Oslo, 28. april 2010: I dag lanseres Ciscos CleanAir-teknologi, en del av selskapets Borderless Networks-portefølje for trådløse 802.11n-nettverk, som vil gjøre brukernes mobile databruk langt mer stabil. Cisco er først ute med å tilby en løsning som fullt og helt løser utfordringene med interferens mellom trådløse enheter.

Stadig mer av vår databruk blir mobil og trådløs. Dette krever nye og smarte løsninger for at brukerne skal kunne ha sømløs tilgang til forretningskritiske systemer, uavhengig av tid og sted. CleanAir detekterer, klassifiserer og lokaliserer mer enn tyve ulike interferenskilder, samtidig som den sørger for at nettrafikken opprettholdes.

- Med vår nye CleanAir-teknologi er vi de første i markedet til å løse utfordringene ved interferens. Trådløse nettverk som gir brukerne en stabil tilgang blir stadig viktigere for våre kunder, sier Tor-Erik Risberg, nettverksarkitekt i Cisco Norge.

Trådløst kritisk for virksomheten
Hele 78 prosent av amerikanske bedrifter betrakter egne trådløse nettverk som kritiske for virksomhetens drift. Dette viser en fersk Cisco-undersøkelse gjennomført blant mer enn 600 amerikanske selskaper. De spurte betrakter interferens som en av de sentrale årsakene til ytelsesproblemer i trådløse nettverk.

- Vi kan anta at tallene er tilsvarende for norske virksomheter og vi mener derfor at behovet er stort for en teknologi som CleanAir, sier Risberg.

Cisco Aironet 3500 Series Access Points med CleanAir-teknologi vil være tilgjengelig for det norske markedet i juni.

For mer informasjon om løsningen og teknologien, se engelsk pressemelding:
http://newsroom.cisco.com/dlls/2010/prod_042710.html?sid=BAC-NewsWire

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Tor-Erik Risberg, nettverksarkitekt Cisco Norge
Mobil: 913 87 378
E-post: trisberg@cisco.com