Cisco Systems kjøper nettverksselskapet FineGround
Publisert 1.06.2005

Cisco Systems kjøper det amerikanske nettverksselskapet FineGround og rettighetene til selskapets teknologi for ca. 450 millioner kroner.

FineGround er i dag en av verdens fremste leverandører av løsninger som overvåker og sikrer nettverkapplikasjoner. I tillegg leverer selskapet teknologi som kan reduseres bruken av båndbredde med opptil 90% og optimaliserer kapasitetsutnyttelsen i datasentre betydelig.

- Dette viser Cisco's fokus og forpliktelse på satsing innenfor datasenter teknologi. Oppkjøpet føyer seg naturlig inn i strategien for å forene applikasjons akselerering, sikkerhet og høy tilgjengelighets infrastruktur inn i datasenteret, sier Nils Ove Gamlem, ansvarlig for marked og forretningsutvikling, Cisco Systems Norge

Ved å integrere FineGrounds teknologi i Ciscos produkter, vil kundene kunne få avanserte løsninger som akselererer og sikrer en rekke web-baserte applikasjoner på tvers av deres datanettverk.

- I det norske markedet merker vi økt etterspørsel etter teknologi og løsninger som bidrar til forenkling, skalering og sikring av tilgjengelighet av server- og datasenter konsolidering, avslutter Gamlem.

Cisco vil betale ca. 450 millioner kroner for FineGround. Oppgjøret betales i kontanter, og ventes gjennomført i løpet av Ciscos fjerde kvartal som avsluttes den 30. juli 2005.

For ytterligere informasjon om FineGround og oppkjøpet fra Cisco Systems, vennligst se: http://newsroom.cisco.com/dlls/2005/corp_052605.html