Nieuwe Applicatie Velocity-dienst verhoogt applicatie- en serviceprestaties door snellere levering van informatie van datacenters naar endpoints

Amsterdam, 6 oktober 2010 - Cisco kondigt een nieuwe netwerkdienst aan, Application Velocity, die prestaties, virtualisatie en application-aware networking verbetert. Deze dienst, geÔntegreerd in de Cisco Integrated Services Routers, is een essentieel onderdeel van Cisco's Borderless Network-architectuur. Het is van cruciaal belang voor organisaties die de nieuwste technologische innovaties inzetten op het gebied van cloud-infrastructuur, virtuele desktop-omgevingen en wired-wireless-integratie.

Bedrijven leveren applicaties aan een groeiend aantal intelligente mobiele apparaten, op allerlei locaties. Hierdoor wordt het steeds belangrijker dat datacenters, netwerken en endpoints worden verbonden in een geÔntegreerd systeem dat hoogwaardige multimediadata kan leveren zonder concessies te doen aan de prestaties. Dat is precies wat Application Velocity doet. Deze dienst voegt een reeks innovaties toe aan het Cisco Integrated Services Router Generation 2-platform voor een optimale gebruikerservaring bij elke applicatie, op elk gewenst moment en op elk apparaat. Dit gebeurt door application-aware technologieŽn te integreren in het netwerk waarbij applicaties die in het datacenter worden gehost worden verbonden met de eindgebruikersapparaten. Met Application Velocity zijn IT-afdelingen in staat aan service-level agreements te voldoen of deze zelfs te overstijgen. Tegelijkertijd kunnen ze innovatieve cloud-gebaseerde diensten en nieuwe technologieŽn inzetten zoals virtuele desktops of consolidatie voor de datacenters.

Highlights:

Application Velocity ondersteunt grotere zichtbaarheid en controle van applicaties, continue beschikbaarheid van applicatieversnelling en WAN-optimalisatie met real-time aanpassingsvermogen, en een grotere applicatiebetrouwbaarheid. Cisco stelt daarnaast professionele diensten beschikbaar die organisaties helpen bij het plannen, bouwen en veilig inzetten van zeer schaalbare oplossingen die de inzet versnellen van Application Velocity-netwerkdiensten. Cisco introduceert een aantal nieuwe Application Velocity-technologieŽn die zijn ontworpen om de applicatie-ervaring, de levensduur van het netwerk en consistente Cisco datacenter- en eindgebruikersoplossingen verder te verbeteren.

- Cisco WAAS Express is een nieuwe oplossing voor WAN-optimalisatie, gebaseerd op Cisco IOS Software en geÔntegreerd in de Cisco ISR-G2. Het biedt een kosteneffectief alternatief voor de managed services van service providers en implementaties door kleine en middelgrote bedrijven. Door de ondersteuning van TCP-optimalisatie en payload compressie, en het wegnemen van dataredundantie, verdubbelt Cisco WAAS Express de bandbreedtebeschikbaarheid en verhoogt het de applicatieprestaties. Het implementatiegemak en de on-demand beschikbaarheid kunnen de operationele kosten aanzienlijk verlagen.

- Cisco WAAS op de ISR G2 Services-Ready Engine (SRE) biedt router-geÔntegreerde, on-demand applicatieversnelling en WAN-optimalisatie-diensten. Waas op SRE helpt vestigingen bij het optimaliseren van zware applicaties. Het is vooral nuttig bij vertragingsgevoelige toepassingen zoals video.

- Cisco Unified Computing System Express breidt de Cisco Unified Computing System-architectuur van het datacenter uit naar de vestigingen. Met Cisco UCS Express kunnen klanten iedere Windows- of VMware-applicatie op de ISR-G2 SRE-module draaien zonder dat daarvoor een applicatieserver nodig is. Cisco UCS Express ondersteunt ook applicatie-hosting voor vestigingen in het geval van WAN-storingen.

-------------

Over Cisco Systems
Cisco (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd marktleider op het gebied van netwerkoplossingen. Deze veranderen de manier waarop mensen met elkaar verbonden zijn, communiceren en samenwerken. Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com, www.cisco.nl en voor mobiele gebruikers via http://m.cisco.nl. Nieuws, achtergronden en fotoís vindt u in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com.

Cisco-apparatuur wordt in Europa geleverd door Cisco Systems International BV, een volledige dochteronderneming van Cisco Systems, Inc

Voor meer informatie:
Cisco
Liesbeth Boschloo
Tel. 020 357 3894
Mob. 06 5252 9440
E-mail: lboschlo(at)cisco.com

Whizpr
Annerieke Kamphuis / Winnie Silvertand / Jarka Bloemberg
Tel: 0317-410483
E-mail: cisco(at)whizpr.nl