Borderless Networks-portfolio uitgebreid met nieuwe beveiligings-, video- en beheeroplossingen

Amsterdam, 20 april 2011 – Het Amsterdamse IJburg College heeft voor zijn in aanbouw zijnde nieuwe pand gekozen voor IP-telefonie en een LAN- en WLAN- infrastructuur van Cisco. Partner Avit Systems zal de inrichting en implementatie vormgeven. Cisco Capital regelt de voorfinanciering van de IT-infrastructuur.

De nieuwe vestiging die het komend voorjaar wordt opgeleverd, biedt onderdak aan ruim 1200 leerlingen. Het IJburg College ziet IT als leidraad voor de school van morgen. Leerlingen op het IJburg College krijgen in de toekomst de beschikking over een MacBook of een iPad van de school. Een optimaal functionerende IT-infrastructuur is hierbij essentieel. Het IJburg College zocht daarom naar een kwalitatief hoogwaardige IT-infrastructuur en koos voor Cisco met de hulp van ervaren Cisco-partner Avit Systems.

Avit Systems voorziet het IJburg College van hoogwaardige Cisco-technologie. Het LAN-netwerk heeft één Gigabit capaciteit, waardoor hoge beschikbaarheid voor spraak, data en video gegarandeerd is. De WLAN-infrastructuur wordt een zogenaamd Wireless N-netwerk met ruim voldoende access points, zodat leerlingen zonder capaciteitsproblemen toegang hebben tot het netwerk van de school.

De telefonieomgeving wordt volledig geïntegreerd met zowel het vaste als het draadloze netwerk. De school zal zo min mogelijk werken met vaste telefoons en de iPhones van medewerkers zullen via de Cisco-omgeving gekoppeld worden aan het draadloze netwerk, zodat ze via hun mobiele telefoon bereikbaar zijn. Een digitaal multimedia-systeem van Cisco maakt het mogelijk op LED tv-schermen leerlingen te informeren over onder andere lesroosterwijzigingen en evenementen.

Nico Moen, projectleider huisvesting bij het IJburg College: "Leerlingen hebben straks allemaal een eigen multimedia-apparaat op zak. In onze visie kan het onderwijs daar enorm van profiteren. Door studenten de kans te bieden deze apparaten op school te gebruiken kunnen we ze een aantrekkelijke leeromgeving bieden. Een goed werkende IT-infrastructuur als basis wordt daarom essentieel voor het goed functioneren van onze school. We zijn daarom op zoek gegaan naar een kwalitatief hoogwaardige netwerkinfrastructuur en die hebben we gevonden met Cisco-technologie. Hiermee kunnen we de leerlingen van morgen alle IT-capaciteit bieden die ze nodig hebben en zullen ze sneller kiezen voor onze school.”

Financiering
Het IJburg College koos voor Cisco Capital voor de financiering van de nieuwe IT-omgeving. Reden hiervoor is dat er pas fondsen binnenkomen als de school open is, terwijl de technologie eigenlijk nu moet worden aangeschaft. Daardoor ontstond er bij het IJburg College behoefte aan voorfinanciering om de nieuwe technologie nu alvast aan te schaffen. De lease-constructie via Cisco Capital biedt de school de mogelijkheid om pas als de school de beschikking heeft over fondsen, de IT-infrastructuur volledig over te nemen.

Chantal Voncken, Regional Manager voor Cisco Capital’s North-regio: "Een van de voordelen van Cisco Capital is dat ondernemingen toegang krijgen tot de nieuwste technologie, ook al kunnen ze deze op het moment zelf nog niet financieren. Het IJburg College is hier een mooi voorbeeld van. Dankzij Cisco Capital kunnen ze het pand nu al voorzien van de nieuwste IT-infrastructuur en kunnen ze de kosten hiervan eenvoudig spreiden."

-----------------------

Over Cisco Systems
Cisco (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd marktleider op het gebied van netwerkoplossingen. Deze veranderen de manier waarop mensen met elkaar verbonden zijn, communiceren en samenwerken.  Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com, www.cisco.nl en voor mobiele gebruikers via http://m.cisco.nl. Nieuws, achtergronden en foto’s vindt u in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com.

Cisco-apparatuur wordt in Europa geleverd door Cisco Systems International BV, een volledige dochteronderneming van Cisco Systems, Inc.

Voor meer informatie:
Cisco
Liesbeth Boschloo
Tel. 020 357 3894
Mob. 06 5252 9440
E-mail: lboschlo@cisco.com

Whizpr
Jarka Bloemberg / Winnie Silvertand / Yvon Reitsma / Annerieke Kamphuis
Telefoon: 0317 410 483
E-mail: cisco@whizpr.nl