Cisco introduceert MOVE-oplossing ter verbetering van de mobiele video-ervaringMobile World Congress, Barcelona, 14 februari 2011 - Cisco introduceert Cisco MOVE, een strategisch raamwerk dat service providers in staat stelt het snel groeiende mobiele video- en dataverkeer beter te beheren en winstgevender te maken.

Cisco Monetization, Optimization, Videoscape Experience oftewel MOVE-oplossingen bestaan uit: Cisco Mobile Videoscape, Cisco Service Provider Wi-Fi en Cisco Adaptive Intelligent Routing (AIR). De oplossing is de volgende stap in Cisco's mobiliteitsstrategie voor service providers, waarmee ze in staat zijn netwerken te optimaliseren en winstgevender te maken door het leveren van gepersonaliseerde mobiele diensten over bedrade en draadloze netwerken.

De nieuwe Cisco MOVE-oplossingen omvatten het hele mobiele netwerk - van client naar netwerk naar de cloud - en zijn ontworpen voor het snelgroeiende mobiele dataverkeer en video in het bijzonder. Volgens de onlangs bekendgemaakte Cisco Visual Networking Index (VNI) zal tweederde van het mobiele dataverkeer in 2015 uit video bestaan.

Highligths

  • Cisco Mobile Videoscape bestaat uit nieuwe technologie op de Cisco ASR 5000 en Cisco Unified Computing System-platformen waarmee mobiele operators betere mobiele video-ervaringen kunnen leveren aan klanten. Door de Cisco Content Delivery Network-functionaliteit van Cisco Videoscape verbinden deze platformen het mobiele netwerk met een groter videodistributienetwerk. De oplossing gebruikt tevens de nieuwe Cisco Videoscape Media Suite-functionaliteit voor het bieden van efficiënt en betaalbaar contentmanagement over meerdere schermen.
  • Cisco Service Provider Wi-Fi-oplossing is een end-to-end, carriergrade-oplossing waarmee service providers efficiënt mobiele data op Wi-Fi kunnen offloaden. Deze intelligente oplossing met Cisco Next Generation Hotspot-technologie biedt een platform met gestandaardiseerde, veilige authenticatie. Roaming en het leveren van een scala van nieuwe diensten en nieuwe mobiele ervaringen zijn hierdoor mogelijk. De oplossing is ook uitgerust met de nieuwe Cisco Aironet 1550 Outdoor Wireless Access Point-serie met Cisco CleanAir-technologie. Service providers kunnen hiermee capaciteit bieden tegen lage kosten en goed beveiligde dekking leveren in gerichte gebieden zoals buitensportgebieden en transport-corridors.
  • Cisco Adaptive Intelligent Routing (AIR) verlaagt de kosten van mobiel dataverkeer door intelligentie in het gehele netwerk te leveren. Cisco AIR is verwerkt in de ASR 1000-, ASR 5000- en ASR 9000-platformen. Cisco AIR distribueert en deelt netwerk- en klantintelligentie en communiceert met verschillende soorten dataverkeer. Zo optimaliseert de oplossing de routering voor dataverkeer, zodat klanten de beste dienstverlening tegen de laagste kosten geboden wordt.

Voordelen consumenten en service providers

Voor service providers optimaliseert Cisco MOVE de doorstroming van mobiel videoverkeer en verlaagt bijbehorende Radio Access Network (RAN)-kosten tot wel 25 procent. De oplossing heeft zelfreparerend vermogen voor extra hoge netwerkbetrouwbaarheid en hoge prestaties. Daarnaast maakt Cisco MOVE het mogelijk mobiel, video- en dataverkeer te offloaden op een Wi-Fi-netwerk. Het niveau van dienstverlening blijft hierbij hetzelfde, zodat nieuwe diensten en omzetkansen ontstaan. Verder maakt Cisco MOVE een soepele migratie naar IPv6-infrastructuren mogelijk.

Consumenten profiteren door Cisco MOVE van betere videokwaliteit op hun mobiele apparatuur. Verder profiteren consumenten van een beter, betrouwbaarder WiFi-netwerk dat beter geschikt is voor een gepersonaliseerde mobiele ervaring.

Michiel Panders, Commercieel Directeur Service Providers, Cisco Nederland. "Cisco maakt Wi-Fi ook buiten de bedrijfsomgeving beschikbaar. Service providers kunnen zo hun netwerken optimaliseren en winstgevender maken. Cisco’s Next Generation Hotspot-visie brengt WiFi als betrouwbaar radionetwerk naar een vergelijkbaar niveau als dat van mobiele netwerken dankzij de mogelijkheid dataverkeer te offloaden naar Wi-Fi. Gebruikers profiteren van de toegenomen kwaliteit van het netwerk met transparante authenticatie en roaming.”

-----------------------

Over Cisco Systems
Cisco (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd marktleider op het gebied van netwerkoplossingen. Deze veranderen de manier waarop mensen met elkaar verbonden zijn, communiceren en samenwerken.  Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com, www.cisco.nl en voor mobiele gebruikers via http://m.cisco.nl. Nieuws, achtergronden en foto’s vindt u in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com.

Cisco-apparatuur wordt in Europa geleverd door Cisco Systems International BV, een volledige dochteronderneming van Cisco Systems, Inc.

Voor meer informatie:
Cisco
Liesbeth Boschloo
Tel: 020 357 3894
Mob: 06 5252 9440
E-mail: lboschlo@cisco.com

Whizpr
Jarka Bloemberg / Yvon Reitsma / Winnie Silvertand / Annerieke Kamphuis
Tel: 0317 410 483
E-mail: cisco@whizpr.nl