Foto's

Cisco Aggregation Services Router 9000 Series


(klik voor een hi-res versie

Cisco ASR 9000 Series Integrated Service Module


(klik voor een hi-res versie)

Infographic: welkom in het zettabyte-tijdperk


(klik voor een hi-res versie)

  • Nieuw high-end Cisco ASR 9000-systeem voor service providers
  • Snelheid van 96 terabyte per seconde
  • Tot 36 maal de bandbreedte van concurrerende IPv6-oplossingen
  • Tot 70 procent besparing op operationele kosten

Amsterdam, 7 juni 2011 - Cisco maakt het voor service providers makkelijker om de nieuwe generatie internet te optimaliseren voor video, mobiliteit en virtualisatie. Vandaag kondigt Cisco uitbreidingen aan voor zijn Cisco ASR 9000 Series Aggregation Service Routers. Deze uitbreidingen zorgen voor aanzienlijk verbeterde capaciteiten aan de rand van het internet. Voor de breedbandcommunicatie- en entertainmentindustrie betekent dit nieuwe kansen en meer mogelijkheden.

Cisco’s nieuwste innovatie – nV-technologie (Network Virtualisatie) - biedt extra mogelijkheden, hogere prestaties en aanzienlijke kostenbesparingen. Deze nieuwe technologie zal in eerste instantie beschikbaar komen op het Cisco ASR 9000-systeem. Naarmate netwerken zich ontwikkelen, zal het in de toekomst ook worden uitgerold op andere Cisco-platforms.

Cisco verwacht dat er in 2014 ruim 15 miljard apparaten met een netwerkverbinding zullen zijn. Het mondiale volume aan internetverkeer zal verviervoudigen, tot 966 exabyte per jaar (zie Cisco Visual Networking Index (VNI) Forecast 2010-2015). Met de aankondiging van vandaag helpt Cisco service providers om te reageren en in te spelen op deze ontwikkeling.

De Cisco ASR 9000 wordt gebruikt aan de buitenzijde (edge) van het netwerk. Het is complementair aan het Cisco CRS-3 Carrier Routing System (CRS) dat zich in kern bevindt van het internet van de volgende generatie. Het creëert nieuwe mogelijkheden voor consumenten, nieuwe omzetkansen voor service providers en nieuwe manieren voor organisaties en mensen om samen te werken.

Highlights:

  • Het nieuwe Cisco ASR 9000-systeem: Cisco breidt de Cisco ASR 9000 serie uit met de nieuwe Cisco ASR 9922 router, met high-density 10G- en 100G-interfaces voor de rand van het netwerk en met de Cisco ASR 9000v voor de network aggregation layer. Samen met de Cisco ASR 91010 en Cisco ASR 9006 routers helpen deze toevoegingen bij het creëren van één systeem voor hogesnelheidsconnectiviteit richting organisaties en consumenten, voor nieuwe mobiele, video- en clouddiensten.
  • Innovatieve Network Virtualization technologie: Cisco kondigt Cisco nV (network virtualization) technologie aan, dat de edge, aggregation en access layers van het netwerk op intelligente wijze combineert in één enkel Cisco ASR 9000 systeem. Dit zorgt voor meer eenvoud, een hogere netwerkcapaciteit en een versnelling van IPv6-diensten.
  • Superieure netwerkcapaciteit: dankzij Cisco nV-technologie, biedt de Cisco ASR 9000 ongekende systeemprestaties van 96 terabit per seconde. Dit is 36 maal zo hoog als dat van concurrerende producten.
  • Eenvoudiger: door Cisco nV technologie is het nieuwe Cisco ASR 9000 systeem tevens in staat om de operationele kosten tot 70 procent* te verlagen (vergeleken met concurrerende edgeplatforms). Hiermee betaalt een investering in het Cisco ASR 9000 systeem zichzelf in minder dan 1 jaar terug.
  • Eenvoudigere uitrol van IPv6 en Cisco Videoscape: De Cisco Integrated Service Module (ISM) in combinatie met Cisco nV technologie vormt een complete oplossing voor de uitrol van IPv6 diensten naar duizenden apparaten. Cisco Videoscape technologie wordt in de Cisco ISM ondersteund voor het bufferen, streamen en monitoren van internetvideo.

*Onderzoek door ACG Research.

Het volledige Engelstalige bericht - met meer informatie - is te vinden op de Cisco Newsroom.

-----------------------

Over Cisco Systems
Cisco (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd marktleider op het gebied van netwerkoplossingen. Deze veranderen de manier waarop mensen met elkaar verbonden zijn, communiceren en samenwerken.  Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com, www.cisco.nl en voor mobiele gebruikers via http://m.cisco.nl. Nieuws, achtergronden en foto’s vindt u in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com.

Cisco-apparatuur wordt in Europa geleverd door Cisco Systems International BV, een volledige dochteronderneming van Cisco Systems, Inc.

Voor meer informatie
Cisco
Liesbeth Boschloo
Tel: 020 357 3894
Mob: 06 5252 9440
E-mail: lboschlo@cisco.com

Check Twice
Cisco Persdesk
Tel: 023 562 8208
E-mail: cisco@checktwice.nl