Amsterdam, 22 februari 2011 - De Nederlandse hotelier Van der Valk gaat een nieuw te bouwen projecthotel uitrusten met een door Avit Systems uit Nieuwegein ontworpen Cisco's collaboration-platform in combinatie met een volledige hospitality-oplossing. Het nieuwe tijdelijke hotel biedt onderdak aan 1250 bouwvakkers die in opdracht van een energieleverancier een nieuwe energiecentrale gaan realiseren in de Eemshaven. Alle kamers worden voorzien van een IP-gebaseerde infrastructuur voor internettoegang, IP-telefonie en IP-tv. Het project wordt voorgefinancierd door Cisco Capital met de mogelijkheid voor Van der Valk de gehele infrastructuur nadien over te nemen tegen gunstige rentetarieven.

Op dezelfde wijze als het in 2010 opgeleverde hotel Amersfoort, krijgen de tijdelijke project-medewerkers onder andere de beschikking over internet, IP-telefonie en IP-tv. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een door Avit ontworpen Cisco Collaboration-infrastructuur.

Edwin van Heteren, CFO van Van der Valk: "Tijdelijke huisvesting betekent niet dat we afbreuk willen doen aan onze standaarden. Naast onze bekende hotelfaciliteiten als een restaurant en sportfaciliteiten, rusten we alle kamers tevens uit met een volledig op IP-gebaseerde hospitality-oplossing. De ingezette arbeiders zijn vaak lange tijd van huis en dan is na het werk, ontspanning en het onderhouden van contact met het thuisfront zeer belangrijk. In deze tijdelijke hotelkamers bieden we ze een comfortabel onderkomen inclusief alle moderne voorzieningen"

Financiering

Van der Valk zocht een flexibele oplossing voor de financiering van het project. Cisco-partner Avit, gespecialiseerd in hospitality-oplossingen, bood hen de mogelijkheid zowel de Cisco-infrastructuur als de apparatuur voor een periode van drie jaar te leasen, via Cisco Capital. Wanneer de tijdelijke huisvesting na voltooiing van de energiecentrale wordt gesloopt, heeft Van der Valk de mogelijkheid de producten over te nemen tegen gunstige voorwaarden en de apparatuur te hergebruiken bij toekomstige renovaties in Van der Valk-hotels.

Chantal Voncken, Regional Manager voor Cisco Capital’s Noord-regio: "Cisco Capital is in het leven geroepen om Cisco-technologieën projectmatig in de markt te financieren. Met als voordeel voor de klant meer financiële flexibiliteit, minder administratieve handelingen en één aanspreekpunt, Cisco-partner Avit in dit geval. Daarnaast bieden we Van der Valk de mogelijkheid deze technologie na afloop van de tijdelijke hotelexploitatie direct, op schaalbare wijze in te zetten voor nieuwe projecten of hotels, of voor het vervangen van bestaande infrastructuur in bestaande hotels."

-----------------------

Over Cisco Systems
Cisco (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd marktleider op het gebied van netwerkoplossingen. Deze veranderen de manier waarop mensen met elkaar verbonden zijn, communiceren en samenwerken.  Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com, www.cisco.nl en voor mobiele gebruikers via http://m.cisco.nl. Nieuws, achtergronden en foto’s vindt u in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com.

Cisco-apparatuur wordt in Europa geleverd door Cisco Systems International BV, een volledige dochteronderneming van Cisco Systems, Inc.

Voor meer informatie:
Cisco
Liesbeth Boschloo
Tel. 020 357 3894
Mob. 06 5252 9440
E-mail: lboschlo@cisco.com

Whizpr
Jarka Bloemberg / Winnie Silvertand / Yvon Reitsma / Annerieke Kamphuis
Telefoon: 0317 410 483
E-mail: cisco@whizpr.nl