Photo


Links

  • Cisco Collaboration blog

Amsterdam, 30 januari 2012 – Cisco heeft de resultaten bekendgemaakt van een internationaal onderzoek onder 1.500 ICT-managers, naar de perceptie van het gebruik van mobiele apparaten binnen hun organisatie -  en specifiek tablet-pc's. Daaruit blijkt dat het gebruik van tablets significant gestegen is: van elke drie aanvragen voor een smartphone die een IT-afdeling vandaag te verwerken krijgen, is er één voor een tablet.

De groeiende populariteit van tablets op de werkvloer bevestigt een andere nieuwe trend, bekend onder de noemer 'Bring Your Own Device' (BYOD), waarbij werknemers hun eigen privéapparaten ook voor hun werk gebruiken. Hoewel bijna de helft van de respondenten (48%) beweert dat hun bedrijf nooit officieel zou toestaan dat zij hun eigen apparaten gebruiken op het werk, denkt meer dan de helft (57%) dat sommige medewerkers dat toch doen, zonder toestemming. Iets meer dan de helft (51%) ziet dat aantal bovendien stijgen.

Hoewel de ondervraagde ICT-managers zich bewust zijn van de zakelijke voordelen die de BYOD-trend kan opleveren, zeker in combinatie met maatwerk bedrijfsapplicaties voor tablets, zien zij toch ook enkele moeilijkheden opduiken, vooral inzake beveiliging. Gebruikers van die nieuwe apparaten op een veilige manier toegang geven tot de bedrijfsservers is dan ook een van hun belangrijkste zorgen. Twee op drie ICT-managers (64%) liggen ook wakker van verlies of de diefstal. Meer algemeen vindt bijna de helft van de ICT-managers (44%) dat het BYOD-fenomeen de aandacht afleidt van andere belangrijke projecten.

De enquête werd eind 2011 uitgevoerd in bedrijven van verschillende grootte en actief in diverse sectoren in Canada, Duitsland, Frankrijk, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de VS. Meer achtergrondinformatie en onderzoeksresultaten is te vinden in het Engelstalige persbericht dat hier is te vinden.


Over Cisco Systems

Cisco (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd marktleider op het gebied van netwerkoplossingen. Deze veranderen de manier waarop mensen met elkaar verbonden zijn, communiceren en samenwerken.  Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com, www.cisco.nl en voor mobiele gebruikers via http://m.cisco.nl. Nieuws, achtergronden en foto’s vindt u in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com.

Cisco-apparatuur wordt in Europa geleverd door Cisco Systems International BV, een volledige dochteronderneming van Cisco Systems, Inc

Voor meer informatie:

Cisco
Liesbeth Boschloo
Tel: 020 357 3894
Mob: 06 5252 9440
E-mail: lboschlo@cisco.com

Check Twice
Marguérite van der Heijden / Arnout Lansberg
Tel: 023 562 8208
E-mail: cisco@checkltwice.nl