Oppkjøp av NetSift styrker Ciscos tilbud innen sikkerhet
Publisert 29.06.2005

Cisco Systems har inngått en avtale om oppkjøp av det privateide nettverksselskapet NetSift Inc. for 200 millioner kroner. Oppkjøpet skal styrke Ciscos intelligente, selvforsvarende nettverksløsninger, gjennom NetSifts teknologi for overvåkning av nettverkstrafikk.

NetSift har utviklet algoritmer som gjør det mulig å utføre svært detaljert skanning av store mengder datatrafikk i et nettverk. Oppkjøpet vil derfor øke mulighetene for mer dyptgående overvåkning av datapakker i kommende Cisco-plattformer. Det er allerede planer om å integrere NetSifts teknologi i Ciscos Catalyst 6500 svitsj-plattform.

– Med oppkjøpet ønsker vi å benytte Netsifts teknologi til å forebygge flaskehalser i nettverket ved raskere prosessering av datapakker, uten av sikkerheten reduseres, sier Tom Edsall, som leder Cisco Internet Systems Business Unit.

NetSift teknologi styrker Cisco satsning på Self Defending Network, der nettverkets egen evne til selv å overvåke potensielle trusler og oppdatere seg for vern mot disse, står sentralt. Nylig lanserte Ciscos CEO, John Chambers, Adaptive Threat Defence (ADT), som siste tilskudd til denne satsningen. ATD vil raskt adressere mulige sikkerhetstrusler i nettverkets ulike lag, i tilegg til økt overvåkning av trafikk, endepunkter og applikasjoner.

Netsift som ble startet i 2004 har i dag 15 ansatte. Selskapet vil bli en del av enheten Ciscos Internet Systems Business Unit før utløpet av regnskapsåret 2005, som avsluttes i august.

For ytterligere nyheter fra Cisco Systems, vennligst se: http://newsroom.cisco.com/dlls/index.html