Amsterdam, 10 september 2010Cisco toont op zijn stand tijdens IBC (Hal 1, D.71) hoe innovatie in video en IP-technologie de manier verandert van werken, leven, leren en vrije tijd beleven. IBC vindt plaats van 9 t/m 14 september in de RAI in Amsterdam.

Cisco schat in dat 90 procent van al het IP-verkeer in 2012 uit video bestaat. Tijdens IBC laat Cisco zien hoe service providers hiervan kunnen profiteren door nieuwe mogelijkheden op het gebied van video aan te bieden aan bedrijven en consumenten.

De Cisco Visual Networking Index Study laat zien dat in 2014 het wereldwijde internetverkeer 64 exabytes per maand bedraagt. In combinatie met breedbandinternet, verandert dit de manier waarop we internetcontent consumeren.

Edwin Paalvast, vice president, service provider, Cisco Europa: "Service- en contentleveranciers moeten nauwer samenwerken om een open ecosysteem te creëren dat inspeelt op de steeds veranderende eisen van consumenten. Wij kunnen IBC-bezoekers laten zien hoe we samenwerken met content- en service providers, kabelexploitanten en ontwikkelaars om ze te helpen met het bouwen van een businessmodel dat productiviteit en klantloyaliteit verhoogt en winstmarges doet stijgen."

Cisco demo's op IBC

Bezoekers van de Cisco stand kunnen hier informatie vinden over de nieuwste technologie op het gebied van video-encoding, video-distributie en contributie van video over IP. Ook wordt de nieuwste Cisco mediadatacentertechnologie getoond.

  • Cisco toont op IBC zijn nieuwste video- encoding-platform: de D9036 multi-service encoder. Het platform kan tot 8 kanalen SD-kwaliteit video uitzenden of tot 4 kanalen met HD-video kwaliteit van een enkel RU apparaat. Dit verlaagt operationele kosten van service providers, terwijl tegelijkertijd de videokwaliteit verbetert. Dit is een verbetering van tenminste 15 procent ten opzichte van eerdere apparaten.
  • De Multi-format Video Processor-demonstratie is voor het eerst te zien op IBC en laat zien hoe Cisco's Digital Content Manager (DCM) elke videoformaat converteert naar een ander formaat. Mogelijke formaten zijn SD of HD, MPEG-2 of MPEG-4.
  • Cisco heeft een breed portfolio van nieuwe professionele satellietontvangers ontworpen die werken met open standaarden en beschikken over optimale beveiliging met Cisco's PowerVu systeem. Cisco zal de range van ontvangers laten zien, waaronder twee nieuwe toevoegingen, de D9865 - business satellietontvanger en DCM Dense Receiver Decryptor.
  • De demonstratie van de contributie van video over IP toont de nieuwste mogelijkheden van de DCM IP Video Gateway en laat gecomprimeerde en niet- gecomprimeerde JPEG2000 video over Ethernet zien.
  • De Cisco Media Datacenter demonstratie laat zien hoe encoding, streaming, content security en andere functionaliteit - waarvoor vroeger hardware vereist was - nu steeds meer wordt gevirtualiseerd en geleverd kan worden via één unified computing platform. Dit helpt content en service providers om hun applicaties op een schaalbare, flexibele manier aan te bieden met standaard hardware die operationele kosten verlaagt en upgrades eenvoudig maakt.
  • Bezoekers kunnen in het Consumer Experience paviljoen meer informatie krijgen over hoe Cisco werkt met klanten en partners om de nieuwste technologie aan consumenten aan te bieden. Ook partners TiVo en Orca Interactive zijn aanwezig met hun content discovery platform: COMPASS.