Infographic over de uitkomsten van het Connected World-onderzoek van Cisco

Infographic over de uitkomsten van het Connected World-onderzoek van Cisco

Cisco Stadiumvision

(klik voor een hi-res foto)

 


Dankzij Cisco-technologie wordt Amsterdam Arena een van ’s werelds meest geavanceerde sport- en entertainmentlocaties

Amsterdam, 23 september 2011 - De Amsterdam ArenA en Cisco werken samen bij het ontwerpen en realiseren van een innovatieve sport- en entertainmentbeleving, via Cisco StadiumVision. Amsterdam ArenA zal bezoekers hiermee gerichte high-definition content en relevante digitale content aanbieden, voor een totale multimediale beleving. Voor sponsors en adverteerders ontstaan nieuwe communicatiekanalen om hun diverse doelgroepen te benaderen. Amsterdam Arena, dat onlangs is geselecteerd als het stadion waar de finale van de UEFA Europa League 2013 gespeeld zal worden, is een van de eerste voetbalstadions in Europa die deze Cisco-oplossing gaat inzetten. Met dit systeem zet het stadion een nieuwe stap om zich verder te profileren als hèt entertainmentcenter van Amsterdam en omstreken.

Amsteram ArenA biedt bezoekers een ongekende multimediabelevenis
Het Cisco StadiumVision-systeem wordt het komende jaar door de Amsterdam ArenA aangelegd in samenwerking met Cisco en Cisco-partner KPN. Het zal gereed zijn voor de lancering van Amsterdam ArenA 2.0, op 16 augustus 2012.

Met behulp van StadiumVision is het voor Amsterdam ArenA mogelijk om ongeveer 600 high-definition schermen in het hele stadion centraal te beheren en aan te sturen met digitale video en content. Zo blijven toeschouwers te allen tijde betrokken bij het actuele evenement. De oplossing van Cisco maakt het mogelijk om verschillende soorten informatie te tonen, volledig afgestemd op specifieke bezoekersgroepen en op specifieke momenten tijdens de wedstrijd of het evenement. Dit kan bijvoorbeeld zijn informatie over een voetbalwedstrijd, met live videobeelden en achtergrondinformatie, maar ook content die gekoppeld is aan een entertainment-evenement, reclameboodschappen, informatie over aanbiedingen bij de verschillende concessiestands in het stadion, etc. Dit biedt sponsors en adverteerders geheel nieuwe kansen om hun doelgroepen te benaderen via dynamische en interactieve media.

De eerste fase van het project is in augustus van dit jaar opgeleverd. SkyBox-bezoekers en VIPs krijgen hiermee exclusieve premium video content te zien. Zo is het mogelijk om een beleving te bieden die gedifferentieerd is van alle andere delen van het stadion. In de nabije toekomst zullen fans in dit deel van het stadion via StadiumVision bestellingen kunnen doen aan de hand van een interactief menusysteem. In de overige delen van het stadion komen deze mogelijkheden in de komende 12 maanden beschikbaar.

Eén platform voor innovatie en groei
De afgelopen jaren heeft Amsterdam ArenA alle systemen op een centraal IP-netwerk aangesloten. Apparatuur voor toegangscontrole, betaalsystemen, beveiligingscamera’s en alle video- en contentsystemen, waaronder Ajax TV, kan nu centraal beheerd worden via het intelligente Connected Stadium-netwerk. Dit netwerk vormt tevens de basis voor de huidige innovaties.

Binnen twee jaar zal Amsterdam ArenA deze mogelijkheden ook uitbreiden tot buiten het stadion. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld thuis of onderweg via hun smartphone geïnformeerd worden over de wedstrijd of het evenement. Ze kunnen informatie krijgen over hoe ze het beste kunnen reizen naar de Amsterdam ArenA, over de voetbalteams of over de optredende artiesten, aangevuld met gerichte advertenties.

Met Cisco’s StadiumVision als fundament is Amsterdam ArenA klaar om ook in de voorzienbare toekomst snel en effectief te blijven innoveren en in te spelen op de wensen van bezoekers.

Quotes
Henk van Raan, directeur facilities bij Amsterdam Arena, zegt: “Wij zijn actief in een zeer concurrerende markt. We moeten er voortdurend voor zorgen dat we meer mogelijkheden en betere faciliteiten bieden aan zowel bezoekers als organisators van sport- en entertainmentevents. Technologie is daarbij een belangrijke differentiator, waarmee we extra waarde kunnen creëren voor onze sponsors en voor onze bezoekers. Cisco StadiumVision biedt ons één oplossing waarin we alle diensten die we aanbieden, kunnen onderbrengen en beheren. Bezoekers hebben dan één totale ArenA-beleving die ze van A tot Z biedt wat ze zoeken, van het bestellen van digitale kaartjes tot reisinformatie, informatie over de wedstrijd, de spelers of de artiest, merchandise, menu’s met de verkrijgbare etenswaren, etc. Uiteindelijk zullen bezoekers van de Amsterdam ArenA een veel betere beleving hebben dan mensen die bijvoorbeeld thuis een wedstrijd op TV bekijken.”

