Cisco, et av verdens største IT-selskaper, lanserer denne uken en ny løsning hvor norskutviklet teknologi fra Tandberg (nå kjent som Cisco TelePresence) setter ny standard for bruk av videokonferanse verden over. Næringsminister Trond Giske, møtte i går ledere fra Cisco, under et arrangement i Silicon Valley, for å få innsikt i hvordan Cisco har forvaltet teknologien fra norske Tandberg.

Oslo 28. oktober 2011: Siden Cisco kjøpte opp det norske videokonferanseselskapet i april i fjor, har Cisco TelePresence blitt en av de raskest voksende produktområdene til selskapet og har en markedsandel på over 50 prosent i verden. I dag bruker mer enn fire av fem av Fortune 100-bedriftene teknologi utviklet av norske ingeniører på Lysaker – konsernets hovedsete for utvikling av videoløsninger. Med Telepresence 2.0 vil Cisco sørge for at enda flere bedrifter verden over kan benytte seg av de norskutviklede videoløsningene.

Da Cisco introduserte de første TelePresence-løsningene for bare fem år siden, var bruken mer eller mindre begrenset til større virksomheter som brukte videokonferanse for å spare reisetid- og kostnader. I dag har videokonferanse mange bruksområder og har virkelig forandret måten både små og store bedrifter driver sin virksomhet.

– Med en markedsandel på over femti prosent er norsk teknologi endelig spredd over hele verden. Vi har virkelig banet vei for en helt ny måte å jobbe på, gjennom enkle og fleksible videoløsninger som kan brukes av hvem som helst og hvor som helst. Den neste fasen av telepresence vil demokratisere bruken ytterligere da selv de minste bedriftene vil få tilgang til løsninger, som både er rimelige og enkle i drift, sier Odd Johnny Winge, konserndirektør for Cisco TelePresence.

Denne uken lanserer Cisco nye og forbedrede løsninger – alt fra rimelige endepunktsløsninger og gratis programvare til skyløsninger som er spesielt designet for å gjøre videokonferanse tilgjengelig hvor som helst og for hvem som helst, inkludert mindre bedrifter som ofte mangler ressurser til å utnytte slike løsninger:

Utvider bruken til bedrifter i alle størrelser: I følge analysehuset Gartner vil bruken av videoløsninger hos bedrifter med færre enn 250 ansatte øke med hele 36 prosent fra 2010 til 2012. Samtidig krever mindre bedrifter løsninger som er rimelige og som ikke krever for mye tid og ressurser av IT-avdelingen. Cisco har derfor utviklet en abonnementbasert løsning, Cisco Telepresence Callway, direkte tilgjengelig gjennom Cisco sin Collaboration Cloud-tjeneste.

Fra møterom til skrivebord: Cisco utvider sin portefølje av endepunktsløsninger, fra møterommet til skrivebordet, og integrerer ytterligere TelePresence-løsningene inn i Cisco sin samhandling og video-arkitektur.

  • Cisco Jabber Video for TelePresence er en standardbasert, HD-video software-løsning designet for raskt å kunne invitere kolleger, kunder eller partnere til å delta på videokonferansen fra deres stasjonære PC, laptop eller nettbrett. Brukerne simpelthen logger seg på ved å laste ned Jabber Video-klienten fra en globalt tilgjengelig webside.
  • Cisco TelePresence MX300 er et system som, i løpet av bare 15 minutter, kan enkelt forvandle et lite møterom til et videokonferanserom med høykvalitetsvideo for opptil ti deltakere. Løsningen er spesielt tilpasset bedrifter med begrensede IT-ressurser.

Utvider bruksområdene:
Videoløsninger benyttes ikke bare til møter, men brukes også til å lage og dele videoinnhold. I følge en fersk undersøkelse Cisco har gjennomført blant nærmere 500 bedrifter i USA, bruker om lag fire av fem bedriftsledere video minst én gang i uken. Halvparten bruker video daglig. Mer enn tre av fem sier de vil øke bruken av video i de nærmeste to årene, mens nærmere to av fem forventer at bruken vil øke betraktelig.

Cisco introduserte nylig løsninger som gjør det enklere for bedrifter å ta opp, konvertere og dele video fra hvilken som helst telepresence eller videoendepunkt. Et av høydepunktene, og et viktig bidrag til utviklingen av telemedisin, er Cisco TelePresence VX-Clinical Assistant – et høydefinert samhandlingssystem spesielt tilpasset helsevesenet.