TPEX biedt abonnement en mogelijkheid voor afzonderlijke reserveringen

Amsterdam, 18 oktober 2010 – Vandaag is de allereerste openbare telepresence-dienst geïntroduceerd in Nederland. De Public Cisco TelePresence service wordt aangeboden door TPEX Nederland en is nu beschikbaar voor het publiek van het Smart Work Center Amsterdam Bright City. Deze faciliteit is onderdeel van Double U Smartwork, een netwerk van Smart Work Centers in heel Nederland. Smart Work Centers bieden high-end faciliteiten om te werken en richten zich op de aanpak van moderne stedelijke uitdagingen door maatregelen zoals het verminderen van reistijd en de promotie van efficiënte en duurzame manieren van werken.

De Public Cisco TelePresence-locaties kunnen zowel gebruikt worden op basis van een abonnement als op basis van afzonderlijke reserveringen die online te maken zijn via de site van TPEX Nederland. Het TPEX Telepresence-netwerk is verbonden met andere locaties over de hele wereld door middel van Tata Communications’ Global Meeting Exchange. De Exchange maakt business to business-ontmoetingen mogelijk tussen alle openbare locaties of de eigen ruimtes van klanten gebaseerd op TATA Communications services, evenals de ruimtes op de netwerken van TATA Communications Intercarrier-Exchange partners, BT en Telefonica, en die van het Nationale Lamda Rail netwerk, dat Amerikaanse universiteiten met elkaar verbindt. Dit netwerk maakt Cisco Public TelePresence een samenwerkingstool die over de hele wereld te gebruiken is.

De Cisco Internet Business Solutions Group ondersteunt deze opening die de Cisco Smart + Connected Communities visie nog eens onderstreept. Het is de missie van Smart + Connected Communities om fysieke gemeenschappen om te vormen naar met elkaar verbonden gemeenschappen die functioneren op basis van informatie die voor de hele gemeenschap beschikbaar is via het netwerk, met als doel economische, sociale en ecologische duurzaamheid te bereiken.

De Smart Work Center-formule, en het partnerschap tussen lokale en mondiale werkplekdienstverleners, maakt dit model klaar om wereldwijd in Smart + Connected Communities te worden ingezet

Highlights

  • Deze introductie is een voortzetting van eerdere Cisco Smart Work Center- aankondigingen, inclusief de recente Double U Smartwork-introductie in Nederland en de introductie van een speciale Worksnug augmented reality-toepassing, of 'werkplek vinder zoeker' waarmee Double U Smart Work Center locaties met elk mobiel apparaat te vinden zijn
  • Public Cisco TelePresence biedt mensen de kans prettig samen te werken en face-to-face te werken, waardoor ze minder hoeven te reizen en efficiënter kunnen werken, zonder dat ze eigen high-end video-conferencing apparatuur hoeven aan te schaffen.
  • TPEX Nederland is verantwoordelijk voor het aansluiten van de eerste Public Cisco TelePresence-faciliteit met het TATA Communications openbare telepresence netwerk - dat momenteel de grootste in de wereld is en aanwezig in 21 grote steden, verspreid over vijf continenten.
  • De nieuwe Public Cisco TelePresence-faciliteit kan geboekt worden via TPEX-site
  • Werkplekken in een van de Smart Work Centers verspreid over heel Nederland kunnen worden geboekt via de Double U Smartwork reserveringstool. Via www.w-smartwork.nl, kunnen mensen snel de dichtstbijzijnde Smart Work Center locatie met de meest geschikte faciliteiten vinden, of ze nu op onderweg zijn of op hun werkplek. De beschikbare aanbieders worden automatisch weergegeven of, in geval een voorziening nog niet aanwezig is in de gevraagde locatie, wordt het dichtstbijzijnde centrum getoond

Ondersteunende quotes

Anil Menon, president, Globalisation & Smart+Connected Communities bij Cisco: "Cisco voorziet een toekomst waarin succesvolle gemeenschappen en steden zullen functioneren op informatie die via het netwerk beschikbaar is die de economische ontwikkeling, beter stadsbeheer en een betere kwaliteit van leven voor de burgers mogelijk maakt. We zijn trots om samen met de stad Amsterdam de eerste Public Cisco TelePresence faciliteit in Nederland te openen, gevestigd in het Smart Work Center Amsterdam Bright City, en wij geloven dat de stad Amsterdam hiermee een belangrijke stap heeft gezet naar een slimme verbonden gemeenschap. Ook zal deze keuze de economische groei, veiligheid en de kwaliteit van leven van burgers voor economische en ecologische duurzaamheid verbeteren."

Coks Stoffer, Algemeen Directeur Cisco Nederland: "De introductie van Public Cisco TelePresence-technologie in Amsterdam is een gedenkwaardige gelegenheid, omdat telepresence hiermee beschikbaar wordt voor iedereen in Nederland. Gebruikers kunnen anderen over de hele wereld face-to-face ontmoeten, en daarbij tijd en geld besparen, productiviteit verhogen, sneller besluiten nemen, en tegelijkertijd de CO-uitstoot verlagen."

Annemarie van Doorn, Voorzitter van de Raad van Bestuur van de Double U Smart Work Foundation: "Het is onze missie dat iedere kenniswerker in Nederland kan beschikken over een volledig uitgeruste Smart Work faciliteit op fietsafstand. Met meer dan 100 Smart Work Centers in Nederland, komt Double U steeds dichter bij dit doel. Met de toevoeging van Public Cisco TelePresence-diensten aan een reeks Smart Work Center-diensten die we al aanbieden, ondersteund door de Double U Smartwork platform, kunnen we nog milieuvriendelijker worden. We kunnen een bedrijf of organisatie helpen in contact te komen met bedrijven en organisaties buiten Amsterdam. Zo kunnen plaatsen als Hong Kong, New York of Rio in een kwestie van minuten worden bereikt."

Rob ten Kroode, managing director TPEX: “De introductie van het eerste Public Cisco TelePresence-centrum in Amsterdam is onze eerste stap op weg naar het uitrollen van een uitgebreid netwerk van publieke Cisco TelePresence-locaties door heel Nederland, België en Luxemburg. De mogelijkheid om verbinding te maken met het wereldwijde netwerk van TATA Communications van de publieke TelePresence-locaties is een groot voordeel, omdat het ons in staat stelt een lokaal verbonden gemeenschap te creëren terwijl we op hetzelfde moment ons bereik kunnen uitbreiden op wereldwijde schaal. Zo kunnen we de wereld verbinden, of het nu gaat om bedrijven die willen communiceren tussen Amsterdam en Singapore, of tussen Rotterdam en Brussel."

Bas Boorsma, director at Cisco’s Internet Business Solutions Group en member of the Board Double U Smartwork Foundation: “Wat dit een echte gedenkwaardige gebeurtenis maakt, is dat de start van Openbare Cisco TelePresence in Amsterdam Bright City Cisco’s meest recente actie laat zien in zijn driejarige samenwerking met de stad Amsterdam. Cisco helpt bij het creëren van slimme, aangesloten en duurzame werkomgeving waar mensen werken tijd- en locatie-onafhankelijk kunnen maken door het Smart Work Center Double U-netwerk en de grotere experimentele portfolio van Smart Work diensten die wij hebben helpen creëren."