Uitbreiding aanbod versterkt positie van Cisco in het datacenter, in het bijkantoor en in de cloudAmsterdam, 13 juli 2011 - Cisco kondigt vandaag tijdens Cisco Live, het jaarlijkse IT- en communicatie-event van het bedrijf, nieuwe technologie aan voor het verbeteren van de efficiëntie en veiligheid van cloud-netwerken. Daarmee kan informatie onmiddellijk en optimaal beveiligd worden geleverd aan meer mensen, op meer apparaten en op meer locaties.  In de visie van Cisco op cloud-computing komen de vele verschillende clouds samen - privé, openbare, hybride en gemeenschapsclouds – om zo alle mobiele apparaten, personal computers, tablets en tv’s te verbinden. Deze met elkaar verbonden clouds zijn gebaseerd op borderless networks en luiden de volgende fase van de internetevolutie in.

"Er komen steeds meer clouds en ze worden steeds diverser. Virtualisatie, prestaties en beveiliging zijn essentieel voor het bouwen en gebruiken van clouds", zegt Lew Tucker, chief technology officer voor cloud computing bij Cisco. "Aan deze eisen wordt nu voldaan met een geïntegreerd platform, het netwerk dus, waarmee organisaties in alle branches dynamischer en veiliger kunnen communiceren en informatie opvragen. Dat geldt voor hun eigen clouds, maar ook voor de andere clouds die voor hen relevant zijn. Met dit platform maakt Cisco het nu mogelijk clouds effectiever en veiliger te bouwen en te gebruiken."

De nieuwe uitbreidingen van Cisco’s portfolio ondersteunen de drie belangrijke cloud-computing-vereisten: datacentervirtualisatie, netwerkprestaties en beveiliging. Deze uitbreidingen zijn inzetbaar binnen de gehele cloud-infrastructuur, van de eindgebruiker en het filiaal tot het netwerk en het datacenter.  Het gaat onder meer om Cisco Unified Computing System (Cisco UCS) en Nexus switches voor het datacenter en de cloud, de Cisco Wide Area Application Service (WAAS) voor prestatie-optimalisatie van toepassingen en Cisco IronPort Email Security.

Voorop in cloud-computing
Cisco blijft voorop lopen in innovatie voor datacenters door de mogelijkheden van het Cisco Unified Computing System uit te breiden met nieuwe Fabric-Interconnects, een nieuwe virtuele interfacekaart en een nieuwe chassis-I/O-module. Samen zorgen deze uitbreidingen voor een grote verbetering van de flexibiliteit, schaalbaarheid en prestaties van UCS-datacenters en cloud-omgevingen.

Cisco introduceert verder VMware vCenter voor het Cisco Unified Computing System en UCS Express op Cisco Integrated Services Routers (ISR's), een platform voor verenigd virtualisatiebeheer waarmee IT-organisaties de hele gevirtualiseerde IT-omgeving kunnen organiseren, snel kunnen implementeren en kunnen configureren in filialen en het datacenter.

Het Cisco Unified Computing System verenigt computer-, netwerk- en opslagtoegang en virtualisatiebronnen in één energie-efficiënt systeem. In minder dan twee jaar hebben meer dan 5400 klanten in allerlei branches en met verschillende werkbelastingen het Cisco Unified Computing System ingezet, waardoor het een van de meest populaire funderingen voor het bouwen van privé- en openbare clouds is geworden.

Optimale prestaties van toepassingen voor cloud en video
Cisco heeft vandaag nieuwe innovaties geïntroduceerd voor de WAAS-productlijn voor het optimaliseren van bekende en opkomende toepassingen zoals software-as-a-service (SaaS), virtuele desktops en video van hoge kwaliteit over wide-area networks.

Cisco WAAS, de eerste contextgevoelige data redundancy elimination (DRE), biedt een efficiënter beheer van bandbreedte en laat toepassingen in externe kantoren en filialen beter presteren, doordat de gegevens niet altijd uit het datacenter hoeven te komen.

De nieuwe contextgevoelige DRE verbetert de responsetijden en doorvoer van toepassingen door de DRE-cachemethoden per toepassing en per filiaal aan te passen. Deze contextgevoeligheid biedt een evenwichtige prestatie voor alle filialen en een betere ervaring voor de eindgebruiker.

Daarnaast kan de nieuwe WAAS Central Manager tot 2000-WAAS-instanties beheren vanuit één interface. De ingebouwde Application Performance Manager (APM) biedt netwerkbeheerders meer overzicht op de prestatie van toepassingen en het netwerkgebruik, een betere operationele efficiëntie en een snelle analyse van de kernoorzaak van prestatieproblemen.

E-mailbeveiliging voor de cloud
Cisco heeft vandaag ook innovatieve  e-mailbeveiligingsfuncties geïntroduceerd tegen het toenemende aantal niet-massale, gerichte e-mailaanvallen. De functies bieden zeer secure e-mailversleuteling voor een betere ervaring voor eindgebruikers en verkleinen het risico van malware, phishing-aanvallen en spam via een consistent beschermingsbeleid. De Cisco IronPort Outbreak-filters bieden bescherming tegen gerichte e-mailaanvallen op individuele personen of kleine groepen. De Cisco IronPort Business-class-beveiliging voor e-mail biedt een betere bescherming voor e-mail die op een tablet, pc of smartphone wordt opgevraagd.

-----------------------

Over Cisco Systems
Cisco (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd marktleider op het gebied van netwerkoplossingen. Deze veranderen de manier waarop mensen met elkaar verbonden zijn, communiceren en samenwerken.  Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com, www.cisco.nl en voor mobiele gebruikers via http://m.cisco.nl. Nieuws, achtergronden en foto’s vindt u in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com.

Cisco-apparatuur wordt in Europa geleverd door Cisco Systems International BV, een volledige dochteronderneming van Cisco Systems, Inc

Voor meer informatie:
Cisco
Liesbeth Boschloo
Tel: 020 357 3894
Mob: 06 5252 9440
E-mail: lboschlo@cisco.com

Check Twice
Cisco Persdesk
Tel: 023 562 8208
E-mail: cisco@checktwice.nl