Amsterdam 28 april 2011Exclusief.net, leverancier van bedrijfsnetwerken, VPN-verbindingen, exchange services en VoIP, heeft gekozen voor een Cisco Unified Computing rack server-oplossing (UCS-C) gecombineerd met Netapp en VMware, voor het virtualiseren van zijn serveromgeving.

Exclusief.net ging op zoek naar een nieuwe oplossing omdat het bedrijf de beschikbare serverruimte effectiever wilde benutten en het stroomgebruik en de beheerkosten van de huidige omgeving wilde verlagen.

Exclusief.net koos uiteindelijk voor de Cisco UCS-C rack server-oplossing in combinatie met NetApp voor storage en VMware voor virtualisatie, omdat de drie partijen gezamenlijk een bewezen en geteste oplossing bieden. Daarbij leveren ze Exclusief.net ook de benodigde support. Verder levert de gekozen oplossing het bedrijf meer schaalbaarheid, flexibiliteit en vereenvoudigd beheer op, waardoor de Total Cost of Ownership (TCO) verder wordt verlaagd.

Klanten van Exclusief.net profiteren van de nieuwe oplossing doordat een nog hogere beschikbaarheid van de omgeving te garanderen is. Bovendien maakt de oplossing cloud computing mogelijk, waardoor Exclusief.net zijn klanten binnen nu en een jaar een virtuele desktop-oplossing kan bieden die momenteel getest wordt.

Frank Hoeben, algemeen directeur Exclusief.net: "De grootste voordelen van onze nieuwe gevirtualiseerde serveromgeving zijn de flexibiliteit en de schaalbaarheid die de oplossing biedt. Het is veel eenvoudiger geworden nieuwe servers bij te plaatsen bijvoorbeeld. Daardoor is onze TCO aanzienlijk verlaagd. Ook de duurzame voordelen van de oplossing, zoals de verlaging van het stroomgebruik, hebben een belangrijke rol gespeeld bij onze keuze voor de Cisco, Netapp en VMware-combinatie. Met deze oplossing kunnen we de komende paar jaar weer prima vooruit."

Marc Cox, Directeur Commercial & Small Business, Cisco: "Steeds meer bedrijven willen de overgang maken naar cloud computing. We zien echter dat bedrijven soms huiverig zijn om de eerste stap te zetten. Omdat wij samen met partners NetApp en VMware een volledig geteste omgeving kunnen bieden aan Exclusief.net, maken we de overgang naar cloud computing voor hen een stuk makkelijker. We zijn daarom verheugd dat ze hebben gekozen voor onze gezamenlijke oplossing voor het virtualiseren van hun serveromgeving."

-----------------------

Over Cisco Systems
Cisco (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd marktleider op het gebied van netwerkoplossingen. Deze veranderen de manier waarop mensen met elkaar verbonden zijn, communiceren en samenwerken.  Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com, www.cisco.nl en voor mobiele gebruikers via http://m.cisco.nl. Nieuws, achtergronden en foto’s vindt u in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com.

Cisco-apparatuur wordt in Europa geleverd door Cisco Systems International BV, een volledige dochteronderneming van Cisco Systems, Inc.

Voor meer informatie:
Cisco
Liesbeth Boschloo
Tel. 020 357 3894
Mob. 06 5252 9440
E-mail: lboschlo@cisco.com

Whizpr
Jarka Bloemberg / Winnie Silvertand / Yvon Reitsma / Annerieke Kamphuis
Telefoon: 0317 410 483
E-mail: cisco@whizpr.nl