Cisco’s toonaangevende routingoplossing gekozen om het netwerk van KPN te versterken, ter voorbereiding op een explosieve groei van het internetverkeer

Amsterdam, 23 december 2011 – Cisco maakt bekend dat KPN het Cisco CRS-3 multi-chassis Carrier Routing System heeft gekozen. De CRS-3 zal uitgerold worden in het hart van KPN’s internet-netwerk. Het systeem zal al het IP-verkeer tussen KPN en het internet vervoeren, als onderdeel van KPN’s Internet Cluster Environment (ICE). Deze Cisco-oplossing ondersteunt alle toekomstige consolidaties en stroomlijnt het netwerk en de services, zonder dat hiervoor extra systeemupgrades nodig zijn.

De Cisco CRS-3 oplossing biedt drie maal de schaalbaarheid en de prestaties van de CRS-1. Ook is de intelligentie twee maal zo hoog bij het afhandelden van netwerk- en datacenterservices. Daarnaast biedt de CRS-3 lagere kosten per gigabit per seconde en ligt het energieverbruik aanzienlijk lager dan dat van concurrerende oplossingen.

Michiel Panders, commercieel directeur service providers bij Cisco, zegt: “Met de explosieve groei van bandbreedtevereisten hebben providers behoefte aan een hogere netwerkkwaliteit tegen een concurrerende prijs. De CRS-3 is de ideale oplossing voor organisaties zoals KPN. Het biedt de beste kwaliteit tegen de laagste total cost of ownership, in één complete end-to-end oplossing. En met de explosieve toename van het videoverkeer, biedt de CRS-3 ook de schaalbaarheid die de komende jaren nodig zal zijn.”

Noot voor de redactie: klik hier voor het volledige Engelstalige persbericht.

-----------------------

Over Cisco Systems
Cisco (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd marktleider op het gebied van netwerkoplossingen. Deze veranderen de manier waarop mensen met elkaar verbonden zijn, communiceren en samenwerken.  Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com, www.cisco.nl en voor mobiele gebruikers via http://m.cisco.nl. Nieuws, achtergronden en foto’s vindt u in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com.

Cisco-apparatuur wordt in Europa geleverd door Cisco Systems International BV, een volledige dochteronderneming van Cisco Systems, Inc

Voor meer informatie:
Cisco
Liesbeth Boschloo
Tel: 020 357 3894
Mob: 06 5252 9440
E-mail: lboschlo@cisco.com

Check Twice
Marguérite van der Heijden / Arnout Lansberg
Tel: 023 562 8208
E-mail: cisco@checkltwice.nl