Cisco lanserer kraftige verktøy for applikasjoner i nett med filialer eller avdelingskontorer - forbedrer ytelse og konsoliderer infrastruktur

SAN JOSE, California, Cisco Systems®, lanserte 5. september 2006 en integrert løsning for å akselerere ytelsen i TCP-baserte applikasjoner i et bedriftsnettverk (WAN) med avdelingskontorer og konsolidere distribuert infrastruktur som servere, lagring og backup, for å forenkle driften og senke kostnadene.

Løsningen inkluderer den nylig lanserte Cisco Wide Area Application Services (WAAS), bransjens mest omfattende og skalerbare nettverksprogramvare for håndtering av avdelingskontorer. Den gir WAN-optimalisering, applikasjons-akselerering og Wide-Area File Services (WAFS) i én lett-utrullet løsning. Cisco introduserer også en nettverksomodul for å kjøre WAAS-programvare på Ciscos Integrated Services Router (ISR), en ruter som har solgt over en million enheter verden over. For ytterligere å forenkle utrullingen, tilbys Ciscos WAAS-løsning også som en frittstående boks.

Denne bransjeledende avdelingskontorløsningen, kombinert med Ciscos Application Networking Services er designet til å skalere for å kunne håndtere tusenvis av avdelingskontorer og over en million TCP-forbindelser, med ytelse på opptil 16 gigabits per sekund på en fullt utbygd, last-balansert implementering. Den er fullstendig transparent i forhold til kundenes eksisterende nettverk, og kommer med verktøy som gjør det enkelt å integrere løsningen med predefinerte policies for nettverkssikkerhet og WAN-trafikk.

Bedrifter prøver i stigende grad å sentralisere og konsolidere både sine applikasjons- og filservere og sine datalagringsenheter for å etterleve nye regelverk fra myndighetene og forenkle IT-driften i sine avdelingskontorer. Ett viktig hinder for denne utviklingen, er den effekten som forsinkelser, begrenset båndbredde og tapte nettverkspakker har på applikasjonens ytelse i et WAN. Cisco WAAS rydder unna disse hindrene, og gir avdelingskontorene en enklere, bedre hverdag. Gjennom en helt transparent integrasjon med eksisterende bedriftsnettverk, gjør WAAS det samtidig mulig for kunder å hente enda større verdi ut av sine investeringer i Cisco WAN-infrastruktur.

- Produktiviteten i ansatte ved avdelingskontorer blir truet når organisasjoner konsoliderer sine utplasserte servere og applikasjoner til datasentraler, og dette gir større forsinkelser og dårligere responstider fra applikasjoner som leveres over et WAN, sier Nils Ove Gamlem, ansvarlig for marked og forretningsutvikling i Cisco Systems Norge. - Cisco WAAS er en integrert, moderne avdelingskontorløsning som lar selskaper forbedre IT-driften i sine avdelingskontorer samtidig som den sikrer at de ansatte der fortsatt skal ha pålitelig, høyhastighets tilgang til forretningskritiske data og bedriftsapplikasjoner.

For å akselerere ytelsen på applikasjoner og filoperasjoner, og for å optimalisere båndbreddeutnyttelsen i WAN, bruker Cisco WAAS flere bransjeledende optimaliseringsteknikker innenfor WAFS, WAN og applikasjonsakselerasjon. Disse teknikkene inkluderer komprimering, redundans-eliminering, transportoptimalisering, caching og innholdsdistribusjon.  

Komponentene i Cisco Application Networking Services

WAAS-løsningen er en del av Ciscos Application Networking Services, en portefølje av applikasjons-sensitive nettverksprodukter som forbedrer skaleringsevnen, tilgjengeligheten, sikkerheten og ytelsen fra data og applikasjoner fra en datasentral til avdelingskontorer og fjernbrukere. Cisco ANS inkluderer også:

  • Application Control Engine (ACE) som integrerer load-balansering, applikasjonssikkerhet og virtuelle partisjoneringsegenskaper på serversiden, for å forenkle drift og utrulling av applikasjonsinfrastruktur.
  • Application Velocity System (AVS) som akselererer og sikrer applikasjoner som er eksponert mot Internett.
  • Application and Content Networking System (ACNS) som effektivt distribuerer video til avdelingskontorer.  

Pris og tilgjengelighet

Cisco WAAS solution inkluderer progravaren Cisco WAAS og Ciscos Wide-Area Application Engine (WAE)- familie, samt nye nettverksmoduler (WAE-NM) som kan integreres med Ciscos populære Series Integrated Services-rutere 2800, 3700 and 3800. Den frittstående avdelingskontorløsningen er tilgjengelig umiddelbart, og koster rundt NOK 55.000 (eks. mva). Nettverksmodul-løsningen blir tilgjengelig senere i høst, og vil koste rundt NOK 25.000 (eks. mva). Mer informasjon om WAAS-løsningen er tilgjengelig på www.cisco.com/go/waas .

For mer informasjon:

Nils Ove Gamlem, Cisco Systems Norge Mob.: 9829 3695