Ny sikkerhetsarkitektur gjør det enklere for kunder og partnere:
Cisco og Microsoft med felles arkitektur for interoperabilitet

BOSTON - 6. september 2006 - Cisco Systems Inc. og Microsoft Corp. oppfyller sitt løfte om å gi kunder og partnere klare retningslinjer for hvordan Cisco Network Admission Control (NAC) og Microsoft® Network Access Protection (NAP) skal bli interoperable (virke sammen). De to selskapene demonstrerer den nye, samarbeidende arkitekturen på konferansen Security Standard (http://www.thesecuritystandard.net), som åpnet i Boston i dag.

Samtidig offentliggjorde de to selskapene et teknisk white paper som beskriver hvordan Cisco NAC og Microsoft NAP har samkjørt sikkerhetsregler og helsevurderinger av sikkerhetsrelaterte forhold. Rapporten beskriver arkitekturen og gir detaljer om hvordan man kan integrere sikkerhetsegenskapene til Cisco's nettverksinfrastruktur med sikkerhetsegenskaper Microsoft Windows Vista™ og den fremtidige versjonen av Windows Server®, med kodenavn "Longhorn." Rapporten kan lastes ned her: http://www.cisco.com/go/nac and http://www.microsoft.com/nap.

I tillegg til dette, har de to selskapene presentert et veikart for å bringe samkjøringen av Cisco NAC og Microsoft NAP til markedet, et kart som inkluderer et avgrenset betaprogram som skal starte senere i år. Kunder kan ta i bruk den samkjørte Cisco NAC-Microsoft NAB- løsningen når Windows Server "Longhorn" blir tilgjengelig i andre halvdel av 2007. Cisco og Microsoft har kryss-lisensiert sine løsninger for å sikre at samkjøringen virker, og for at begge selskapene skal kunne tilpasse seg krav fra marked og kunder i fremtiden.

- Dette er akkurat hva markedet behøver for å implementere en arkitektur for tilgangskontroll i nettverk, for å øke sikkerheten i et stadig mer aggressivt trusselbilde og en hverdag hvor en stadig større del av arbeidsstokken er mobil, sier Zeus Kerravala, vice president innen sikkerhets- og nettverksforskning i Yankee Group.

- Behovet for sikkerhetssystemer har økt dramatisk de siste 5 årene. Vårt forhold til Microsoft har gjort det mulig å utforme denne kombinerte arkitekturen og samkjøringen, slik at vi kan forsterke nettverkssikkerheten for virksomheter verden over sier Charlie Giancarlo, chief development officer i Cisco. - Denne innovasjonen er et viktig skritt mot selvforsvarende nettverk som beskytter IT ressurser i hele virksomheten, uansett størrelse.

- Microsoft og Cisco satser tungt på å jobbe sammen for å hjelpe kunder med den nødvendige balansen mellom en sikker IT-infrastruktur og enkel tilgang til kritiske nettverksressurser, sier Bob Muglia, senior vice president i Server and Tools Business i Microsoft.

Kontaktperson:

Nils Ove Gamlem, ansvarlig for marked og forretningsutvikling i Cisco Systems Norge
Tlf: 93 02 16 17 / 23 27 36 36
E-post: nog@cisco.com