Markant vekst i tredje kvartal for Cisco Systems
Publisert 11.05.2005

Cisco Systems, Inc. melder om vekst i omsetningen på 10,1% og en økning i resultat etter skatt på mer enn 16% i tredje kvartal av regnskapsåret FY05, sammenliknet med tilsvarende periode i fjor. Omsetningsveksten i Cisco Norge var 15% i tilsvarende periode, sterkt drevet av IP-telefoni som økte med 162%.

Cisco Systems samlede omsetning i Q3 FY05 var på USD 6,2 mrd, sammenliknet med USD 5,6 mrd i Q3 FY04. Resultatet etter skatt endte på USD 1,4 mrd for Q3 FY05, en økning på over 16%, sammenliknet med tilsvarende periode i fjor da resultat var USD 1,2 mrd(GAAP).

- Vi har arbeidet målrettet for vise norske virksomheter hvilke betydelige produktivitetsgevinster som kan høstes fra bruk av IP-telefoni og sikre, trådløse nettverk. Dette arbeidet har gitt oss en omsetningsvekst på 46% innen WLAN og 162% innen IP-telefoni, sammenliknet med Q3 FY04, sier Jørgen Myrland, adm dir. i Cisco Systems Norway AS.

I tredje kvartal økte Cisco Norge sin omsetning innen Advanced Technologies, der tradisjonell ruter- og svitsjprodukter holdes utenfor, med 17% sammenliknet med tilsvarende periode i fjor. Advanced Tech-området utgjør nå en fjerdedel av omsetningen i Cisco Norge.

- Vi ser et økende behov for sikre, intelligente nettverksløsninger som gjør våre kunder i stand til knytte sine virksomheter tettere sammen med sine "økosystemer". Ciscos leverer løsninger som gjør det mulig å knytte virksomhetene sammen sikkert og effektivt, og som muliggjør full integrasjon mellom tale-, video- og datatjenester. Dette krever intelligente informasjonsnettverk, avslutter Jørgen Myrland.

For ytterligere informasjon, vennligst se den engelske pressemeldingen: http://newsroom.cisco.com/dlls/2005/fin_051005.html