Coks Stoffer, Algemeen Directeur Cisco Nederland: “We zijn zeer tevreden over de groei die we in het afgelopen kwartaal in Nederland hebben behaald, zoals ook door John Chambers aangegeven in zijn aankondiging van Cisco’s resultaten voor het vierde kwartaal en boekjaar 2011. In Nederland was de groei ‘double digit’. Als een van de belangrijkste ontwikkelingen zie ik dat Nederlandse organisaties ICT meer en meer inzetten als middel om zich te onderscheiden en om efficiënter te worden. Het gebruik van netwerkgebaseerde ICT neemt hierbij duidelijk in belang toe en helpt de maatschappelijke uitdagingen van vandaag en morgen aan te pakken.”

Foto's

John Chambers,
Cisco CEO en Chairman

Coks Stoffer,
Algemeen Directeur Cisco Nederland • Netto omzet Q4: $11,2 miljard
 • Nettowinst Q4: $1,2 miljard GAAP; $2,2 miljard non-GAAP
 • Winst per aandeel Q4: $0,22 GAAP; $0,40 non-GAAP
 • Netto omzet boekjaar 2011: $43,2 miljard
 • Nettowinst boekjaar 2011: $6,5 miljard GAAP; $9,0 miljard non-GAAP
 • Winst per aandeel boekjaar 2011: $1,17 GAAP; $1,62 non-GAAP

Amsterdam, 11 augustus 2011 - Cisco heeft op 10 augustus 2011 de resultaten bekend gemaakt voor het vierde kwartaal en het boekjaar 2011, eindigend op 30 juli 2011. In het vierde kwartaal heeft Cisco een omzet behaald van 11,2 miljard dollar. De nettowinst, op basis van GAAP, bedroeg $1,2 miljard dollar, ofwel $0,22 per aandeel. Op basis van non-GAAP was de nettowinst $2,2 miljard dollar, ofwel $0,40 per aandeel.

“We hebben aanzienlijke vooruitgang geboekt met ons veelomvattende actieplan om ons te positioneren voor de volgende fase van groei en winstgevendheid. In het vierde kwartaal hebben we solide financiële resultaten behaald”, zegt John Chambers, chairman en CEO van Cisco. “Terwijl we van start gaan met ons nieuwe boekjaar, ziet u een gefocust, wendbaar, gestroomlijnd en actief bedrijf, met een zeer scherpe focus op het bijstaan van onze klanten die met intelligente netwerken hun business willen transformeren.”

Cisco’s innovaties

 • Cisco heeft een aantal innovaties aangekondigd voor zijn vlaggenschip Catalyst 6500 Series, die klanten de mogelijkheid geven om hun netwerkinfrastructuur geschikt te maken voor de sterke toename van aan het netwerk verbonden apparatuur, groei van videoverkeer, cloud computing en werknemers die steeds vaker mobiel werken.
 • Cisco introduceerde AppHQ, een applicatie-ecosysteem speciaal voor de Cisco Cius dat nieuwe manieren biedt om tablet-toepassingen te creëren, te beheren en snel binnen ondernemingen in gebruik te nemen.
 • Cisco kondigde als eerste de mogelijkheid van 60W Power-over-Ethernet aan voor een van de meest gebruikte enterprise class switches, de Catalyst 4500E Switch.
 • Cisco introduceerde nieuwe technologie om de efficiency en de beveiliging van cloudgebaseerde netwerken te verbeteren, zodat informatie onmiddellijk kan worden afgeleverd met toonaangevende beveiliging, voor meer mensen op meer apparaten op meer locaties.
 • Cisco introduceerde een aantal nieuwe telepresence producten en verbeteringen, ontwikkeld om klanten nieuwe manieren te geven om snel, eenvoudig en kosteneffectief telepresence overal binnen hun onderneming in te voeren.
 • Cisco introduceerde nieuwe oplossingen waarmee service providers en locaties voor sportwedstrijden en evenementen in publieksruimten draadloze bandbreedte en prestaties kunnen verbeteren, terwijl zij gepersonaliseerde mobiele diensten kunnen exploiteren.
 • Cisco highlight: Xerox en Cisco hebben aangekondigd dat zij voornemens zijn een alliantie te vormen om IT-beheer te vereenvoudigen door cloudgebaseerde diensten en technologie-oplossingen aan te bieden die netwerkintelligentie en print combineren.

Voor het volledige, Engelstalige bericht zie: http://newsroom.cisco.com/press-release-content?type=webcontent&articleId=456320

-----------------------

Over Cisco Systems
Cisco (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd marktleider op het gebied van netwerkoplossingen. Deze veranderen de manier waarop mensen met elkaar verbonden zijn, communiceren en samenwerken.  Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com, www.cisco.nl en voor mobiele gebruikers via http://m.cisco.nl. Nieuws, achtergronden en foto’s vindt u in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com.

Cisco-apparatuur wordt in Europa geleverd door Cisco Systems International BV, een volledige dochteronderneming van Cisco Systems, Inc

Voor meer informatie:
Cisco
Liesbeth Boschloo
Tel: 020 357 3894
Mob: 06 5252 9440
E-mail: lboschlo@cisco.com

Check Twice
Marguérite van der Heijden / Arnout Lansberg / Michael Ros
Tel: 023 562 8208
E-mail: cisco@checkltwice.nl