Infographic over de uitkomsten van het Connected World-onderzoek van Cisco

(klik voor een hi-res foto)

 


Internet belangrijker dan auto, afspraakje of avondje uit met vrienden; ondernemingen moeten rekening houden met de gewoonten en wensen van de nieuwe generatie

Amsterdam, 21 september 2011 - Uit het internationale 2011 Connected World Technology onderzoek, uitgevoerd in opdracht van Cisco, blijkt dat voor een op drie studenten en jonge werknemers het internet even belangrijk is als universele menselijke basisbehoeften zoals lucht, water, voedsel en onderdak. Meer dan de helft van de respondenten zegt niet zonder internet te kunnen en noemt het ‘een integraal onderdeel van hun leven’. Voor sommigen is het zelfs belangrijker dan het bezit van een auto, een romantisch afspraakje of een avondje uitgaan met vrienden.

Nieuwste generatie kiest steeds vaker voor online interacties

  • Meer dan een kwart van de ondervraagde studenten vindt het belangrijker om bij te blijven op Facebook dan om uit te gaan, te feesten of muziek te beluisteren.
  • Negen van de tien ondervraagde studenten en jonge werknemers zijn aanwezig op Facebook en de meesten checken hun Facebook-profiel minstens één keer per dag. Een derde doet dat zelfs minstens vijf keer per dag.
  • Zeven op tien van de jonge werknemers ‘bevrienden’ hun manager en/of collega’s op Facebook
  • Meer dan tweederde van de jonge professionals die actief zijn op Twitter volgt vandaag ook al zijn of haar manager of collega's via datzelfde kanaal.
  • Slechts een derde van de Twitteraars kiest ervoor zijn of haar privéleven voor zich te houden.

Mobiele apparaten worden steeds belangrijker

  • Eén op vijf studenten gebruikt dagelijks een laptop, tablet en vooral smartphone om toegang te krijgen tot informatie en entertainment. Daarmee zijn smartphones vandaag al even populair als de desktop.
  • Negen van de tien ondervraagde studenten en jonge werknemers zijn aanwezig op Facebook en de meesten checken hun Facebook-profiel minstens één keer per dag. Een derde doet dat zelfs minstens vijf keer per dag.
  • Slechts een minderheid van de respondenten geeft de voorkeur aan meer traditionele media zoals kranten, boeken en televisie.
  • De TV is nog maar voor minder dan een op de tien studenten en werknemers het belangrijkste apparaat.

Nieuwe uitdagingen voor bedrijfswereld
Cisco publiceert dit jaar voor de tweede keer zijn 'Connected World Technology Report'. De netwerkleverancier liet daartoe 2.800 studenten en jonge professionals ondervragen in 14 landen over de hele wereld. Met landen als Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk is ook Europa goed vertegenwoordigd in het onderzoek.

“Met dit rapport willen we een inzicht bieden in de houdingen, verwachtingen en gedragingen van de nieuwste generatie werknemers”, zegt Coks Stoffer, managing director Cisco Nederland. “Het rapport laat zien welk een impact deze zullen hebben op vrijwel alles: van bedrijfscommunicatie en de mobiele lifestyle tot en met recruitment, beveiliging en het concurrentievermogen van onze bedrijven. Bedrijfsleiders kunnen met deze nieuwe studie dan ook hun voordeel doen, door hun ICT-keuzes en HR-processen beter af te stemmen op de veranderingen op de werkvloer.”

-----------------------

Over Cisco Systems
Cisco (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd marktleider op het gebied van netwerkoplossingen. Deze veranderen de manier waarop mensen met elkaar verbonden zijn, communiceren en samenwerken.  Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com, www.cisco.nl en voor mobiele gebruikers via http://m.cisco.nl. Nieuws, achtergronden en foto’s vindt u in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com.

Cisco-apparatuur wordt in Europa geleverd door Cisco Systems International BV, een volledige dochteronderneming van Cisco Systems, Inc

Voor meer informatie:
Cisco
Liesbeth Boschloo
Tel: 020 357 3894
Mob: 06 5252 9440
E-mail: lboschlo@cisco.com

Check Twice
Cisco Persdesk
Tel: 023 562 8208
E-mail: cisco@checkltwice.nl