Cisco ASR 9000 routers vormen kern van toekomstvast en flexibel netwerk dat de Getronics datacenters met elkaar verbindt

Foto's

Cisco Aggregation Services
Router 9000 Series

(klik voor een hi-res foto)

 


Amsterdam, 16  augustus 2011 – Cisco heeft Getronics, onderdeel van KPN, voorzien van een nieuw, flexibel netwerk dat de verschillende datacenters van het bedrijf in Nederland met elkaar verbindt. De kern van dit netwerk wordt gevormd door high-end Cisco ASR 9000 routers. Het resultaat is een transparant en eenduidig netwerk waarmee Getronics zijn klanten niet alleen meer, maar ook betere diensten kan leveren, waaronder nieuwe clouddiensten, videotoepassingen en IPv6.

Met het nieuwe Cisco-netwerk heeft Getronics zijn datacenters geïntegreerd tot één, flexibel inzetbare en centraal te beheren datacenteromgeving. Getronics levert vanuit verschillende datacenters in Nederland housing- en hostingdiensten aan klanten. Het bedrijf garandeert klanten dat hun ICT-infrastructuren, -systemen, -servers en -applicaties altijd werken, inclusief opslag en beveiliging. Om te kunnen voorzien in de groeiende vraag naar capaciteit, beschikbaarheid en flexibiliteit, wordt de netwerkinfrastructuur voortdurend aangepast en geoptimaliseerd. Dankzij de integratie naar één datacenteromgeving beschikt Getronics over een netwerk waarmee het de komende vijf jaar de ontwikkelingen goed kan ondersteunen.

Integratie van datacenters
Cees de Jong, Vice President Getronics Datacenters, zegt: “Door de integratie van onze datacenters kunnen we onze diensten on demand aanbieden. Door dit flexibele en schaalbare netwerkconcept is het nu mogelijk binnen één dag klanten aan te sluiten. Dit is ook nodig, want een korte time-to-market wordt steeds belangrijker. De gebruiker bepaalt en steeds meer bedrijven verwachten dat Getronics diensten, bijvoorbeeld in de cloud, snel en on demand kan leveren. Het netwerk moet dan schaalbaar en flexibel genoeg zijn om die diensten snel te ontwikkelen, te leveren en eenvoudig capaciteit bij te schakelen of te verminderen.”

“Beschikbaarheid, beveiliging en flexibiliteit zijn cruciaal voor service providers, zeker bij het aanbieden van bedrijfskritische clouddiensten”, zegt Michiel Panders, Commercieel Directeur Service Providers bij Cisco Nederland. “Getronics heeft met zijn nieuwe netwerk een solide basis gelegd voor een verdere groei van hun business en voor het verder uitbreiden van de dienstverlening. Dit project laat prachtig zien hoe Cisco-technologie organisaties kan helpen bij het snel aanbieden van innovatieve diensten die voorzien in de behoeften van klanten.”

Het nieuwe datacenternetwerk is door Getronics - zelf Cisco Gold Partner - opgebouwd in meerdere lagen. Redundante Cisco ASR 9000-routers in ieder datacenter vormen het core MPLS (Multi Protocol Label Switching) –netwerk. Dit zorgt er onder andere voor dat datacenters als één geheel functioneren. Hoewel de beschikbaarheid van deze high-end routers zeer hoog is, koos Getronics voor een dubbele uitvoering om alle risico’s te vermijden en klanten de hoogst mogelijke beschikbaarheid te kunnen garanderen. Cisco Nexus-datacenter switches in de datacenters vormen de infrastructuur voor de hostingdiensten, terwijl de datacenterverbindingen worden verzorgd door Cisco ME 3600 Ethernet Access switches in combinatie met de op de ASR 9000 gebaseerde MPLS-core. Het complete traject van de MPLS-core tot aan de diensten op klantniveau is zo ondergebracht in een schaalbare, uniforme en robuuste netwerkomgeving.

-----------------------

Over Cisco Systems
Cisco (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd marktleider op het gebied van netwerkoplossingen. Deze veranderen de manier waarop mensen met elkaar verbonden zijn, communiceren en samenwerken.  Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com, www.cisco.nl en voor mobiele gebruikers via http://m.cisco.nl. Nieuws, achtergronden en foto’s vindt u in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com.

Cisco-apparatuur wordt in Europa geleverd door Cisco Systems International BV, een volledige dochteronderneming van Cisco Systems, Inc

Voor meer informatie:
Cisco
Liesbeth Boschloo
Tel: 020 357 3894
Mob: 06 5252 9440
E-mail: lboschlo@cisco.com

Check Twice
Marguérite van der Heijden / Arnout Lansberg / Michael Ros
Tel: 023 562 8208
E-mail: cisco@checkltwice.nl