13 september 2010 – BT Wholesale kondigt aan gebruik te maken van Cisco's Content Delivery System als backbone voor zijn open online video delivery network "Content Connect". Dit netwerk is ontworpen om de kijk- en luisterervaring voor digitale webcontent te verbeteren.

Het Cisco Content Delivery systeem (CDS) stelt BT Wholesale in staat breedband in te zetten als tv-platform. Content Connect levert digitale content aan iedere computer, tv en elk mobiel apparaat via Britse internet service providers. Zo krijgen omroepen toegang tot een grote gebruikersgroep, onafhankelijk van service provider of technologie.

Veel media maken al gebruik van content delivery netwerken, maar in veel gevallen bereiken deze diensten alleen de rand van het ISP-netwerk waarmee de uiteindelijke kwaliteit niet kan worden gegarandeerd. Door de samenwerking met Cisco is BT in staat content diep in het breedbandnetwerk te cachen en het veel dichter bij de eindgebruiker te leveren zodat stagnatie in het netwerk wordt voorkomen. Zo zijn omroepen in staat video content zonder onderbrekingen bij de kijker te brengen, zelfs tijdens piekuren. In de toekomst zal live tv op deze manier worden aangeboden.

BT verwacht zijn Content Connect Service begin 2011 te introduceren.

Het volledige Engelstalige bericht is hier beschikbaar:
http://newsroom.cisco.com/dlls/2010/prod_091010.html