Nieuwe hoogwaardige high density-oplossingen voor de cloud, virtuele desktops, bedrade en draadloze omgevingen

Amsterdam, 5 oktober 2010 - Cisco introduceert een serie nieuwe producten en diensten voor alle onderdelen van zijn Borderless Networks-architectuur: switching, routing, beveiliging en draadloze portfolio's. De voornaamste nieuwe producten zijn een nieuwe hoogwaardige en high density Catalyst-switch, een Adaptive Security Appliance firewall en een compacte ASR 1000-router. Verder introduceert Cisco voor kleine bedrijven nieuwe betaalbare 802.11n draadloze access points en een nieuw en verbeterd smart services-aanbod. Jack Niesen, verantwoordelijk voor Borderless Networks bij Cisco Nederland: "IT-managers willen dat het netwerk wordt gebruikt om te voorzien in de bedrijfsbehoeften. Maar bedrijfsbehoeften blijven voortdurend veranderen. IT-managers staan daarom steeds meer onder druk om het netwerk voor iedereen, altijd en via elk apparaat beschikbaar te maken op een veilige, betrouwbare manier. Cisco Borderless Networks is ontworpen om IT-managers te helpen met deze uitdaging. Dit is de derde uitbreiding van het Borderless Network-portfolio en ontworpen om klanten te helpen nieuwe niveaus te bereiken van innovatie en samenwerking, zowel met klanten als met medewerkers. Zo kan een heel nieuwe manier van zaken doen ontstaan."

Highlights:

De nieuwe producten en diensten breiden het Borderless Networks-portfolio verder uit en zijn ontwikkeld om te voldoen aan de toenemende behoefte aan hoogwaardige, veilige en betrouwbare applicatiebeschikbaarheid, vanuit een klein aantal geconsolideerde datacenters naar een groeiend aantal bedrade en draadloze endpoints. Tegelijkertijd moet het gebruik van beschikbare resources worden geoptimaliseerd.

High performance en high density-verbeteringen:

- De Cisco Catalyst 4500-E Series-switch levert nu 848 Gbps systeembandbreedte en 384 Power over Ethernet Plus (PoEP)-poorten. De nieuwe Supervisor 7E (Sup 7E)-engine zal, met 100 poorten en een snelheid van 10G, de overgang versnellen van 1G- naar 10G-glasvezel. Cisco IOS-XE Software maakt het mogelijk Borderless Network-diensten van derde partijen als Medianet, EnergyWise en TrustSec, te gebruiken. De Catalyst 4500-E levert een herstelcapaciteit van sub-10 miliseconde door gebruik te maken van Service Software upgrade (ISSU)-functionaliteit en Flexible NetFlow zorgt voor verbeterde zichtbaarheid van applicaties. Volledige backward en forward compatibiliteit maakt het mogelijk in de toekomst nieuwe versies te installeren, waardoor investeringen niet verloren gaan.

- De Cisco ASA 5585-X Adaptive Security Appliance maakt het mogelijk op meerdere niveaus hoge prestaties te leveren in een compacte 2 RU-afmeting. De security appliance zet een nieuwe standaard met een firewall die multiprotocol datasnelheden aan kan tot 20Gbps en snelheden van grote datapakketten tot 35Gbps. Verder kan de Adaptive Security Appliance 10.000 VPN-verbindingen aan, 350.000 verbindingen per seconde en in totaal 8 miljoen verbindingen. Dit alles komt met gegarandeerde IPS-beveiliging en always-on toegang op afstand via Cisco AnyConnect. Dit maakt de Cisco ASA 5585-X met name geschikt voor bedrijfskritische datacenters. De Adaptive Security Appliance is hiermee een innovatief beveiligingssysteem, dat acht keer zo snel is als vergelijkbare systemen die nu op de markt zijn.

