Belangrijke innovaties binnen het datacenter-portfolio: nieuwe Virtual Security Gateway, Virtual WAAS, tweede generatie Nexus-switches en uitbreiding Unified Computing System-familie

Amsterdam, 15 september 2010Cisco kondigt aan dat het zijn portfolio datacenter-producten- en -diensten heeft uitgebreid en zijn datacenter-architectuur heeft aangepast om innovatie op het gebied van IT te versnellen, de waarde voor de business te verhogen en nieuwe businessmodellen te ondersteunen, zoals desktop-virtualisatie en publieke of private clouds.

Cisco introduceert Unified Network Services, die zijn ontworpen om iedere netwerkservice te leveren binnen elke omgeving in iedere form factor, en Unified Fabric- en Unified Computing-verbeteringen voor grotere flexibiliteit bij de implementatie, vereenvoudiging en kostenefficiëntie. Cisco onthult ook nieuwe professionele diensten die partners en klanten helpen volledig te profiteren van hun Cisco Data Center Business Advantage-investeringen.

Samen vormen Unified Network Services, Unified Computing en Unified Fabric de basis van een geïntegreerde architectuur - de Cisco Data Center Business Advantage - ontworpen om de efficiëntie en flexibiliteit te verbeteren van zowel traditionele als gevirtualiseerde datacenter-omgevingen. Het Cisco Data Center Business Advantage helpt klanten hun IT-investeringen te koppelen aan grotere bedrijfsvoordelen door een snellere levering van nieuwe diensten en revenue-stromen, verbeterde winstgevendheid en het mogelijk maken van nieuwe veranderde business- en IT-modellen.

Highlights


Introductie van Cisco Unified Network Services


Cisco Unified Network Services zorgen voor rijke services binnen fysieke of virtuele form factors, en bieden flexibiliteit en keuze. Daarnaast levert het consistente beleidgebaseerde provisioning, operationele eenvoud en de mogelijkheid workload te verplaatsen over netwerk-, compute- en cloud-omgevingen. De eerste vernieuwingen binnen de Unified Network Services zijn:

  • De Cisco Virtual Security Gateway (VSG) is een virtuele appliance, ontworpen om security policies te bieden op virtuele machine-niveau binnen en tussen VLAN's en gedeelde infrastructuren in het datacenter. De Cisco Virtual Security Gateway komt tegemoet aan kritische beveiligings-en compliancy-eisen voor gevirtualiseerde datacenters en multi-tenant cloud-omgevingen, door het bieden van meer gedetailleerde, op beleid gebaseerde controles en toezicht houden op activiteiten op basis van virtuele machine-context. De Cisco Virtual Security Gateway is als software geïmplementeerd op de Nexus 1000V.
  • Cisco virtuele Wide Area Application Services (vWAAS) worden geleverd via een virtuele appliance die draait op de VMware ESX / ESXi hypervisor en Cisco Unified Computing System of andere x86-gebaseerde servers. Het is de eerste cloud-ready WAN-optimalisatie oplossing die application delivery versnelt van private en virtual private cloud-infrastructuur, voor een optimale gebruikerservaring.

Nieuwe Nexus 5548-switch


Cisco Unified Fabric is een belangrijke bouwsteen voor zowel traditionele als gevirtualiseerde datacenters die opslag, datanetwerken en een datacenter besturingssysteem verenigt voor naadloze convergentie, schaalbaarheid en intelligentie met lagere total cost of ownership en een snellere return on investment. Nieuwe innovaties zijn:

  • De nieuwe one rack unit (RU, 48-poorts Cisco Nexus 5548-switch biedt dubbele poortdichtheid binnen dezelfde afmeting voor verbeterde kosteneffectiviteit, Unified Port-technologie, wat wil zeggen dat elke poort kan worden geconfigureerd als Ethernet- of Fibre Channel-poort,) op een expantiemodule slot voor meer flexibiliteit, en Layer 3- en FabricPath-ondersteuning voor hogere schaalbaarheid.
  • In combinatie met de Nexus 5000, biedt de nieuwe Cisco Nexus Fabric Extender 2224TP alternatieve implementatie-opties voor klanten met een lage serverdichtheid per rack. De Cisco Nexus 2248TP kan nu ook verbinding maken met de Nexus 7000-switch, met grote 100M/1 Gigabit-connectiviteit en vereenvoudigd beheer.
  • Nieuwe Catalyst 6513-E chassis met meer dan 2 Terabit switch-vermogen en de Catalyst 4900-software met EnergyWise 2.0 en Trust Sec bieden bescherming van investeringen en blijvende ondersteuning voor zowel traditionele als virtuele datacenters.

Nieuwe Unified Computing System


Cisco Unified Computing verenigt toegang tot computers, netwerk, virtualisatie en opslag met een geïntegreerd beheer voor een niet-vaste workload mobiliteit, geoptimaliseerd schalen van resources, en operationele eenvoud. In samenwerking met Unified Fabric en Unified Network Services, is Unified Computing een belangrijke pijler voor Cisco's Data Center Business Advantage-raamwerk.

  • Het Unified Computing System-portfolio bevat nu ook de UCS B230 M1 bladeserver, gebaseerd op de Intel Xeon 6500/7500-processor die meer geheugen, prestaties en dichtheid levert in een compacte blade server die qua breedte is gehalveerd.
  • Deze nieuwe blade vergroot de keuzemogelijkheden van systeemarchitecten binnen de UCS-server familie en is ideaal voor transactie-intensieve database workloads, servervirtualisatie en desktopvirtualisatie.
  • Recente applicatie benchmarks met het Cisco Unified Computing System behaalden negen records op het gebied van prestaties, waaronder twee benchmarks met de nieuwe UCS B230 M1 bladeserver.