Specialisatiemogelijkheden ondersteunen partners bij verdere ontwikkeling bedrijfsmodellen

Amsterdam, 11 april 2011 - Cisco breidt zijn partnerprogramma verder uit met nieuwe specialisatiemogelijkheden voor borderless networks, collaboration en het datacenter. Door te kiezen voor een op netwerkarchitecturen gerichte aanpak kunnen Cisco-partners klanten gerichter ondersteunen, hun winst verhogen en zich verder onderscheiden van de concurrentie. Daarnaast kunnen alle meer dan 450 learning partners van Cisco wereldwijd gebruik maken van het nieuwe Learning Partner Program.

Highlights

Specialisatiemogelijkheden netwerkinfrastructuur

  • Vanaf augustus 2012 moeten partners, die Cisco Gold partner willen worden, zich certificeren op de drie nieuwe architectuurspecialisaties: borderless networks, collaboration en het datacenter. Cisco Silver partners moeten minimaal één architectuurspecialisatie hebben en voor Cisco Certified partners geldt dat ze of één van de architectuurspecialisaties of de Cisco Express Foundation-specialisatie moeten hebben.
  • Voor een soepele overgang naar de nieuwe certificeringen biedt Cisco een overgangsperiode van 16 tot 28 maanden voor bestaande Cisco Certified Partners. De architectuurspecialisaties worden pas één jaar na augustus 2012 een vereiste.
  • Cisco verlaagt tevens de kosten van certificeringen en de kosten van de opleiding die nodig is om de nieuwe certificaten te halen. Voor een nieuw Cisco Gold certificaat zijn de kosten met 50.000 dollar verlaagd en de benodigde totale trainingsuren zijn met maximaal 25 procent verlaagd.
  • De eerste 500 partners, die de nieuwe certificering behalen, ontvangen 5000 dollar aan Cisco Learning Credits.

Learning Partner Evolution

  • De aanpassing van het Learning Partner Program bestaat uit twee nieuwe modules: de Learning Partner Associate-module en de nieuwe Learning Partner Specialized- module. De modules en de focus op architectuur zal de adoptie van de op netwerkarchitectuur gerichte aanpak van Cisco bij klanten versnellen.
  • De Learning Partner Associate-module is een hardcore technologietraining en bereidt eindgebruikers voor op loopbaancertificering.
  • In de nieuwe Learning Partner Specialized-module ligt de focus van de training op specifieke expertisegebieden gericht op de Cisco-architectuurspecialisaties.
  • Gecertificeerde Learning Partners versnellen de groei en de professionele ontwikkeling van de ruim één miljoen Cisco gecertificeerde engineers wereldwijd.
  • Het Cisco Learning Partner Program blijft groeien met een netwerk van meer dan 450 partners in ruim 130 landen.
  • Gecertificeerde Learning Partners bieden wereldwijd jaarlijks aan meer dan 300.000 Cisco-klanten de beste trainingen.

Fred Gerritse, Directeur Partner Organisatie bij Cisco: "Naarmate de rol van het netwerk groter wordt, moeten wij samen met onze partners doorgroeien om de kansen in de markt te benutten als het gaat om wireless networks, video, collaboration en het datacenter. Met deze nieuwe architectuurspecialisaties helpen we onze partners hun business te laten groeien, hun winst te verhogen en hun klanten  op netwerkarchitectuur gerichte oplossingen te bieden."

-----------------------

Over Cisco Systems
Cisco (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd marktleider op het gebied van netwerkoplossingen. Deze veranderen de manier waarop mensen met elkaar verbonden zijn, communiceren en samenwerken.  Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com, www.cisco.nl en voor mobiele gebruikers via http://m.cisco.nl. Nieuws, achtergronden en foto’s vindt u in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com.

Cisco-apparatuur wordt in Europa geleverd door Cisco Systems International BV, een volledige dochteronderneming van Cisco Systems, Inc.

Voor meer informatie:
Cisco
Liesbeth Boschloo
Tel. 020 357 3894
Mob. 06 5252 9440
E-mail: lboschlo@cisco.com

Whizpr
Jarka Bloemberg / Winnie Silvertand / Yvon Reitsma / Annerieke Kamphuis
Telefoon: 0317 410 483
E-mail: cisco@whizpr.nl