Cloud-gebaseerde oplossing helpt service provider-klanten kosten te verlagen en samenwerkingstechnologieën sneller schalen

Cisco Live! - LAS VEGAS - 01 juli 2010 – Op het CiscoLive! networking event in Las Vegas, kondigt Cisco de beschikbaarheid aan van de Cisco hosted collaboration-oplossing, waarmee partners een breed scala aan collaboration-applicaties kunnen bieden aan hun klanten, via de cloud, gebruikmakend van een 'as a Service'-model.

De Cisco hosted collaboration-oplossing bouwt voort op het bestaande hosted Cisco Unified Communications-aanbod, dat klanten flexibiliteit biedt bij de keuze hoe zij collaboration-applicaties implementeren binnen de organisatie. Door te kiezen voor de gehoste optie kunnen klanten de samenwerkingstechnologieën snel inzetten, zonder grote investeringen vooraf, terwijl de operationele uitgaven worden verlaagd.

Een belangrijke uitbreiding van de Cisco hosted collaboration-oplossing is multi-tenancy. Dit biedt de mogelijkheid om applicaties beschikbaar te stellen binnen een gevirtualiseerde omgeving, aan meerdere klanten tegelijk. De Cisco hosted collaboration-oplossing is ontworpen voor service providers en partner datacenters, en is geoptimaliseerd voor Cisco Unified Computing System, onderdeel van de Cisco Unified Service Delivery-oplossing. Cisco Unified Service Delivery combineert de kracht van het datacenter met de kracht van het netwerk om zo de dienstverlening te transformeren en de basis te bouwen voor cloud-diensten.