Amsterdam, 25 juni 2010 – - Voortbouwend op zijn borderless netwerkarchitectuur en -visie, kondigt Cisco aan dat het met verschillende leveranciers heeft samengewerkt om tegemoet te komen aan de beveiligingseisen van zakelijke klanten. Door samen te werken met deze partners, kan Cisco uitgebreide beveiliging leveren met gevalideerde systemen die Cisco's platform en de beste technologieën van derde partijen via het Cisco Developer Network combineren met die van andere leveranciers. Dit initiatief biedt Cisco de mogelijkheid de integratie en validatie van beveiligingssystemen voor zijn klanten te vereenvoudigen.

Integratie- en complexiteitsuitdagingen

Volgens IDC zijn de grootste security-uitdagingen het gevolg van problemen met integratie, complexiteit en complicaties inzake het beheer van deeloplossingen. In een presentatie van februari 2010 getiteld 'The End of Useless Information: Examining the Multi-Pronged Nature of Current & Future Attacks', meldt IDC dat voor de ondervraagde IT-managers de top security-uitdagingen bestond uit:

  • Gebrekkige integratie tussen beveiligingsoplossingen - 24 procent
  • De complexiteit van de security-oplossingen - 17 procent
  • Beheer van teveel deeloplossingen - 17 procent

Cisco kondigt drie nieuwe gevalideerde systemen aan, die elk Cisco's platform combineren met technologie van andere leveranciers

- Veilige mobiliteit: De toenemende complexiteit van mobiele, dynamische arbeidskrachten leidt tot uitdagingen om beveiliging en beleid te handhaven buiten de traditionele grenzen van het netwerk. Cisco heeft een installed base van meer dan 150 miljoen IPSec (Internet Protocol Security)-klanten voor veilige virtuele private netwerkconnectiviteit. Cisco werkt nu samen met vooraanstaande hardwareleveranciers voor compatibiliteit met de Cisco AnyConnect Secure Mobility client.

Partners: HTC, Nokia, Palm en Samsung.

- Databeveiliging: Met meer gedistribueerde netwerken en steeds mobielere arbeidskrachten, is er behoefte aan betere bescherming van gevoelige gegevens binnen het netwerk. Cisco's nieuwe Data Security Systems-oplossing gebruikt Cisco's beveiligingsplatform en beveiligingstechnologie van derden om gegevens te beschermen tegen verlies op het netwerk, alsook op fysieke, mobiele apparaten in het geval van verlies of diefstal.

Partners: Gevalideerde ontwerpen zijn beschikbaar voor Cisco Data Security Systems van RSA, Lumension en Credant Technologies.

- Beveiligingsmanagement: Om het beheer van de Secure Borderless Netwerkomgeving te verbeteren, werkt Cisco samen met leveranciers van beveiligingssoftware voor het leveren van geïntegreerde beveiligingsmanagementsystemen.

Partners: Gevalideerde systemen zijn beschikbaar voor geteste configuraties van Cisco Security-technologie met ArcSight; LogLogic; netForensics, RSA, de security-divisie van EMC en Splunk.