Videoverbeteringen voor fysieke toegang, incidentbeheer en nieuwe IP-videosurveillance assessment-dienst verbeteren de veiligheid en prestaties 24/7

Amsterdam, 6 april 2011 - Cisco introduceert binnen het Smart+Connected Communities-initiatief een reeks van veiligheids- en beveiligingsproducten. Deze nieuwe oplossingen worden ondersteund door een uitgebreide medianet-architectuur, zodat steden, ondernemingen, kleine bedrijven en partners de manier waarop ze mensen, eigendommen en kritieke infrastructuren beschermen, kunnen veranderen. Veiligheid en beveiliging zijn pijlers van Cisco's Smart+Connected Communities-strategie die een regionale transformatie mogelijk maakt op economisch, sociaal en ecologisch niveau.

Verschillende Cisco-diensten die klanten helpen bij de overstap naar IP-gebaseerde veiligheids- en beveiligingssystemen zijn verbeterd:

 • Updates voor de Cisco Physical Access Manager, Cisco's applicatie voor het beheer van ge´ntegreerde beveiligingsactiviteiten op een IP-netwerk. Cisco Physical Access Manager integreert hardware, zoals readers, sloten en biometrische apparatuur op bedrijfsterreinen en kantoorgebouwen, en biedt een platform voor integratie met andere IT-systemen.
 • Verbeteringen aan het Cisco IP Interoperability and Collaboration System (IPICS), Cisco's volledig op IP-gebaseerde incident response-oplossing.
 • Een uitgebreide Network Readiness Assessment-service voor IP-videosurveillance die Cisco-partners helpt bij het evalueren en beter plannen van de netwerkmogelijkheden van hun klanten om standaard en high-definition videosurveillance-oplossingen te ondersteunen.

De nieuwe oplossingen komen tegemoet aan de toenemende eisen van publieke en private ondernemingen om efficiënt en effectief om te gaan met risicovermindering, crisissamenwerking en situatiespecifiek bewustzijn in combinatie met veiligheid.

Cisco Physical Access Manager 1.3

 • De Catalyst 6500-serie is onder andere uitgebreid met een nieuwe ACE-30 module voor dynamisch schalen van de workload met Overlay Transport Virtualisation, dat 54 procent hogere prestaties biedt voor application delivery; een nieuwe ES-40 module met 40 Gigabit line-rate performace voor high-performance Data Center Interconnect, en een nieuwe ASA Service-module met geïntegreerde firewall- en veiligheidsdiensten.
 • De nieuwe MDS 9000 Storage Media Encryption Fabric service biedt beveiligde media-encryptie (SME) voor zowel disk als tape om aan de beveiligingseisen van de regelgeving te voldoen en vereist geen SAN herconfiguratie.
 • De Nexus 1010 biedt een NX-OS gebaseerde appliance-platform voor het hosten van virtuele diensten. Dit platform ondersteunt twee additionele diensten: Cisco Virtual Security Gateway (VSG), die op VM-niveau segmentatie biedt in een gevirtualiseerd multi-tenant datacenter, en Cisco Data Center Network Management Center (DCNM).

Unified Computing System-portfolio

 • Cisco Physical Access Manager biedt nu verbeterde lokale overlevingskansen voor netwerkgebaseerde toegangscontrole door ervoor te zorgen dat als een systeem uitvalt, access-identificering en -activiteiten effectief blijven werken.
 • Dankzij de oplossing kunnen plug-and-play medianet-camera's worden gebruikt als bewegingsdetectiesensoren. Dit stelt klanten in staat om beheerprocedures voor het alarm te consolideren, waardoor ze de kosten voor beveiligingsactiviteiten kunnen verlagen.
 • Overheids- en zakelijke klanten kunnen frauduleuze duplicatie van toegangspassen en identiteiten verminderen dankzij ondersteuning van nieuwe federale identiteitsstandaarden, zoals FIPS-201 en HSPD-12.
 • Voor wereldwijde klanten biedt de Cisco Physical Access Manager 1.3 desktop-client de mogelijkheid om menu's en andere teksten in meerdere talen weer te geven.

