Video's(Klik voor een video)

Sherri Liebo, Vice President of
Customer Segment Marketing bij
Cisco Services, over nieuwe onderdelen
van de Cisco Network Optimization Service.


Nieuwe oplossingen om de belangrijkste zorgen van grote organisaties weg te nemen

Amsterdam, 24 mei 2011 - Cisco komt met nieuwe producten en diensten die grote organisaties helpen bij een probleemloze overstap van IPv4 naar IPv6. Het bedrijf speelt al ruim 25 jaar een centrale rol in de ontwikkeling van het Internet Protocol (IP) en was de eerste netwerkleverancier die heeft aangekondigd mee te doen met de wereldwijde 24 uurs test van de volgende versie van IP, op 8 juni 2011. Met de nieuwe oplossingen adresseert Cisco de zorgen van IT-leiders, die naar voren zijn gekomen uit een recent onderzoek van Cisco over de veiligheid, de uitrol en het onderhoud van IPv6. Veel organisaties zoeken extern advies om de overgang naar IPv6 in goede banen te leiden.

Nieuwe producten en diensten

Cisco versterkt zijn leidende positie op het gebied van IPv6 met nieuwe oplossingen waarmee klanten gemakkelijker en sneller de overstap van IPv4 kunnen maken:

 • USGv6-ondersteuning, specifiek IPsec v2, voor virtual private networks op basis van IPv6 op de Cisco ISR G2 routerplatforms. Hiermee is een overstap naar een dual-stack (zowel IPv4 als IPv6) IP-omgeving mogelijk. Dit completeert Cisco’s bestaande reeks van ISR routers met IPv6-ondersteuning.
 • Stateful NAT64 ondersteuning op de Cisco ASR 100 Series routerplatforms maakt het voor IPv6-apparaten mogelijk om IPv4-servers te benaderen. Met NAT64 ingeschakeld, kunnen servers en netwerken die alleen IPv4 ondersteunen, volledig ongewijzigd blijven.
 • Location/ID Separation Protocol (LISP) dat wordt aangeboden op Cisco routing- en switchingplatforms, vereenvoudigt de uitrol van IPv6. Zo is het mogelijk om volledig automatisch IPv6-tunnels aan te maken en te wijzigen. Op deze manier kan een organisatie snel overstappen een dual-stack configuratie
 • De Cisco Networking Optimization Service helpt klanten bij het beheren en optimaliseren van hun netwerk voor nieuwe technologieën en voor innovaties op het gebied van borderless networking. De service omvat nu onder andere intelligente analytics die een visuele diagnose bieden van het netwerk. Ook voorziet deze dienst in een IPv6 device-readiness assessment die helpt bij een automatische transitie naar IPv6. Samen helpen deze diensten bij het optimaliseren van de netwerkgezondheid tijdens en na de transitie van IPv4 naar IPv6.
 • First Hop Security biedt direct IPv6 beveiliging voor dual-stack campusomgevingen. Dit is momenteel alleen beschikbaar op de Cisco-producten.

Belangrijkste resultaten Cisco-onderzoek

In april van dit jaar heeft Cisco een onderzoek gehouden onder 101 senior IT-leiders in de VS. Dit zijn enkele van de belangrijkste resultaten:

 • Een meerderheid van de ondervraagden (78%) meldt dat hun organisatie de overstap naar IPv6 al heeft gemaakt of daarmee bezig is.
 • De meeste IPv6-migratieprojecten (94%) zijn in de afgelopen twee jaar gestart. Diegenen die aangaven nog niet te zijn gestart, lieten weten nog minstens negen maanden te wachten.
 • Ruim de helft van de ondervraagden (55%) laat weten dat zij de hulp van externe consultants hebben ingeroepen voor de migratie, of dat zij dit van plan zijn.
 • Volgens ruim de helft (54%) is de migratie naar IPv6 essentieel voor de organisatie, terwijl bijna driekwart (73%) bezorgd is dat zij voordelen zullen mislopen.
 • Hoewel de interactie met het publieke internet de belangrijkste motivatie (50%) is, laat een aanzienlijk aantal respondenten weten dat ze met de IPv6-migratie ruimte willen creëren voor het gebruik van privé-apparatuur van medewerkers op het netwerk, of dat zij het gebruik van IPv6 zien als concurrentievoordeel (ieder 18%).
 • Bijna alle respondenten (92%) laten weten dat hun beveiligingsteam is betrokken bij IPv6-migratieprojecten.
 • De belangrijkste zorgen rond de migratie betreffen kwetsbaarheden in de beveiliging (60%), het ondersteunen en onderhouden van migratietechnologieën (53%) en het uitrollen van migratietechnologieën (50%).
 • De meesten (56%) menen dat de verantwoordelijkheid voor de migratie dient te liggen bij zowel de service provider als bij de leverancier.
 • Bij de meeste IT-organisaties heeft IPv6 de hoogste aandacht en prioriteit; 63% geeft aan dat een executive team toezicht houdt op IPv6-migratieprojecten.

Het volledige Engelstalige bericht - met meer informatie - is te vinden op de Cisco Newsroom.

-----------------------

Over Cisco Systems
Cisco (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd marktleider op het gebied van netwerkoplossingen. Deze veranderen de manier waarop mensen met elkaar verbonden zijn, communiceren en samenwerken.  Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com, www.cisco.nl en voor mobiele gebruikers via http://m.cisco.nl. Nieuws, achtergronden en foto’s vindt u in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com.

Cisco-apparatuur wordt in Europa geleverd door Cisco Systems International BV, een volledige dochteronderneming van Cisco Systems, Inc.

Voor meer informatie:
Cisco
Liesbeth Boschloo
Tel: 020 357 3894
Mob: 06 5252 9440
E-mail: lboschlo@cisco.com

Check Twice
Arnout Lansberg
Tel: 023 562 8208
E-mail: cisco@checktwice.nl