De keuze om dit omvangrijke project met Cisco en zijn Internet Business Solutions (IBSG) en Sports and Entertainment Solutions Groups, is volgens Van Raan ingegeven door drie zaken: “In de eerste plaats is Cisco de wereldwijde marktleider als het gaat om connectiviteit en netwerken, met hoogwaardige en betrouwbare oplossingen. Ten tweede is het een bedrijf met visie en een sterke nadruk op innovatie, dat voortdurend nieuwe oplossingen en concepten ontwikkelt. En tot slot bezit het diepgaande kennis over de sport- en entertainmentindustrie, en over hoe technologie de beleving van bezoekers kan verrijken. Een bezoek aan het stadion van Dallas Cowboys in de VS, waar dit systeem wordt gebruikt, heeft ons overtuigd van de waarde en de mogelijkheden.”

David Holland, senior vice president en general manager van Cisco’s Sports and Entertainment Solutions Group: “Amsterdam ArenA is een uitstekend voorbeeld van hoe leiders in de sport- en entertainmentindustrie de oplossingen van Cisco inzetten om bezoekers een betere beleving te bieden en om unieke kansen te creëren voor marketing en sponsoring in het hele stadion. Amsterdam ArenA zal kunnen voorzien in de specifieke behoeften van verschillende evenementen die daar plaatsvinden. Het worden onvergetelijke en bijzondere belevenissen voor zowel bezoekers als partners.

Coks Stoffer, algemeen directeur van Cisco Nederland, zegt: “Ik ben bijzonder trots op onze samenwerking met Amsterdam ArenA, een van de mooiste en modernste stadions ter wereld. Het gebruik van innovatieve technologie op sport- en entertainmentlocaties kan de beleving van bezoekers sterk verrijken. Daarnaast biedt Cisco’s StadiumVision-oplossing deze locaties veel nieuwe mogelijkheden, zoals het opbouwen en onderhouden van bezoekerscommunities en meer omzetkansen uit advertising, merchandising en sponsoring.”

-----------------------

Over Amsterdam ArenA
Sinds 14 augustus 1996 beschikt Nederland over een multifunctioneel stadion in Amsterdam: de Amsterdam ArenA. Hiermee heeft Amsterdam een evenementenlocatie die uitgebreide mogelijkheden biedt. De Amsterdam ArenA vormt de thuishaven voor AFC Ajax. Tot de vaste bespelers en huurders van Amsterdam ArenA behoren ook de KNVB, Mojo Concerts, ID&T, Rocket Productions & Events en André Rieu Group.

Stadion Amsterdam exploiteert de Amsterdam ArenA, het ‘State of the Art’ multifunctionele megatheater van internationale allure voor het brede publiek. De continuïteit is daarbij belangrijk. We houden rekening met de belangen van de Gemeente Amsterdam, de Founders en de overige certificaathouders. En we hebben een nauwe samenwerking met de hoofdhuurder AFC Ajax, de cateraarorganisaties en andere partners. Op deze wijze verschaft Amsterdam ArenA onderdak aan allerlei multiculturele groot- en kleinschalige evenementen waarbij een hoge mate van service en publieksvriendelijkheid wordt geboden.

Kwaliteit en veiligheid voor bezoekers en medewerkers staat hierbij hoog in het vaandel. Jaarlijks zijn er ongeveer 80 grootschalige evenementen met in totaal meer dan 2 miljoen bezoekers. Gemiddeld zijn er ruim 20 Ajax wedstrijden, 4 KNVB wedstrijden, en meer dan 10 grootschalige concerten en dance evenementen. Daar bovenop hebben we jaarlijks zo’n 100.000 bezoekers voor de business events en zijn er dagelijks rondleidingen met zo’n 80.000 bezoekers per jaar.

Daarnaast is de Amsterdam ArenA actief betrokken bij het ontwerp, stadion planning, management en commerciële exploitatie van sport accommodaties over de gehele wereld, van China, Oekraïne en Rusland tot aan Brazilië.

Kijk voor meer informatie op www.amsterdamarena.nl

Over Cisco Systems
Cisco (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd marktleider op het gebied van netwerkoplossingen. Deze veranderen de manier waarop mensen met elkaar verbonden zijn, communiceren en samenwerken.  Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com, www.cisco.nl en voor mobiele gebruikers via http://m.cisco.nl. Nieuws, achtergronden en foto’s vindt u in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com.

Cisco-apparatuur wordt in Europa geleverd door Cisco Systems International BV, een volledige dochteronderneming van Cisco Systems, Inc

Voor meer informatie:
Amsterdam ArenA
Claire Sleijffers
Tel: 020 311 1358
E-mail: c.sleijffers@amsterdamarena.nl

Cisco
Liesbeth Boschloo
Tel: 020 357 3894
Mob: 06 5252 9440
E-mail: lboschlo@cisco.com

Check Twice
Cisco Persdesk
Tel: 023 562 8208
E-mail: cisco@checkltwice.nl