Nieuw Android-gebaseerd apparaat maakt gebruik van Cisco's collaboration-architectuur en virtual desktop-integratie voor mobile computing-, collaboration- en communicatie-diensten

Cisco Live! - LAS VEGAS - 30 juni 2010Cisco introduceert de Cisco Cius, de eerste zakelijke, mobiele collaboration tablet die virtuele desktop-integratie biedt met overal en altijd toegang tot Cisco's collaboration- en communicatietoepassingen, waaronder HD-video.

Cisco Cius is een ultra-draagbaar apparaat dat slechts 520 gram weegt en de productiviteitsvoordelen van Cisco collaboration-toepassingen uitbreidt naar een veilig, mobiel platform. Naast de volledige interoperabiliteit met Telepresence, biedt de Cisco Cius HD-video streaming en realtime video, multi-party conferencing, e-mail, messaging, surfen en de mogelijkheid om content te produceren, bewerken en delen die lokaal is opgeslagen of zich in de cloud bevindt. Het apparaat heeft een touchscreen en 720p HD-camera aan de voorkant. De tablet heeft daarnaast een 5 megapixel camera aan de achterzijde voor het maken van foto's en opnemen van video.

Cisco Cius biedt IT-professionals nieuwe mogelijkheden als het gaat om het uitrusten van mobiele werknemers met computerapparatuur. Door middel van virtuele desktop-integratie biedt Cisco Cius flexibele opties voor cloud-gebaseerde diensten. Dit resulteert in lagere kapitaalkosten en lagere kosten per gebruiker voor desktop-onderhoud.

De Cisco Cius ondersteunt een uitgebreide suite Cisco collaboration-applicaties waaronder Cisco Quad, Cisco Show and Share, Cisco WebEx Connect, Cisco WebEx Meeting Center, Cisco Presence en biedt interoperabiliteit met Cisco TelePresence.

Beschikbaarheid

In het derde kwartaal van 2010 start Cisco met enkele tests bij klanten. Naar verwachting is het apparaat vanaf het eerste kwartaal in 2011 beschikbaar.