Oslo, 6. februar, 2013: Sikkerhetsspørsmål rundt skytilbydere, komplekse distribusjoner og den manglende evnen til enkelt å betjene både arbeidsmengden i bedrifts- og tilbyderskyer i ett grensesnitt, har gjort at mange bedrifter kvier seg for å benytte skyressurser. Derfor lanserer Cisco nå flere markedsledende innovasjoner slik at bedrifter kan styre sitt totale nettverk av både kablet og trådløst ethernet og skyer, på en kostnadseffektiv og intuitiv måte.

Blant Ciscos nye, markedsledende innovasjoner er en høytetthets 40 gigabit lag 2- og 3-svitsj – den enkleste hybride skyløsningen og en utvidelse av Ciscos Open Network Environment med den mest skalerbare kontrolleren.

Cisco fortsetter å levere på sin Unified Data Center-strategi for å samordne ulike nettverksfunksjoner til ett datasenter eller én plattform. Dette for å gjøre forretningsoperasjoner smidigere, automatiserte og effektive. Cisco adresserer kontinuerlig nye trender som databehandling i skyen og åpen nettverkskommunikasjon.

I dag lanserer Cisco en hel rekke produktinnovasjoner:

 • Nexus 6000-serien utvider Ciscos portefølje med datasentersvitsjer, og gir større fleksibilitet ved distribusjon gjennom høyere tetthet og skalerbarhet. Den nye Nexus 6000-serien har den høyeste 10GE/40GE-tettheten i en fast formfaktor, og har enestående synlighet og programmerbarhet. Den kjører det markedsledende Cisco NX-operativsystemet med robuste, integrerte lag 2 og 3-funksjoner.
  • De to Nexus 6000-modellene er Nexus 6004, med opp til 96 porter med linjehastighet på 40 GE (384 porter med 10 GE hastighet) i en kompakt 4 RU-formfaktor. Den andre modellen er Nexus 6001, som har en hastighet på GE/10 GE ved 48 porter, 40 GE ved 4 porter (eller 16 porter med 10 GE).
  • Nexus 6000-serien er bygget for tilgang med høy ytelse, blad-/søylearkitektur, kompakt aggregering, eller høytetthets FEX-aggregerings distribusjon muligheter for å bygge et skalerbart Cisco Unified Fabric.
 • Ciscos Nexus 7000 analysemodul for nettverk (NAM): Med NAM utvikles Ciscos flaggskip-datasentersvitsj til en enda mer tjenesterik plattform. NAM gir applikasjonsbevissthet og ytelsesanalyser til Ciscos Nexus 7000, noe som gir IT-avdelinger enestående, handlekraftig synlighet i nettverket. Dette øker applikasjonsytelsen, optimaliserer nettverksressurser og effektiviserer tjenesteleveransen i skyer og virtuelle distribusjoner.
 • Cisco Nexus 2248PQ plattformutvider og Nexus 5500-serie svitsj med 40 Gigabit Ethernet opplink-muligheter: Disse beskytter investeringene og valgene for en ende-til-ende 40 GE-løsning. Den nye Nexus 5500 40 GE-modulen gir kunder muligheten til å distribuere 40 GE-opplinker i deres eksisterende Nexus 5500 for å redusere doble abonnementer. Nexus 2248PQ-svitsjen gir en 10 GE top-of-rack plattformutvider med 40 GE-opplinker.

Utvider plattformen

Cisco løser nå utfordringen med hybride skyer ved å utvikle unik teknologi i den distribuerte, virtuelle svitsjen Nexus 1000V, som lar bedrifter plassere sin arbeidsbelastning i skyer hos tilbyderen. Alt styres via ett, enkelt styringspunkt med høy grad av sikkerhet.

 • Nexus 1000V InterCloud organiserer hybride skymiljøer ved å utvide bedrifters virksomhet til tilbyderens sky, med enkel og markedsledende sikkerhet. Nexus 1000V InterCloud beholder nettverkets eksisterende muligheter og lag 4-7-tjenester, samtidig som administrasjonen av virksomheten tas inn i tilbyderens sky. Dette skaper et konsistent, pålitelig og forutsigbart miljø for fysiske, virtuelle og skybaserte arbeidsmengder, som lar IT-ledelsen kjøre og flytte applikasjoner. Løsningen gir mulighet til å velge tilbydersky, og opererer på alle hypervisor-teknologier.
 • Ciscos Virtual Network Management Center (VNMC) InterCloud gir nye muligheter, blant annet ett felles register for policies for nettverkstjenester på tvers av bedrifts- og tilbyderområder. I tillegg gis muligheten til å administrere virtuelle maskiners livssyklus over flere hypervisors i hybridskyer og til å administrere flere tilbyderskyer via API-grensesnitt.

«Opening the Fabric»

Cisco lanserer nå også utvidelser til sitt Cisco ® Open Network Environment (Cisco ONE):

 • En ny Cisco ONE programvare-kontroller: Denne støtter en høyst skalerbar og utvidbar arkitektur med høy tilgjengelighet – markedets første multiprotokoll-grensesnitt med ONE Platform Kit (ONE Pk) og OpenFlow. Konsekvent styring, feilsøking- og sikkerhetsfunksjoner, og innebyggede applikasjoner inkludert oppdeling av nettverk for lokale partisjoner av nettverksressurser. I tillegg samhandler ONE-kontrolleren (?) med Ciscos nettverksapplikasjoner som Custom Forwarding og Network Tapping.
 • Utvidet plattformstøtte for Cisco ONE Pks utviklermiljø med Nexus 3000, 7000 og ASR 9000.
 • Løsninger for overlay-nettverk, inkludert Nexus 1000V-støtte for VXLAN-gateway, Nexus 1000V-støtte for Microsoft Hyper-V og integrasjon med Microsoft System Center VM Manager; virtual Network Analysis Module (vNAM) for nettverksanalyse og overvåking av virtualisert og skybasert arbeidsbelastning.
 • Cisco Services for ONE inkluderer workshops i strategi, «proof of concepts» og global teknisk støtte. Disse nye tjenestene gir innsikt i nåværende infrastruktur, identifiserer tekniske utfordringer og gir en gjennomførbar veiviser til en vellykket adopsjon av Cisco ONE-løsninger.

Cisco Systems er verdens ledende leverandør av produkter og løsninger til lokale nett og internett. Selskapet hadde en samlet omsetning i regnskapsåret 2010 på 40 milliarder dollar og leverte et resultat på 9,4 milliarder dollar (non-GAAP) etter skatt. Selskapet har 68.574 ansatte verden over. Cisco Norge ledes av administrerende direktør Jørgen Myrland med 580 ansatte.

For mer informasjon: http://www.cisco.no/

Eller kontakt:

Nils Ove Gamlem
teknologisjef i Cisco Norge
Mobil: 982 93 695
E-post: ngamlem@cisco.com