Foto's


Flexibiliteit en schaalbaarheid geven de doorslag

Amsterdam, 18 maart 2011 - Ziekenhuisgroep Twente (ZGT), met ziekenhuizen in Almelo en Hengelo, gaat gebruik maken van Unified Computing van Cisco. Het ziekenhuis kiest hiervoor vanwege de flexibiliteit en schaalbaarheid die deze oplossing biedt. Omdat de bestaande server-omgeving verouderd is en niet meer optimaal functioneert, ging ZGT onlangs op zoek naar een nieuwe omgeving. De ICT-afdeling heeft vastgesteld dat de oplossing een eenvoudig te beheren en uit te breiden platform moest zijn en dat de Total Costs of Ownership (TCO) moest worden verlaagd.

Oplossing
Redenen om te kiezen voor de oplossing van Cisco waren de intelligentie in de Cisco-controller die server-, netwerk-, storage- en virtualisatie- capaciteit verenigt in ťťn intelligent, energiezuinig systeem. Hierdoor komt er als het ware een intelligentie-laag boven op de server-laag te liggen. Voordeel hiervan is dat onderliggende blade servers minder intelligentie nodig hebben en er minder netwerkpoorten nodig zijn. Ook het beheer van de IT-infrastructuur wordt hierdoor minder complex. Dit maakt verlagingen in de TCO tot dertig procent mogelijk. Partner Imtech ICT zal zorg dragen voor de implementatie van de oplossing.

Eisen
Freddy Bekken, manager ICT bij ZGT: "Doorslaggevend bij de keuze voor Cisco Unified Computing is de mogelijkheid onze ICT-omgeving eenvoudig uit te breiden. Tevens hebben we de flexibiliteit om gemakkelijk te veranderen van bijvoorbeeld storage-provider. Het systeem voldoet aan onze eisen en vormt de basis voor het grootschalige ICT-vernieuwingsproject waar we momenteel mee bezig zijn."

Rob de Wildt, Directeur Public Sector van Cisco: "Met Cisco Unified Computing benut ZGT de volledige kracht van virtualisatie. De nieuwe omgeving die we gaan realiseren, geeft de ICT-afdeling meer flexibiliteit en verhoogt de productiviteit."

Over ZGT
ZGT heeft ruim 3.500 medewerkers in dienst en helpt jaarlijks zoín 250.000 patiŽnten. Het ziekenhuis beschikt over een datacenter in zowel Almelo als Hengelo. Beide worden uitgerust met een Cisco Unified Computing-oplossing bestaande uit twee Cisco controllers en drieŽndertig Cisco blade servers. ZGT medewerkers gaan profiteren van het Cisco Unified Computing doordat een verbeterde performance van de onderliggende systemen en een verhoogde beschikbaarheid van computersystemen wordt bewerkstelligd.

--------

Over Cisco Systems
Cisco (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd marktleider op het gebied van netwerkoplossingen. Deze veranderen de manier waarop mensen met elkaar verbonden zijn, communiceren en samenwerken.

Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com, www.cisco.nl en voor mobiele gebruikers via http://m.cisco.nl. Nieuws, achtergronden en fotoís vindt u in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com.

Cisco-apparatuur wordt in Europa geleverd door Cisco Systems International BV, een volledige dochteronderneming van Cisco Systems, Inc

Voor meer informatie:
Cisco
Liesbeth Boschloo
Tel: 020 357 3894
Mob: 06 5252 9440
E-mail: lboschlo(at)cisco.com

Whizpr
Jarka Bloemberg / Winnie Silvertand / Yvon Reitsma / Annerieke Kamphuis
Tel: 0317-410483
E-mail: cisco(at)whizpr.nl