Oslo, 15. september 2009: Cisco TelePresence kommer nå i en forenklet og nedskalert versjon som senker terskelen for å ta de virtuelle møterommene i bruk til ca. 230.000 kroner.

Tele

(Bildet øverst: Den nye Telepresence 1100 vist fram med Cisco-sjef John Chambers på 65-tommers-skjermen)

Fortsatt er det nok et stykke igjen til "alle" kan ta systemet i bruk, slik Cisco noe optimistisk skriver i overskriften i sin pressemelding.

- Når vi sier "til alle", mener vi alle bedrifter. Det er fortsatt et stykke igjen til vi ser Telepresence hjemme hos deg og meg, sier kanalansvarlig Nils-Ove Gamlem i Cisco Norge til Inside Telecom. Det betyr ikke at visjonene om videomøter på privatmarkedet er strøket. Cisco-sjef John Chambers har de siste to årene misjonert for en visjon om avansert video til alle, men hittil har det stort sett vært de aller største selskapene som har installert de nokså stivt prisede systemene selskapet leverer.

65-tommer plasma

- Cisco TelePresence System 1100 er et stort steg i retning av å bringe Cisco TelePresence til alle, uansett hvor man befinner seg. Det nye tilskuddet til TelePresence-familien består av en 65-tommers plasmaskjerm, med integrert kamera, mikrofon og lys. Strømforbruket er redusert med 40 prosent sammenlignet med tidligere systemer, sier Gamlem som mener Telepresence-teknologien beveger seg mot noe som kan havne i hjemmene.

Cisco Telepresence System 1100 passer i alle typer møterom og kan kjøres med inntil to personer. Fra hver lokasjon kan man kommunisere med inntil 47 andre Telepresence-installasjoner, men også med folk som har andre videokonferanseløsninger eller for den del kamera på PC.

- Vi kan jo ikke trylle, så om personene i andre enden har et pc-kamera med dårlig oppløsning, blir det ikke særlig gode bilder. Men det er mulig å skalere dem opp til full størrelse - noe som er en av de tingene som gjør Telepresence til det jeg liker å kalle virtuelle møterom, sier Gamlem.

I samme rom

- Telepresence bygger en følelse av å være i samme rom som den du snakker med, og er noe mye mer enn HD videokonferanse, sier han.

Løsningen kan enkelt oppgraderes til Cisco TelePresence System 1300, som kan kjøres med inntil seks personer per lokasjon. Når Cisco TelePresence System 1100 ikke benyttes til virtuelle møter kan løsningen også fungere for høykvalitets telefonkonferanse, visuelle presentasjoner eller som digitale skilt, gjerne integrert med Cisco Digital Media Player.

Salg via partnere

Cisco har de siste to årene fått med seg åtte store, internasjonale partnere på laget. Disse er: AT&T, BT, Orange, NTT, Tata Communications, Telefonica, Telstra, og nå nylig Telmex. Sammen dekker disse mer enn 150 land, fordelt over fire kontinenter. Cisco Telepresence er Ciscos raskest voksende kategori for nye produkter, med mer enn 350 kunder og 2.500 systemer verden over. Cisco har selv installert mer enn 600 Telepresence-rom i egen organisasjon. I Norge er Datametrix, Atea og IBM valgt som partnere. Det er i dag tolv Telepresence-installasjoner i drift i Norge, fem av dem hos partneren Datametrix. En annen viktig Telepresence-kunde i Norge er TDC.

- Utnyttelsesgraden er svært høy for Ciscos Telepresence-systemer. For Cisco Norge innebærer dette en utnyttelsesgrad på hele 47 prosent, basert på ti-timersdager og fem arbeidsdager i uken. Dette er også noe våre kunder erfarer. Enkelte rapporterer om en ROI helt ned mot seks måneder. Med dette tempoet er det ikke lenge før Telepresence også er på plass i private hjem, sier Nils-Ove Gamlem, kanalansvarlig i Cisco Norge.

Eller kontakt:

Jørgen Myrland, administrerende direktør i Cisco Norge
Telefon: 930 21 617
E-post: jmyrland@cisco.com

Om Cisco
Cisco är världsledande på nät- och Internetlösningar. Ciscos produkter och tjänster används för att underlätta kommunikation med data, tal och video mellan personer, företag och länder oavsett tid och plats. I över 20 år har Cisco satsat på teknisk innovation, ledarskap i branschen och socialt engagemang. Cisco grundades 1984, har cirka 66 000 anställda och omsatte 39,5 miljarder dollar under räkenskapsåret 2008. För mer information besök: http://www.cisco.se