Foto's
Video's


Eenvoudiger video's maken, bekijken en delen met nieuwe Cisco TelePresence-endpoints

Amsterdam, 24 februari 2011 - Cisco introduceert nieuwe oplossingen voor het eenvoudig produceren en delen van video's binnen organisaties, van pc tot vergaderruimte. Bedrijven zijn hierdoor in staat op ieder gewenst moment video's en content van Cisco TelePresence of andere videoconferencing-oplossingen op te nemen en te delen. Met een paar muisklikken is het gewenste videofragment eenvoudig te vinden, wat de mogelijkheden vergroot om video in te zetten voor evenementen, training of interne communicatie.

De nieuwe oplossingen, gecombineerd met de eerder aangekondigde medianet-architectuur van Cisco, helpen klanten video breder in te zetten en het produceren, distribueren, bekijken van video te stroomlijnen, rekeninghoudend met video-interoperabiliteit en -kwaliteit. De aankondigingen sluiten aan op Cisco's strategie om samenwerking en communicatie binnen organisaties te verbeteren.

Cisco TelePresence Content Server 5.0

 • Met deze end-to-end video-oplossing kunnen gebruikers een Cisco TelePresence-bijeenkomst in hoge resolutie opnemen (1080p-30 frames per seconde, 720p-60 frames per seconde) en de opname onmiddellijk terugkijken, afspelen en delen met anderen dankzij de integratie met Cisco Show and Share, het platform voor webcasting en delen van video.
 • Cisco Show and Share is beschikbaar in het Frans, Spaans en Engels.
 • De Cisco TelePresence Content Server 5.0 is wereldwijd beschikbaar.

Cisco MXE 3500

 • De Cisco MXE 3500 (Media Experience Engine), een netwerk-appliance, bevat Pulse Analytics-functionaliteit. Deze functie maakt een einde aan het tijdrovende proces van uren video's bekijken om de juiste content te vinden.
 • Met de nieuwste release worden tags automatisch gekoppeld aan woorden en sprekers binnen video's. Deze tagging-mogelijkheden stellen gebruikers in staat uitgebreid te zoeken op onderwerp, zin of expert in Cisco Show and Share.
 • De MXE 3500 geeft ook suggesties voor gerelateerde video's op basis van zoekwoorden, sprekers of onderwerp. Met de nieuwe browsergebaseerde interface kunnen contentmanagers eenvoudig duizenden video's beheren en snel materiaal toevoegen.
 • De Cisco MXE 3500 is een belangrijk onderdeel van Cisco's medianet-architectuur en is geschikt voor any-to-any media adaption. Zo kunnen gebruikers media vastleggen en delen vanaf ieder endpoint of platform. Ook live streaming naar digitale borden is mogelijk, zodat organisaties live of opgenomen video's van een telepresence-vergadering of andere bron kunnen presenteren op een Cisco Digital Sign.
 • Deze verbeterde versie van de Cisco MXE 3500 is vanaf maart wereldwijd beschikbaar.

Cisco Digital Signs

 • Cisco introduceert een oplossing voor het live streamen van telepresence en andere videocontent naar digitale borden.
 • Cisco Digital Signs zijn te gebruiken voor het verspreiden van belangrijke berichten aan medewerkers en studenten, het maken van alarmmeldingen voor een groot publiek en bij grootschalig bijeenkomsten van bedrijven.
 • De oplossing maakt gebruik van technologie van Cisco TelePresence Content Server, Cisco Show and Share, het Cisco MXE-aanbod en Cisco Digital Signage.

Cisco TelePresence System 1300 -47"

 • Het nieuwe model in de Cisco TelePresence System1300-serie heeft een 47" LCD-scherm en kan aan de wand worden gemonteerd of vrijstaand worden geplaatst. Hierdoor is het inzetbaar bij verschillende vormen van samenwerking.
 • Dit is het eerste endpoint uitgerust met Cisco TelePresence Touch, de nieuwe, intuïtieve touchscreen interface waarmee met een druk op de knop, een duidelijke lay-out en controle over het delen van content binnen handbereik ligt.
 • Met de Touch-user interface krijgen deelnemers eenvoudig toegang tot informatie over vergaderingen, bestanden en gedeelde content.
 • Cisco TelePresence Touch zal uiteindelijk in het gehele Cisco TelePresence portfolio, inclusief Tandberg, worden aangeboden. Klanten die momenteel gebruik maken van Cisco IP-telefoons krijgen de mogelijkheid om hun endpoints te upgraden naar de touchscreen interface.

Cisco Unified IP-telefoons 8941 en 8945

 • De eerste Cisco Unified IP-telefoon met ingebouwde VGA-camera en een 5" scherm met hoge resolutie biedt bedrijven een eenvoudige, betaalbare manier om videocommunicatie in te zetten. De 8941 is de eerste IEEE Power over Ethernet (PoE) Class 1 videotelefoon. De apparaten werken naadloos samen met andere endpoints via Bluetooth en hebben een aantal energiebesparende functies.

Coks Stoffer, algemeen directeur van Cisco Nederland: "Met de wereldwijde transitie naar video is het essentieel dat bedrijven eenvoudig met video kunnen werken: van de creatie en productie tot het bekijken en delen van video. Wij zijn van mening dat ze toegang moeten hebben tot apparaten die naadloos en intuïtief samenwerken. We blijven innoveren om dit te realiseren."

-----------------------

Over Cisco Systems
Cisco (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd marktleider op het gebied van netwerkoplossingen. Deze veranderen de manier waarop mensen met elkaar verbonden zijn, communiceren en samenwerken.  Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com, www.cisco.nl en voor mobiele gebruikers via http://m.cisco.nl. Nieuws, achtergronden en foto’s vindt u in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com.

Cisco-apparatuur wordt in Europa geleverd door Cisco Systems International BV, een volledige dochteronderneming van Cisco Systems, Inc.

Voor meer informatie:
Cisco
Liesbeth Boschloo
Tel. 020 357 3894
Mob. 06 5252 9440
E-mail: lboschlo@cisco.com

Whizpr
Jarka Bloemberg / Winnie Silvertand / Yvon Reitsma / Annerieke Kamphuis
Telefoon: 0317 410 483
E-mail: cisco@whizpr.nl