Cisco Systems kjøper nettverksselskapet FineGround

Cisco Systems kjøper nettverksselskapet FineGround
Publisert 1.06.2005

Cisco Systems kjøper det amerikanske nettverksselskapet FineGround og rettighetene til selskapets teknologi for ca. 450 millioner kroner.

FineGround er i dag en av verdens fremste leverandører av løsninger som overvåker og sikrer nettverkapplikasjoner. I tillegg leverer selskapet teknologi som kan reduseres bruken av båndbredde med opptil 90% og optimaliserer kapasitetsutnyttelsen i datasentre betydelig.

- Dette viser Cisco's fokus og forpliktelse på satsing innenfor datasenter teknologi. Oppkjøpet føyer seg naturlig inn i strategien for å forene applikasjons akselerering, sikkerhet og høy tilgjengelighets infrastruktur inn i datasenteret, sier Nils Ove Gamlem, ansvarlig for marked og forretningsutvikling, Cisco Systems Norge

Ved å integrere FineGrounds teknologi i Ciscos produkter, vil kundene kunne få avanserte løsninger som akselererer og sikrer en rekke web-baserte applikasjoner på tvers av deres datanettverk.

- I det norske markedet merker vi økt etterspørsel etter teknologi og løsninger som bidrar til forenkling, skalering og sikring av tilgjengelighet av server- og datasenter konsolidering, avslutter Gamlem.

Cisco vil betale ca. 450 millioner kroner for FineGround. Oppgjøret betales i kontanter, og ventes gjennomført i løpet av Ciscos fjerde kvartal som avsluttes den 30. juli 2005.

For ytterligere informasjon om FineGround og oppkjøpet fra Cisco Systems, vennligst se: http://newsroom.cisco.com/dlls/2005/corp_052605.html

Kontakt oss

Del