Overal kunnen werken belangrijker dan hoog salaris

Amsterdam, 19 oktober 2010 – Cisco maakt vandaag de resultaten bekend van een internationaal onderzoek onder werknemers en IT-managers. Het onderzoek laat zien dat drie van de vijf werknemers het kantoor niet langer nodig heeft om productief te zijn. Het is zelfs zo dat werknemers een baan waarbij ze de flexibiliteit hebben om op verschillende plekken te werken maar minder verdienen, prefereren boven banen waarbij ze meer verdienen maar minder flexibiliteit hebben.

Michel Schaalje, technisch directeur van Cisco Nederland: "Het Cisco Connected World Report geeft meer inzicht in de toekomst van de werkplek. Er komt duidelijk uit het onderzoek naar voren dat de wens van medewerkers om mobieler en flexibeler te worden in hun werk- en levensstijl, overal ter wereld heel sterk is. Het is ook duidelijk dat organisaties een IT-infrastructuur moeten omarmen die overal toegankelijk is, om zo concurrentievoordelen te behalen en de tevredenheid van werknemers te verhogen. Werknemer willen het liefst altijd en overal productief zijn met elk mogelijk apparaat. Dit biedt volop kansen om de flexibiliteit, verschaft door een Borderless Network-architectuur, verder te omarmen.”

Voornaamste onderzoeksresultaten

Het verlangen naar mobiliteit en flexibiliteit is heel sterk

  • Twee van de drie onderzochte werknemers (66 procent) verwacht dat IT hen in staat stelt met elk apparaat, persoonlijk eigendom of van het bedrijf, toegang te krijgen tot bedrijfsnetwerken en informatie, op elk gewenst moment en op elke plek. In de toekomst verwachten werknemers dat het aantal apparaten waarmee ze verbinding kunnen maken met het netwerk, zich verder zal uitbreiden naar minder traditionele apparaten om op te werken, zoals televisies en navigatiesystemen.
  • Werknemers vinden flexibiliteit om overal te kunnen werken zo belangrijk dat het invloed heeft op hun bedrijfsloyaliteit (13 procent), de keuze van een baan (12 procent), en hun moraal (9 procent) Ter illustratie: twee van de drie medewerkers wereldwijd (66 procent) geeft aan dat ze een baan met minder salaris, maar met meer flexibiliteit in het gebruik van apparaten, toegang tot sociale media, en mobiliteit prefereren boven een beter betaalde baan zonder deze flexibiliteit.

Kunnen bedrijven tegemoet komen aan de wensen van werknemers?

  • Bijna de helft van de IT-respondenten (45 procent) is van mening dat ze er wat betreft beleid en technologie niet op voorbereid zijn meer mobiele werknemers binnen hun bedrijf te ondersteunen. Beveiliging is daarbij het grootste aandachtspunt.

Gedrag van werknemers laat zien dat bedrijfsbeleid en kennisverhoging net zo belangrijk zijn als technologie, als het gaat om beveiliging

  • Ongeveer één op de vijf (19 procent) werknemers wereldwijd heeft gezien dat ze vreemden zagen kijken naar hun computerschermen in openbare gelegenheden, terwijl nog eens 19 procent toegaf dat ze er nooit aan denken hun omgeving te controleren.
  • Bijna één op de vijf (17 procent) werknemers heeft zijn bedrijfsapparatuur wel eens onbeheerd in het openbaar laten staan.
  • Naarmate werknemers flexibeler gaan werken, neemt het risico op gegevensverlies toe. Een op de vier IT-respondenten (26 procent) gaf aan dat het bij een kwart van de nieuwe apparaten die werd uitgegeven aan werknemers in de afgelopen twaalf maanden ging om verloren of gestolen apparatuur.

Over het onderzoek
Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van Cisco door Insight Express, een Amerikaans onderzoeksbureau. Er namen 2600 werknemers en IT-managers uit dertien landen aan deel. Landen die deelnamen aan het onderzoek waren de Verenigde Staten, Mexico, Brazilië, Het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Spanje, Duitsland, Italië, Rusland, India, China, Japan en Australië.

-------------

Over Cisco Systems
Cisco (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd marktleider op het gebied van netwerkoplossingen. Deze veranderen de manier waarop mensen met elkaar verbonden zijn, communiceren en samenwerken. Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.nl en voor mobiele gebruikers via http://m.cisco.nl. Nieuws, achtergronden en foto’s vindt u in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com.

Cisco-apparatuur wordt in Europa geleverd door Cisco Systems International BV, een volledige dochteronderneming van Cisco Systems, Inc

Voor meer informatie:
Cisco
Liesbeth Boschloo
Tel. 020 357 3894
Mob. 06 5252 9440
E-mail: lboschlo(at)cisco.com

Whizpr
Annerieke Kamphuis / Winnie Silvertand / Yvon Reitsma
Tel: 0317-410483
E-mail: cisco(at)whizpr.nl