Cisco IP Interoperability and Communications System (IPICS)

 • Cisco IPICS is een volledig IP-gebaseerde dispatch- en incident response-oplossing voor snelle en betrouwbare communicatie via iedere desktop of mobiele telefoon die op dat moment in de buurt is van veiligheidspersoneel. De oplossing biedt daarnaast continue, real-time communicatie en streaming video.
 • Cisco heeft oplossingen op IPICS-mobiele platforms gedemonstreerd, waaronder Android, met toekomstige ondersteuning van de Cisco Cius-tablet. IPICS heeft een uitgebreide besturingssysteemondersteuning voor Windows 7, evenals voor IOS 4-apparaten, waaronder de iPhone 4 en iPad 2.
 • De nieuwste generatie routers, waaronder de Cisco Integrated Services Router G2 en router media service gateway, worden nu ondersteund, net als alle soorten radio's en toekomstige mobiele en breedbandnetwerken, inclusief narrowband en 4G / Long-Term Evolution (LTE).
 • Cisco kondigt ook de Cisco IPICS Video Dispatch Starter Kit aan, een turn-key pakket dat alle hardware en software bevat die nodig is om het Cisco videosurveillance-systeem om te zetten in een collaboration-oplossing die real-time dynamische videocommunicatie mogelijk maakt tussen het operation-centrum en mobiele gebruikers.

IP Videosurveillance Network Readiness Assessment-service

 • Voorafgaand aan de video-implementaties, helpt Cisco klanten hun netwerkontwerp of -capaciteit te verbeteren.
 • Het doel van de netwerkbeoordeling is de kwaliteit van de videobewakingservaring te garanderen zodat deze voldoet aan alle veiligheidseisen van ondernemingen.

Cisco IP Service Level Agreement Suite - Video Operation

 • Om klanten te helpen de belasting van het geplande videoverkeer te simuleren, introduceert Cisco Video Operation als onderdeel van zijn Cisco IP Service Level Agreement-suite. Met de Cisco IOS-softwarefunctie voor de Cisco Catalyst 3000-switches kan videobewakings-, Cisco TelePresence- of IPTV-verkeer worden gesimuleerd voorafgaand aan de volledige implementatie.

Bill Stuntz, vice president en general manager, physical security business unit, Cisco: "Door de combinatie van nieuwe security-bedreigingen, naleving van de regelgeving en de noodzaak om essentiële bedrijfsmiddelen te beschermen, is de vraag ontstaan naar een efficiënter gebruik van alle fysieke beveiligingstechnologieën die worden ondersteund door nieuwe generatie diensten. Dankzij de introductie van nieuwe oplossingen en netwerkevaluaties kunnen onze klanten tegemoet komen aan de veranderende beschermings- en beveiligingseisen en tegelijkertijd de flexibiliteit en betrouwbaarheid verbeteren."

-----------------------

Over Cisco Systems
Cisco (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd marktleider op het gebied van netwerkoplossingen. Deze veranderen de manier waarop mensen met elkaar verbonden zijn, communiceren en samenwerken.  Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com, www.cisco.nl en voor mobiele gebruikers via http://m.cisco.nl. Nieuws, achtergronden en foto’s vindt u in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com.

Cisco-apparatuur wordt in Europa geleverd door Cisco Systems International BV, een volledige dochteronderneming van Cisco Systems, Inc.

Voor meer informatie:
Cisco
Liesbeth Boschloo
Tel. 020 357 3894
Mob. 06 5252 9440
E-mail: lboschlo@cisco.com

Whizpr
Jarka Bloemberg / Winnie Silvertand / Yvon Reitsma / Annerieke Kamphuis
Telefoon: 0317 410 483
E-mail: cisco@whizpr.nl