Foto's


Cisco CEO en Chairman,
John Chambers  • Netto omzet Q3: $10,9 miljard (5% hoger dan in dezelfde periode vorig jaar)
  • Nettowinst Q3: $1,8 miljard GAAP; $2,3 miljard non-GAAP
  • Winst per aandeel Q3: $0,33 GAAP (11% lager ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar); $0,42 non-GAAP (gelijk aan dezelfde periode vorig jaar)

Amsterdam, 12 mei 2011 - Cisco heeft op 30 april 2011 het derde kwartaal van zijn fiscale jaar afgesloten. In het derde kwartaal heeft Cisco een omzet behaald van 10,9 miljard dollar. De nettowinst, op basis van GAAP, bedroeg $1,8 miljard dollar, ofwel $0,33 per aandeel. Op basis van non-GAAP was de nettowinst $2,3 miljard dollar, ofwel $0,42 per aandeel..

“Het derde kwartaal is verlopen zoals verwacht”, zegt John Chambers, chairman en CEO van Cisco. “We weten voor welke uitdagingen we staan, we hebben een duidelijk plan en we staan bekend als een bedrijf dat komt met innovaties die de markt vormen. We danken daarom onze aandeelhouders, medewerkers, klanten en partners nu we met Cisco een volgende fase ingaan.”

Enkele wereldwijde hoogtepunten

  • Cisco heeft de overname van newScale afgerond, leverancier van software die een servicecatalogus en een zelfservice portal biedt waarmee IT-organisaties snel clouddiensten kunnen kiezen en uitrollen.
  • Cisco heeft de overname van Inlet Technologies afgerond, leverancier van platforms voor het verwerken van Bit Rate digitale media.
  • Cisco heeft de overname afgerond van Pari Networks, leverancier van netwerk configuratie en change management- (NCCM) en compliance management-oplossingen. Beide vormen een aanvulling op Cisco's smart service-capaciteiten.

Cisco’s innovaties

  • Een jaar na de lancering, verloopt de adoptie van het Cisco CRS-3 Carrier Routing System sneller dan het originele CRS-1 platform, met 80 klanten in meer dan 30 landen, waaronder AT&T en Comcast. Cisco heeft ook nieuwe mogelijkheden voor het CRS-3 platform ge´ntroduceerd. Deze zijn bedoeld om de adresseerbare markt te verbreden en tegelijkertijd de kosten voor het aanbieden van packet-transportdiensten voor service providers terug te dringen.
  • Cisco heeft zijn Borderless Networks-portfolio uitgebreid met nieuwe oplossingen op het gebied van beveiliging, beheer en video. Hiermee kunnen IT-afdelingen het toenemende aantal mobiele apparaten binnen de organisatie, veranderingen in de werkgewoonten van medewerkers en de impact van video op het netwerk beter beheren.
  • Cisco heeft technologische innovaties geïntroduceerd voor zijn Data Center Business Advantage-portfolio, waaronder de Cisco Nexus 7000-familie en de Nexus 5000-serie, het nieuwe, ultra-low latency platform Cisco Nexus 3000, Cisco MDS storage-switches, het Cisco Unified Computing System, de Cisco Data Center Network Manager en Cisco NX-OS - een compleet besturingssysteem voor datacenters dat het hele Cisco datacenter-portfolio omvat.

 

Voor het volledige, Engelstalige bericht zie: http://newsroom.cisco.com/dlls/2011/fin_051111.html

-----------------------

Over Cisco Systems
Cisco (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd marktleider op het gebied van netwerkoplossingen. Deze veranderen de manier waarop mensen met elkaar verbonden zijn, communiceren en samenwerken.  Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com, www.cisco.nl en voor mobiele gebruikers via http://m.cisco.nl. Nieuws, achtergronden en foto’s vindt u in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com.

Cisco-apparatuur wordt in Europa geleverd door Cisco Systems International BV, een volledige dochteronderneming van Cisco Systems, Inc

Voor meer informatie:
Cisco
Liesbeth Boschloo
Tel: 020 357 3894
Mob: 06 5252 9440
E-mail: lboschlo@cisco.com

Check Twice
Arnout Lansberg
Tel: 023 562 8208
E-mail: cisco@checktwice.nl