Innovaties als FabricPath-technologie voor schaalbaarheid, WAN-optimalisatie-oplossingen en nieuwe datacenterdiensten

Cisco Live! - LAS VEGAS - 01 juli 2010Cisco introduceert nieuwe technologie ter ondersteuning van de Datacenter 3.0-strategie. Deze strategie wil klanten meer flexibiliteit geven bij het inrichten van hun datacenters voor virtualisatie en cloud-gebaseerd werken. De nieuwe technologie bouwt voort op Cisco's 'unified fabric'-benadering, waarmee de efficiency in fysieke en virtuele datacenteromgevingen wordt verhoogd en public en private clouds beter beheerd kunnen worden.

Cisco FabricPath is netwerktechnologie die de schaalbaarheid van het netwerk drastisch vergroot, evenals flexibiliteit, rendement en performance van het datacenter. Tegelijkertijd kondigt Cisco een aantal verbeteringen aan voor de Cisco Nexus en Catalyst datacenter switching-platformen, uitbreidingen van Cisco Wide Area Application Services (WAAS) en nieuwe Cisco-diensten. Cisco vult de datacenter- en virtualisatie-visie in met unified fabric en unified computing om de basis te leggen voor betrouwbare, efficiënte, flexibele en sterk beveiligde datacenters.

Highlights

Cisco FabricPath: Als onderdeel van Cisco's datacenterbesturingssysteem, NX-OS, adresseert Cisco FabricPath de opkomende uitdagingen voor datacenter en cloud computing, zoals geavanceerde virtualisatie-eisen, dynamische mobiliteitsbehoeften en geclusterde applicatieomgevingen binnen high-performance computing. Passend binnen de opkomende Transparent Interconnection of Lots of Links (TRILL)-standaard, biedt FabricPath datacenterbrede schaalbaarheid, betrouwbaarheid en prestaties.

"De FabricPath-functionaliteit binnen Cisco NX-OS biedt een sterke toename in schaalbaarheid van het netwerk en stabiliteit van ons service delivery datacenter. FabricPath breidt de voordelen van de Nexus 7000 in ons netwerk uit, zodat we profiteren van een gemeenschappelijk platform, het beheer en exploitatie vereenvoudigen en de operationele kosten verlagen", aldus Klaus Schmid, hoofd van DC network& operating van T-Systems International GmbH.

Een nieuwe module voor de Cisco Nexus 7000 datacenter-switch biedt 32 poorten van 10 Gigabit Ethernet met lage latency, minder stroomverbruik en een hogere return on investment. Ontworpen voor toegang en aggregation layer-applicaties, biedt de I/O-module tot 320 gigabits per seconde schakelvermogen en ondersteunt zowel Ethernet Gigabit en 10 Gigabit Ethernet-connectiviteit. Het biedt een eenvoudig migratiepad, terwijl de bescherming van bestaande investeringen in technologie behouden blijft. Het ondersteunt de Data Center Bridging- en Trill-normen en zal in de nabije toekomst ook Fibre Channel over Ethernet (FCoE) ondersteunen.

Cisco FabricPath Switching System (FSS): Het FabricPath Switching System is een geïntegreerd, gevalideerd, hardware- en software-systeem dat FabricPath functionaliteit biedt voor sterk schaalbare omgevingen.

Application Performance Optimalisatie: Cisco WAAS versnelt de applicatieverkeer over een wide area network, waardoor bedrijven makkelijker toepassingen in datacenters kunnen consolideren en cloud computing kunnen inzetten, terwijl tegelijkertijd de prestaties en productiviteit voor gebruikers op afstand of onderweg op peil blijft.

WAAS als een on-demand service voor de Cisco Integrated Services Router (ISR) G2: Cisco WAAS kan nu worden ingezet in het filiaal als een on-demand service. Daarnaast is er een nieuwe versie van Cisco WAAS, versie 4.2, die prestatieoptimalisatie biedt voor webtoepassingen die worden ingezet in het datacenter, of gehost in de cloud worden geleverd als een dienst (SaaS). Cisco WAAS 4.2 biedt een betere ondersteuning voor Windows-server-op-WAAS (WoW), met snelle toegang tot het datacenter en cloud-applicaties en lokaal gehoste Windows-services, op een enkel platform. WAAS Mobile 3.5 for the cloud kan nu gemakkelijk worden ingezet in een publieke cloud-infrastructuur voor betere prestaties van mobiele toepassingen.

Hogere prestaties datacenter-switches

Voortbouwend op het succes van de Cisco Catalyst 4900 Series introduceert Cisco de 4948E switch met een grotere capaciteit, hoge prestaties, microburst bescherming voor voorspelbare latency, plus automatisering en zichtbaarheid. De switch ondersteunt ook wire-speed IPv6, naast auto-provisioning en smart call-home functies.

Nieuwe Cisco datacenter-diensten voor Deployment

Gesteund door een breed ecosysteem van partners, introduceert Cisco een reeks van diensten om klanten te helpen hun datacenter te transformeren. Cloud Enablement Services, met inbegrip van strategie, planning, ontwerp en uitvoering, helpen klanten met hun datacenter-infrastructuur om te zetten naar een cloud-infrastructuur. Cisco Intelligent Automation Solutions voorziet in nieuwe versies van de Enterprise Tidal Scheduler en de Tidal Enterprise Orchestra-producten die IT-processen in real-time op elkaar afstemmen.