Nieuwe en verbeterde telepresenceproducten voor brede inzet binnen organisaties

Foto's


De nieuwe Cisco TelePresence MX200

Amsterdam, 14 juni 2011 - Cisco kondigt vandaag een aantal nieuwe en verbeterde producten voor telepresence aan, waarmee organisaties eenvoudig, snel en goedkoop telepresence kunnen realiseren. Tot de verbeteringen behoort ook de mogelijkheid om Cisco TelePresence endpoints te laten samenwerken met alle andere, op standaarden gebaseerde videoconferentie-apparatuur. Samen met de eerder aangekondigde medianet-architectuur zorgt Cisco ervoor dat video overal snel te implementeren en gemakkelijk te gebruiken is. Zo wordt telepresence nog intuïtiever dankzij gebruiksvriendelijke voorzieningen en mogelijkheden.

Tot de nieuwe telepresenceproducten die Cisco introduceert, behoort de Cisco TelePresence MX200 serie, die bij uitstek geschikt is voor teamvergaderingen en persoonlijke kantoorruimten. De prijs is zodanig dat organisaties hiermee vele ruimten in hun kantoor van telepresence kunnen voorzien. Dit endpoint is binnen een kwartier te installeren en zal in juli 2011 wereldwijd beschikbaar komen.

Intelligent vergaderen bevordert gebruik telepresence
Steeds meer klanten realiseren zich de voordelen van telepresence waardoor de behoefte aan vergaderingen met meerdere partijen toeneemt, evenals verzoeken om ‘even snel te vergaderen’. Maar beheerders zullen zich dan zorgen maken of er wel genoeg ‘conferencing ports’ beschikbaar zijn. Met de vandaag geïntroduceerde Cisco TelePresence Conductor wordt deze zorg weggenomen door op een intelligente manier vergaderingen toe te wijzen aan de meest geschikte conferencing unit. Verder maakt de TelePresence Conductor het mogelijk om medewerkers een ‘ID’-nummer te geven voor een virtuele conferentiekamer. Op basis van deze nummers kunnen ze direct een vergadering starten, wat de productiviteit sterk verhoogt.

Andere highlights

  • Cisco TelePresence Server 8710 en 7010 v.2.2, Cisco’s vlaggenschip biedt nu grotere schaalbaarheid en betere resolutie op meer schermen - tot 64 deelnemers in high definition (720p30) en tot 48 deelnemers in full HD (720p60 en 1080p30).
  • Cisco TelePresence Multipoint Switch v.1.8 ondersteunt nu Cisco’s C series en EX Series en alle op het Telepresence Interoperability Protocol (TIP) gebaseerde endpoints. De schaalbaarheid is toegenomen van 48 tot 90 schermen. Beschikbaar in augustus 2011.
  • Cisco MXE 5600 (Media Experience Engine), een video-infrastructuurproduct dat het in real-time delen van content, WebEx OneTouch, opnemen en streamen mogelijk maakt via op standaarden gebaseerde video endpoints van elke leverancier.
  • Cisco TelePresence Management Suite 13.1 en Cisco TelePresence Manager (CTS-MAN) maken het voor de CTS, EX en C Series endpoints mogelijk om geplande vergaderingen met één druk op de knop te starten, gebaseerd op de integratie met de agendafunctionaliteit van Microsoft Office en Lotus Notes.
  • Cisco Unified Communications Manager 8.6 voegt ‘native call control’ en sessiebeheer toe aan de EX Series en C Series endpoints.

Het volledige Engelstalige bericht - met meer informatie - is te vinden op de Cisco Newsroom.

-----------------------

Over Cisco Systems
Cisco (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd marktleider op het gebied van netwerkoplossingen. Deze veranderen de manier waarop mensen met elkaar verbonden zijn, communiceren en samenwerken.  Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com, www.cisco.nl en voor mobiele gebruikers via http://m.cisco.nl. Nieuws, achtergronden en foto’s vindt u in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com.

Cisco-apparatuur wordt in Europa geleverd door Cisco Systems International BV, een volledige dochteronderneming van Cisco Systems, Inc

Voor meer informatie
Cisco
Liesbeth Boschloo
Tel: 020 357 3894
Mob: 06 5252 9440
E-mail: lboschlo@cisco.com

Check Twice
Cisco Persdesk
Tel: 023 562 8208
E-mail: cisco@checktwice.nl