Nieuwe beveiligingsarchitectuur integreert context aware-mogelijkheden in Cisco ASA firewall en voegt op AnyConnect gebaseerde Telemetrie-client toe aan Cisco Security Intelligence OperationsAmsterdam, 16 februari 2011 - Cisco introduceert nieuwe context aware-beveiligingstoepassingen in zijn security-portfolio. Hiermee geeft Cisco aan te blijven investeren in de toenemende behoeften van het bedrijfsleven hun netwerken beter te beveiligen.

De opkomst van mobiel werken, virtualisatie en cloud-technologieën veranderen de manier waarop security-oplossingen zijn gedefinieerd. IT-beheerders, verantwoordelijk voor beveiliging, worden geconfronteerd met toenemende complexiteit, doordat medewerkers altijd en overal toegang tot bedrijfsgegevens willen hebben. Dat dwingt hen de uitvoering en handhaving van het security-beleid aan te passen.

Met de aankondiging van een nieuwe, sterk gedistribueerde en context aware-beveiligingsarchitectuur speelt Cisco in op de veranderende behoefte naar meer mobiliteit. Door de integratie van een hoger niveau van policies, die ‘çontext aware’ zijn en rekening houden met de omgeving waar gebruikers zich bevinden, met beveiligingselementen als firewalls, webproxy's en intrusion prevention-sensoren, kan worden voldaan aan deze zakelijke behoeften. Deze nieuwe scanning-functionaliteit is onafhankelijk van de fysieke infrastructuur en deze capaciteiten kunnen worden ingezet als appliances, modules en cloud-diensten. Ze weten precies wie een gebruiker is, wat de rol van de gebruiker is in de organisatie en of deze gebruiker toegang mag hebben.

Voor het volledige Engelstalige persbericht zie: http://newsroom.cisco.com/dlls/2011/prod_021611.html

-----------------------

Over Cisco Systems
Cisco (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd marktleider op het gebied van netwerkoplossingen. Deze veranderen de manier waarop mensen met elkaar verbonden zijn, communiceren en samenwerken.  Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com, www.cisco.nl en voor mobiele gebruikers via http://m.cisco.nl. Nieuws, achtergronden en foto’s vindt u in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com.

Cisco-apparatuur wordt in Europa geleverd door Cisco Systems International BV, een volledige dochteronderneming van Cisco Systems, Inc.

Voor meer informatie:
Cisco
Liesbeth Boschloo
Tel: 020 357 3894
Mob: 06 5252 9440
E-mail: lboschlo@cisco.com

Whizpr
Jarka Bloemberg / Winnie Silvertand / Yvon Reitsma / Annerieke Kamphuis
Tel: 0317-410483
E-mail: cisco@whizpr.nl