Technologie verenigt volledige datacenterinfrastructuur - van servers tot opslag

Amsterdam, 30 maart 2011 - Cisco kondigt technologische innovaties aan die Unified Fabric, Unified Computing en Unified Network Services integreren in één alomvattend datacenter-fabric.

Hiermee kan iedere applicatie eenvoudig, schaalbaar en veilig worden geleverd op iedere gewenste locatie, binnen het datacenter, over meerdere datacenters of in de cloud. De nieuwe innovaties zijn van toepassing op de gehele Data Center Business Advantage-portfolio van Cisco, waaronder de Nexus 7000- en 5000-serie, Nexus 3000, een nieuwe platform met zeer lage latency. Er zijn bovendien vernieuwingen van de MDS storage-switches, het Cisco Unified Computing System, Data Center Network Manager (DCNM) en NX-OS, het uitgebreide besturingssysteem voor datacenters dat de hele Cisco datacenterportfolio bedient.

Cisco’s nieuwe datacenter-fabric maakt geconvergeerd netwerkbeheer mogelijk. Daarnaast is het mogelijk om via de 'wire-once'-functionaliteit de server- met de storage-array te verbinden, in zowel fysieke als virtuele omgevingen. Met deze uitbreidingen kunnen meerdere datacenters en cloud-diensten worden verbonden over een gemeenschappelijke, intelligente fabric, zodat bedrijven de flexibiliteit in hun IT-architectuur verhogen, hun investeringen beter beschermen en hun dagelijkse operationele zaken vereenvoudigen.

Unified Fabric: volledige netwerkconvergentie

 • Meer flexibiliteit met de Cisco Nexus 5548UP-, Nexus 5596UP-switches:
  Met Unified Port (UP)-mogelijkheden op alle poorten voor deze 48- en 96-poorts datacenterswitches kunnen IT-beheerders aan elke poort 1Gb Ethernet, 10Gb Ethernet, Fibre Channel (2/4/8 GB) of FCoE toewijzen, de configuratie vereenvoudigen en het datacenter de flexibiliteit bieden die het nodig heeft.
 • Zeer lage latency met Cisco Nexus 3000-serie-switch:
  De nieuwe Cisco Nexus 3000-serie switch levert low-latency (minder dan 1usec port naar port), in een high-density 10Gb Ethernet-switch voor markten waar lage latency de nummer één vereiste is. De één-rack switch ondersteunt Layer 2/3 wire-rate switching en een breed scala aan routing-protocollen binnen het NX-OS besturingssysteem.
 • Fabric Extender- technologie voor grotere schaalbaarheid en vereenvoudigd datacenterbeheer:
  Cisco Fabric Extender-technologie (FEX) stelt klanten in staat een enkele, modulaire fabric te bouwen, die zich uitbreidt van Cisco Nexus-switches tot Cisco Unified Computing System-servers, adapters en virtuele machines. De flexibiliteit, minder benodigde bekabeling en het vereenvoudigd beheer hebben geresulteerd in een operationele besparing van 50 procent bij de meer dan 5.000 klanten die de Cisco FEX-architectuur inmiddels hebben ingezet.
 • Multi-hop Fibre Channel over Ethernet
  Cisco Unified Fabric verenigt datacenter- en storage-netwerken tot één enkel schaalbaar netwerk met hoge performance en beschikbaarheid. Door Fibre Channel over Ethernet (FCoE)-capaciteit te bieden voor het Nexus 7000 datacenter switch-platform en MDS 9500-opslag switching-platform, introduceert Cisco volledige datacenterconvergentie van server tot opslag. Met de grootste portfolio van op standaarden gebaseerde FCoE-switches, ondersteunt Cisco Unified Fabric voor zowel de access- als de core-netwerklagen, al het storage-verkeer (Fibre Channel, FCoE, iSCSI en NAS) over vereenvoudigde infrastructuur, gebaseerd op lossless 10-Gigabit Ethernet.
 • LISP en MPLS op de Nexus 7000
  De Nexus 7000 biedt zeer uitgebreide netwerkconsolidatie- en virtualisatiemogelijkheden en ondersteunt zowel het MultiProtocol Label Switching (MPLS) voor Layer 3 Virtual Private Networks (VPN's) als het Location/ID Separation Protocol (LISP). LISP is een vernieuwende IP-routering- en addressing-architectuur van Cisco en biedt IT-managers voordelen als zeer flexibele netwerken voor workload mobiliteit, cloud-mogelijkheden, makkelijk overgang naar IPv6 en schaalbare multi-tenancy.

