Previder biedt partners flexibele en innovatieve gehoste IT-diensten dankzij Cisco Unified Computing- systeem

Amsterdam, 3 november 2010Cisco kondigt aan dat Previder, voorheen Introweb, en leverancier van virtuele diensten op het gebied van Datacenter, Cloud Hosting, Connectivity en ISP-diensten, Cisco's Unified Computing-systeem heeft geïmplementeerd in zijn datacenters. Door deze Cisco-technologie te gebruiken, kan Previder zijn partners nieuwe oplossingen bieden zoals webhosting, streaming media servers, DNS en mailservers, die veel sneller zijn dan voorheen. Tegelijkertijd wordt de serverbelasting met 94 procent verlaagd (van dertig racks naar maar twee racks).

Previder maximaliseert de kracht van virtualisatie met het Cisco Unified Computing-systeem door het samenbrengen van server-, netwerk-, opslag- en virtualisatiecapaciteit in één energie-efficiënt systeem dat de kosten en complexiteit van de IT-infrastructuur aanzienlijk reduceert. Previder kan zijn gehoste diensten op veel grotere schaal aanbieden dan voorheen mogelijk was. Partners van Previder zijn onder andere system integrators, softwareleveranciers en internet service providers. Zij kunnen dankzij Cisco's  Unified Computing-systeem nu diensten leveren aan gebruikers die traditioneel alleen beschikbaar zijn voor grote bedrijven. Eindgebruikers die profiteren van de diensten van Previder zijn onder andere scholen, zorginstellingen, lokale overheden, financiële en zorginstellingen.

Feiten
- Voor de implementatie van het Cisco Unified Computing-systeem bestond het Previder-datacenter uit een groot aantal verschillende servers, switches en opslagsystemen. De servers verbruikten een aanzienlijke hoeveelheid stroom- en koelcapaciteit van het fysieke datacenter. Bovendien waren ze tijdrovend in het beheer.
- Het Cisco Unified Computing-systeem gebruikt een driedelig chassis met in totaal 25 blade servers, verdeeld over twee high-end datacenters van Previder.
- Previder maakt voor opslag gebruik van het Cisco Unified Computing- Systeem met een NetApp Metro Cluster 3140 en een NetApp FAS2050 back-up. Klanten van Previder profiteren zo van hoge beschikbaarheid van rekenkracht en storage-oplossingen, met informatie die altijd beschikbaar is, ook tijdens storingen in het systeem.

De belangrijkste voordelen
- De keuze voor het Cisco Unified Computing-systeem helpt Previder en haar partners flexibele en innovatieve hosted diensten te ontwikkelen voor kleine en middelgrote organisaties in veel minder tijd dat voorheen.
- Het Cisco Unified Computing-systeem verlaagt de total costs of ownership van Previder aanzienlijk doordat honderden servers en virtuele machines   door het technisch team als één systeem zijn te beheren. Ook het centrale beheersysteem vereist minder mankracht bij het beheer van het platform.
- Consolidatie van de datacenterinfrastructuur betekent ook aanzienlijke besparingen op elektriciteit en koeling.
- Het Cisco Unified Computing-systeem bespaart ruimte: meer dan dertig racks in de oude Previder infrastructuur worden vervangen door slechts twee racks, zodat de overgebleven ruimte voor andere doeleinden inzetbaar is.
- De inzet van het Cisco Unified Computing-systeem maakte het Previder tevens mogelijk zijn diensten te verhuizen naar een nieuw datacenter zonder uitval.

Ewald Lucas, commercieel manager bij Previder: "Met de komst van software-as-a-service en cloud computing, verandert de manier waarop organisaties gebruik maken van technologie. In plaats van investeren in de fysieke infrastructuur in-house kunnen organisaties nu elk type dienst in de cloud huren. Het Cisco Unified Computing-systeem helpt ons een belangrijke speler te worden in het snel veranderende IT-landschap. We kunnen onze partners nu meer flexibele en innovatieve diensten bieden waardoor we nieuwe inkomsten kunnen genereren."

Fred Gerritse, directeur partner organisatie Cisco Nederland: "De inzet van ons Unified Computing-systeem is een goed voorbeeld van hoe bedrijven optimaal kunnen profiteren van virtualisatie. Door het volledige potentieel van virtualisatie in te zetten, heeft Previder niet alleen kosten kunnen besparen, maar ook nieuwe kansen gecreëerd door nieuwe diensten te ontwikkelen voor klanten, en vrijgekomen apparatuur in te zetten voor verdere groei."

-------------

Over Previder
Previder staat voor het leveren van virtual services in de breedste zin van het woord. Vanuit de hypermoderne datacenters levert Previder complete en stabiele infrastructuren volgens de nieuwste technieken, met alle ruimte om op te schalen en te innoveren. Previder opereert in de markt volgens het partnermodel: diensten worden via geselecteerde partnerbedrijven aangeboden. In nauwe samenwerking met deze partners, met name automatiseerders, Internet professionals, Independent Software Vendors en Internet Service Providers, ontwikkelt Previder hoogwaardige oplossingen en verkent nieuwe markten en werkvormen. Het TIER3+ datacenter is ISO27001 gecertificeerd, carrier neutraal en ligt 14 meter boven NAP.

Over Cisco Systems
Cisco (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd marktleider op het gebied van netwerkoplossingen. Deze veranderen de manier waarop mensen met elkaar verbonden zijn, communiceren en samenwerken. Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com, www.cisco.nl en voor mobiele gebruikers via http://m.cisco.nl. Nieuws, achtergronden en foto’s vindt u in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com.

Cisco-apparatuur wordt in Europa geleverd door Cisco Systems International BV, een volledige dochteronderneming van Cisco Systems, Inc

Voor meer informatie:
Cisco
Liesbeth Boschloo
Tel. 020 357 3894
Mob. 06 5252 9440
E-mail: lboschlo(at)cisco.com

Whizpr
Annerieke Kamphuis / Winnie Silvertand / Jarka Bloemberg
Tel: 0317-410483
E-mail: cisco(at)whizpr.nl