Amsterdam, 10 februari 2011 - Cisco heeft op 29 januari 2011 zijn tweede kwartaal van het fiscale jaar 2011 afgesloten. De omzet in dit kwartaal bedraagt 10,4 miljard dollar (6 procent hoger in vergelijking met het tweede kwartaal van 2010). De nettowinst van het tweede kwartaal, op basis van GAAP, kwam uit op 1,5 miljard dollar, ofwel 0,27 dollar per aandeel, een daling van 16 procent ten opzichte van de winst per aandeel in het tweede kwartaal van 2010. Op basis van non-GAAP kwam de nettowinst uit op 2,1 miljard dollar. Dat is 11,2 procent lager dan de winst in hetzelfde kwartaal een jaar eerder (2,3 miljard dollar). De nettowinst per aandeel op basis van non-GAAP bedroeg 0,37 dollar per aandeel. Een jaar eerder was dat 0,40 dollar per aandeel; een daling van 7,5 procent.

John Chambers, Chairman en CEO van Cisco zegt over de resultaten: "Dit kwartaal is verlopen zoals we hadden verwacht. Onze strategie in het integreren van onze verschillende producten vanuit een architectuur-benadering, werkt. In iedere belangrijke productlijn leveren we innovatie. Als bedrijf gaan we door een periode van transitie, waarbij we onze architectonische strategie stevig in de markt zetten. Wij hebben al menigmaal bewezen deze transities aan te kunnen en hebben daarin successen behaald voor zowel Cisco als onze klanten. Simpel gezegd, we zijn bepalend voor onze eigen evolutie en de volgende generatie leiders in de industrie."

Enkele wereldwijde hoogtepunten

  • Cisco kondigde aan voornemens te zijn Pari Networks, leverancier van netwerkconfiguratie- en change management- (NCCM) en compliance management-oplossingen, over te nemen.
  • Cisco heeft de overname afgerond van LineSider Technologies, leverancier van netwerkmanagementsoftware voor het veilig ontwikkelen en uitrollen van netwerkdiensten voor cloud computing-infrastructuren.
  • Cisco en BMC Software kondigde een strategische alliantie aan voor de ontwikkeling en het op de markt brengen van nieuwe oplossingen voor grootschalige, multi-tenant cloud computing-infrastructuren.

Cisco’s innovaties

  • Cisco introduceerde Cisco Videoscape, een uitgebreid tv-platform voor service providers, ontworpen om digitale tv en online content met social media en communicatieapplicaties te combineren tot een nieuwe, intense video-entertainmentervaring.
  • Cisco kondigde de Cisco virtualisatie Experience Infrastructuur (VXI) aan, een allesomvattend desktop-virtualisatiesysteem en -oplossingen.
  • Cisco introduceerde de compacte switches, Cisco Catalyst 3560-C en Catalyst 2960-C, voor veilige, kosteneffectieve netwerkverbinding.
  • Cisco voegde nieuwe netwerk-, beveiligings- en opslagproducten aan zijn "Connect" en "Secure"-portfolio’s toe, zodat kleinzakelijke organisaties snel, eenvoudig en veilig meer medewerkers en apparaten met elkaar kunnen verbinden waar en wanneer ze dit nodig hebben.
  • Cisco introduceerde een reeks producten, innovaties en diensten om Cisco TelePresence en video collaboration meer betaalbaar en eenvoudiger te beheren onder een normale architectuur of via cloud services.

Voor het volledige, Engelstalige bericht zie: http://newsroom.cisco.com/dlls/2011/fin_020911.html

-----------------------

Over Cisco Systems
Cisco (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd marktleider op het gebied van netwerkoplossingen. Deze veranderen de manier waarop mensen met elkaar verbonden zijn, communiceren en samenwerken.  Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com, www.cisco.nl en voor mobiele gebruikers via http://m.cisco.nl. Nieuws, achtergronden en foto’s vindt u in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com.

Cisco-apparatuur wordt in Europa geleverd door Cisco Systems International BV, een volledige dochteronderneming van Cisco Systems, Inc.

Voor meer informatie
Cisco
Liesbeth Boschloo
Tel: 020 357 3894
Mob: 06 5252 9440
E-mail: lboschlo(at)cisco.com

Whizpr
Jarka Bloemberg / Winnie Silvertand / Yvon Reitsma / Annerieke Kamphuis
Tel: 0317-410483
E-mail: cisco(at)whizpr.nl