Unified Network Services

 • De Catalyst 6500-serie is onder andere uitgebreid met een nieuwe ACE-30 module voor dynamisch schalen van de workload met Overlay Transport Virtualisation, dat 54 procent hogere prestaties biedt voor application delivery; een nieuwe ES-40 module met 40 Gigabit line-rate performace voor high-performance Data Center Interconnect, en een nieuwe ASA Service-module met geïntegreerde firewall- en veiligheidsdiensten.
 • De nieuwe MDS 9000 Storage Media Encryption Fabric service biedt beveiligde media-encryptie (SME) voor zowel disk als tape om aan de beveiligingseisen van de regelgeving te voldoen en vereist geen SAN herconfiguratie.
 • De Nexus 1010 biedt een NX-OS gebaseerde appliance-platform voor het hosten van virtuele diensten. Dit platform ondersteunt twee additionele diensten: Cisco Virtual Security Gateway (VSG), die op VM-niveau segmentatie biedt in een gevirtualiseerd multi-tenant datacenter, en Cisco Data Center Network Management Center (DCNM).

Unified Computing System-portfolio

 • De nieuwe System C260 M2 Rack-mount server is de ideale oplossing voor bedrijfskritische en veeleisende toepassingen en biedt Cisco Extended Memory Technology, die dubbele geheugencapaciteit biedt in vergelijking met traditionele 2-socket servers.
 • De nieuwe versies van het Unified Computing System, de B230 M2, B440 M2 en C460, leveren betere virtualisatieprestaties en lagere latency. Ze zijn gebaseerd op de Intel Xeon serverprocessor met de codenaam Westmere EX.
 • Een nieuw Gartner rapport getiteld 'Fabric Computing Poised as a Preferred Infrastructure for Virtualization and Cloud Computing' bespreekt de trend van fabric-based computing.

Cisco Data Center Network Manager en NX-OS

 • Cisco's Center Network Manager (DCNM) stellen SAN-, LAN- en server-teams in staat geconvergeerde end-to-end datacenternetwerken tot 150.000 poorten samenhangend te beheren en biedt naadloze integratie met VMware vCenter voor provisioning, performance en troubleshooting.
 • Het Cisco NX-OS besturingssysteem voor datacenters is ontworpen om over te gaan naar cloud-omgevingen en zorgt voor een hoge beschikbaarheid, ondersteunt een unified datacenter-fabric, bevordert virtualisatie, vereenvoudigt operationele werkzaamheden en biedt een platform voor innovatie en bescherming van bestaande technologie-investeringen. Cisco NX-OS ondersteunt ook de Fibre Channel over Ethernet (FCoE) Multi-Hop, 's werelds eerste mogelijkheid voor het beheer van meerdere punten om de schaalbaarheid van unified fabric te verhogen.

-----------------------

Over Cisco Systems
Cisco (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd marktleider op het gebied van netwerkoplossingen. Deze veranderen de manier waarop mensen met elkaar verbonden zijn, communiceren en samenwerken.  Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com, www.cisco.nl en voor mobiele gebruikers via http://m.cisco.nl. Nieuws, achtergronden en foto’s vindt u in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com.

Cisco-apparatuur wordt in Europa geleverd door Cisco Systems International BV, een volledige dochteronderneming van Cisco Systems, Inc.

Voor meer informatie:
Cisco
Liesbeth Boschloo
Tel. 020 357 3894
Mob. 06 5252 9440
E-mail: lboschlo@cisco.com

Whizpr
Jarka Bloemberg / Winnie Silvertand / Yvon Reitsma / Annerieke Kamphuis
Telefoon: 0317 410 483
E-mail: cisco@whizpr.nl