Nieuw platform combineert content uit meerdere bronnen met social media, communicatie en mobiliteitAmsterdam, 5 januari 2011 - Op de Consumer Electronic Show 2011 in Las Vegas kondigt Cisco een nieuw tv-platform aan voor service providers, Cisco Videoscape. Het platform brengt digitale televisie en online content samen met social media en communicatie-toepassingen, voor een nieuwe ervaring in thuis en mobiel video-entertainment. Videoscape is onderdeel van Cisco's strategie om de volgende generatie tv eenvoudiger te maken voor de consument. Met het Videoscape-platform biedt Cisco service providers nieuwe marktkansen.

Cisco Videoscape is een open platform dat de cloud, het netwerk en 'client devices' gebruikt om nieuwe video-ervaringen te leveren via het internet. De nieuwe elementen van Videoscape omvatten:

Voor thuis

 • De Videoscape Media Gateway voor de integratie van spraak, lineaire en online video, high-speed data, Wi-Fi- en netwerkverkeer-routing.
 • De Videoscape IP set-top box, ontworpen om alle vormen van video te kunnen bekijken op tv, inclusief pay-tv, reguliere tv-zenders, premium kanalen, video on demand en het web.
 • Videoscape software clients die de Videoscape-ervaringen uitbreiden naar diverse consumenteapparaten voor zowel mobiel als thuisgebruik, zoals tv's, tablets, smartphones en nog veel meer.

In de cloud

 • De Videoscape Media Suite biedt volledig lifecycle contentmanagement, zodat service providers efficiënt en kosteneffectief content kunnen beheren en publiceren voor meerdere schermen.


In het netwerk


Deze vijf nieuwe producten maken deel uit van Cisco's MediaNet-architectuur en werken nauw samen met de bestaande netwerkproducten (Cisco Carrier Routing System, Aggregation Services Router, Content Delivery System en Cable Modem Termination Systems), cloud-technologieën (Cisco Unified Computing System en Cisco Nexus), en Cisco Advanced Services.


Belangrijkste consumentenvoordelen van Videoscape
Gebruikers hebben toegang tot een breed aanbod aan entertainment uit diverse bronnen als tv-zenders, pay-tv en het web, integratie met het internet, social media, communicatie en mobiliteit met als resultaat:

 • Gebruiksgemak: Videoscape biedt gemakkelijker toegang tot content van meerdere bronnen vanaf verschillende apparaten
 • Meer on-screen entertainmentmogelijkheden, omdat content wordt geleverd vanuit een groot aantal van bronnen, waaronder tv-zenders, on-demand tv, DVR en het web.
 • Meer sociale en interactieve functies die populaire social networking-websites en Cisco Telepresence videoconferencingtechnologie integreren, zodat met anderen content kan worden gedeeld via de tv.
 • Meer mogelijkheden voor mobiele content, waardoor consumenten overal tv kunnen kijken via diverse mobiele apparaten en smartphones.
 • Verbeterde kwaliteit: het Videoscape-netwerk beschikt over ingebouwde intelligentie, zodat online video beter op tv te bekijken valt. Het levert de hoogste kwaliteit die nodig is voor een HD-ervaring.


Belangrijkste voordelen van Videoscape voor service providers

 • Uitgebreide businessmodellen: met Videoscape onderscheiden service providers hun video-aanbod ten opzichte van de concurrentie en het biedt nieuwe mogelijkheden voor het genereren van inkomsten. Nieuwe modellen kunnen bestaan uit application delivery, Telepresence voor thuis, in-video e-commerce en nog veel meer.
 • Uitgebreide dienstverlening: Videoscape stelt service providers in staat geld te verdienen met activiteiten buiten hun eigen netwerk of traditionele dienstverleningen. Het is nu mogelijk klanten een persoonlijke ervaring te bieden, ongeacht hun locatie of wijze van toegang tot content.

Michiel Panders, Commercieel Directeur Service Providers van Cisco Nederland: "Onze service provider-klanten zijn goed gepositioneerd om de stap naar betere, snellere diensten te maken, waardoor de consument keuzes krijgt in real-time entertainment die ze niet eerder hebben gehad. Consumenten zijn op zoek naar een gepersonaliseerde tv-ervaring, ongeacht waar ze zich bevinden en met ieder willekeurig apparaat. Cisco Videoscape combineert alle noodzakelijke componenten, van de cloud tot het netwerk en eindgebruikersapparatuur, en is de enige entertainment-oplossing die deze ervaring volledig kan leveren."

-----------------------

Over Cisco Systems
Cisco (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd marktleider op het gebied van netwerkoplossingen. Deze veranderen de manier waarop mensen met elkaar verbonden zijn, communiceren en samenwerken.  Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com, www.cisco.nl en voor mobiele gebruikers via http://m.cisco.nl. Nieuws, achtergronden en foto's vindt u in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com.

Cisco-apparatuur wordt in Europa geleverd door Cisco Systems International BV, een volledige dochteronderneming van Cisco Systems, Inc

Voor meer informatie
Cisco?
Liesbeth Boschloo
Tel: 020 357 3894
Mob: 06 5252 9440
E-mail: lboschlo(at)cisco.com

Whizpr
Jarka Bloemberg / Winnie Silvertand / Yvon Reitsma / Annerieke Kamphuis
Tel: 0317-410483
E-mail: cisco(at)whizpr.nl