe Web prin 3G sau o combinație de 2G și Wi-Fi. În plus, utilizatorii vor putea să asiste la întruniri programate și să vizualizeze prezentări, aplicații și desktopuri cu explicații live. Această ofertă va fi disponibilă pentru mai multe sisteme de operare pentru telefoane inteligente, inclusiv BlackBerry, Symbian și Windows Mobile. Participarea la aceste întruniri este gratuită, însă planificarea și găzduirea unei întruniri de la un computer necesită un cont de gazdă la Cisco WebEx Meeting Center.

În plus, trimițând un mesaj SMS, gazdele întrunirilor vor avea posibilitatea să invite un participant mobil care deține orice tip de telefon mobil cu capabilități SMS la o întrunire în curs de desfășurare, iar acesta va trebui să activeze tasta „1" pentru a avea acces la partea audio a unei întruniri cu Cisco WebEx Meeting Center, Training Center și Event Center.

Pentru stilul de lucru necesar în prezent, această ofertă reprezintă un important pas către sporirea productivității companiilor. Având această soluție Cisco disponibilă pe toate aceste telefoane inteligente, angajații vor avea mult mai multe opțiuni și mult mai multă libertate, iar aceste două aspecte înseamnă posibilitatea de a colabora rapid și ușor, adică acelerarea proceselor decizionale. (Zeus Kerravala, Senior Vice President, Enterprise Research, Yankee Group) „În prezent, Cisco extinde experiențele colaborative la principalele telefoane inteligente. Libertatea obținută de utilizatori prin utilizarea acestei soluții va ajuta companiile și angajații acestora să își sporească productivitatea, deoarece angajații vor putea lucra oriunde și oricând doresc utilizând dispozitivele preferate." (Doug Dennerline, Senior Vice President, Collaboration Software Group, Cisco)

Detalii: http://newsroom.cisco.com/dlls/2009/prod_021709.html

Linkuri suplimentare:

Cisco WebEx Meeting Center http://www.webex.com/product-overview/meeting-center.html
Mobilitate Cisco WebEx www.webex.com/mobile
Cisco WebEx Technology Group http://webex.com/Colaborare Cisco http://www.cisco.com/en/US/netsol/ns870/index.html
Cisco îmbunătățește experiența de colaborare mobilă cu iPhone
http://newsroom.cisco.com/dlls/2009/prod_010609c.htmlNews, also available as PDF:
pdf file icon Cisco extinde serviciul Cisco WebEx Meeting Center la telefoanele inteligente BlackBerry, Nokia și Samsung pentru a facilita conferințele Web mobile (PDF - 110KB)