Amsterdam, 30 september 2011 - De Nederlander Ad Verboven is benoemd tot CTO voor Cisco North (Benelux, Scandinavië, Finland en de Baltische staten). In deze functie is Verboven onder andere verantwoordelijk voor het uitdragen van de technologische strategie en visie van Cisco in de Noord-regio, op het gebied van collaboration & video, virtualisation en borderless networks. Daarnaast heeft Verboven de verantwoordelijkheid gekregen voor service providers-business binnen Cisco North. Ook zal hij zich bezighouden met het versterken van de klantrelaties. Ad Verboven is de opvolger van Hendrik Blokhuis, die onlangs door Cisco is benoemd tot CTO Collaboration & Video Cisco EMEAR.

“Ik wil mij toeleggen op de verdere adoptie van innovatieve technologie door het bedrijfsleven”, zegt Verboven. “We zien momenteel een kloof tussen consumenten - en dan met name de jeugd - en het bedrijfsleven als het gaat om het gebruik van nieuwe technologieën. We begrijpen nog niet altijd wat deze technologieën voor het bedrijfsleven kunnen betekenen. ICT wordt vaak gezien als kostenpost, terwijl het juist een belangrijke enabler is. Mijn advies aan ondernemingen is: ga die nieuwe ontwikkelingen niet uit de weg, maar omarm ze juist.”

Niels Furu, Vice President voor Cisco North: “Ad Verboven heeft een sterke achtergrond met veel klantervaring. Hij combineert diepgaande kennis van Cisco’s technische innovaties met het vermogen onze visie en strategie goed in te vullen en naar buiten te brengen, en te vertalen naar de waarde die dit heeft voor de business van onze klanten en partners.”

Ad Verboven (1962) trad in januari 1997 in dienst bij Cisco Nederland, als enterprise systems engineer. Sindsdien heeft hij diverse technische en managementfuncties vervuld binnen het bedrijf.  Hij is getrouwd en heeft twee dochters.

Over Cisco Systems
Cisco (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd marktleider op het gebied van netwerkoplossingen. Deze veranderen de manier waarop mensen met elkaar verbonden zijn, communiceren en samenwerken.  Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com, www.cisco.nl en voor mobiele gebruikers via http://m.cisco.nl. Nieuws, achtergronden en foto’s vindt u in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com.

Cisco-apparatuur wordt in Europa geleverd door Cisco Systems International BV, een volledige dochteronderneming van Cisco Systems, Inc

Voor meer informatie:

Cisco
Liesbeth Boschloo
Tel: 020 357 3894
Mob: 06 5252 9440
E-mail: lboschlo@cisco.com

Check Twice
Cisco Persdesk
Tel: 023 562 8208
E-mail: cisco@checkltwice.nl