- De Cisco ASR 1001 is de kleinste 1RU-router die er is en de hoogstpresterende router in zijn klasse. De router beschikt over een datasnelheid van 5Gbps wat deze router geschikt maakt voor grote bedrijven, WAN Edge- en Managed Services- omgevingen. De Cisco ASR 1001 ondersteunt een prestatie-upgrade van 2.5 Gbps naar 5 Gbps, evenals extra on demand-diensten.

- Het Aironet 1040 Series Access Point breidt Cisco's mobiliteitsportfolio uit en versnelt de acceptatie van de 802.11n. Het nieuwe access point is aantrekkelijk geprijsd, eenvoudig te bedienen en beschikt over veel functionaliteit.

Verbeteringen in eindgebruikersbeveiliging en energiebesparing:

- AnyConnect 3.0 is uitgebreid met nieuwe IPSEC IKEv2-ondersteuning in aanvulling op SSL en DTLS, een ge´ntegreerde 802.1X supplicant, en 802.1AE MACSec-ondersteuning. Deze nieuwe versie van AnyConnect vereenvoudigt de implementatie van mobiliteitsprojecten door de beveiliging van mobiele werknemers met ScanSafe cloudsecurity-diensten en webbeveiligingsapparaten voor op kantoor. AnyConnect ondersteunt nu ook Apple OSX, Apple iOS, Windows 7 en andere mobiele platformen.

- EnergyWise aakt het mogelijk extra kosten te besparen door Cisco Developer Network (CDN)-partnerships te sluiten met partijen zoals APC Schneider, Raritan, Cyber Switching, en WTI. Hiermee wordt het bereik van EnergyWise uitgebreid met clientless apparatuur, zoals printers en kopieermachines, en apparatuur voor het datacenter. Zo ontstaat een oplossing die het stroomverbruik monitort van alle in het datacenter aanwezige apparatuur.

Verdere Innovaties:

- SBA Enterprise, een serie blueprints ontworpen om de planning en implementatie te vereenvoudigen. Het wordt hiermee mogelijk Borderless Networks te implementeren bij klanten met maximaal 10.000 apparaten.

- CiscoWorks LAN Management Solution 4.0is een volledig ge´ntegreerde, uitgebreide beheertool gericht op het automatiseren van workflows en het vereenvoudigen van de implementatie van Borderless Network-diensten zoals EnergyWise en TrustSec. Verder vereenvoudigt de oplossing de monitoring en het opsporen van netwerkproblemen.

Cisco kondigt verder nieuwe en verbeterde slimme diensten aan om klanten nog beter te laten profiteren van hun netwerkinvesteringen. De nieuwe Cisco Smart Net Total Care Service voor grote bedrijven geeft IT-managers de mogelijkheid precies te zien wat er gebeurt in hun netwerk. Zo kunnen ze efficiŰnter werken, risico' s verlagen en support-kosten proactief verlagen.

Voor middelgrote bedrijven breidt Cisco Smart Care verder uit naar nog meer producten en grotere netwerken. Hiervoor wordt de kracht van Cisco-diensten en die van zijn partners gecombineerd en proactieve ondersteuning geboden op alle netwerkniveaus.

-------------

Over Cisco Systems
Cisco (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd marktleider op het gebied van netwerkoplossingen. Deze veranderen de manier waarop mensen met elkaar verbonden zijn, communiceren en samenwerken. Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com, www.cisco.nl en voor mobiele gebruikers via http://m.cisco.nl. Nieuws, achtergronden en fotoĺs vindt u in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com.

Cisco-apparatuur wordt in Europa geleverd door Cisco Systems International BV, een volledige dochteronderneming van Cisco Systems, Inc

Voor meer informatie:
Cisco
Liesbeth Boschloo
Tel. 020 357 3894
Mob. 06 5252 9440
E-mail: lboschlo(at)cisco.com

Whizpr
Annerieke Kamphuis / Winnie Silvertand / Jarka Bloemberg
Tel: 0317-410483
E-mail: cisco(at)whizpr.nl